• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۵۵۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸
زنجان » علمی فرهنگی

طبیعی ترین سلام

چندماهی است درگیر است واکنون درسر آخرین نقطه تصمیم مانده است .

 

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکززنجان ؛چندماهی است درگیر است واکنون درسر آخرین نقطه تصمیم مانده است .

هم اضطراب دارد ،هم شادمان است واین حس را فقط یک مادر می فهمد ...

طبیعی ترین سلام

سمیه 22 سال سن دارد و چندماهی است باری به دوش می کشد که قراراست با تصمیمش آنرا برزمین بگذارد .

اومی گوید: تجربه زایمان نداشته ام وحالا که 10 روزبه موعد تعیین شده مانده نمی دانم کدام روش درست است .

وکمی آن طرف تر خانواده ای بادست پربه سمت راهروی دوم درحرکت هستند.

شیرینی وگل و بادکنک ودهها برنامه دیگر

آنقدر شادمان هستندکه همه رهگذران را همراه خود می کنند .

فرزاد پدر جوان منتظر فرزند اولش است

اومی گوید 30 سال سن دارد و مرخصی گرفته تا اتاق وتخت همسرش را درآستانه زایمان تزیین کنند .

اتاقی دربیمارستان خصوصی درتلاش است تا مهیای پذیرایی مادروفرزند ش باشد .

اومی گوید: امروز سالگرد ازدواجمان  است وبا پزشک متخصص وماما صحبت کرده ایم خانومم به صورت سزارین  زایمان کند تا دوجشن دریکروز راتجربه کنیم.

ومن متعجب ازاین هماهنگی با خواهرخانواده  همصحبت می شود اومی گوید: نوزاد قراراست یک هفته پیش از موعد به دنیا بیاید وسزارین فقط می توانست تولد وجشن را همزمان کند .

طبیعی وسزارین کلماتی است که دربیمارستان هرمادری که به اتاق استراحت می آید ازاومی پرسند

مادری که دوست ندارد درد بکشد ، دوست ندارد شیربدهد ودوست ندارد اندام جسمیش تغییرکند سزارین را باهمه خطرات به جان خریده است .

اسمش بهناز است ومی گوید: اگرچه چندهفته ای است بین انتخاب روش به دنیا آوردن بچه اش  مردد است اما دراین لحظات آخر بارداری تصمیش سزارین است .

  لیلا دیگرمادر زنجانی است که اکنون فرزندش را به دنیا آورده است اومی گوید : ترس ازدرد زایمان مهم ترین علتی بود که دوست داشتم سزارین شوم اما باورود به بیمارستان واقدامات حمایتی وحتی برخورد مناسب پرستاران موجب شد فرزندم به صورت طبیعی متولدشود.

طبیعی ترین سلام طبیعی ترین سلام طبیعی ترین سلام طبیعی ترین سلام

ازراهروکه خارج می شود برخی هم روشی نورا تجربه می کنند زایمان درآب

این  روش به گفته مسئولان مربوطه دراستان زنجان متقاضی اندک ی دارد واز10 تا 30 مورد درسال تجاوز نمی کندوقابل رقابت با روش های سزارین وطبیعی نیست.

تا چشم  کارمی کند نوزاد است که به دنیا می آید یعنی همان آماری که شفیعی ،مدیرکل ثبت احوال استان اعلام کرد هرروز 52 نوزاد درزنجان متولد می شوند.

اومی گوید : حدود 30 درصد مادران زنجانی میانگین سنی 24 تا 29 دارند که سن جوانی است .

بله سن جوانی که نیاز به آموزش دارد تا برای سزارین وطبیعی فرق بگذارد وانتخاب درست انجام دهد .

واما ماما ها اولین فردی هستندکه نوزاد را به دست می گیرند هم نظر دیگری دارند .

دکتر احمدی ازآن دسته ماماهایی است که به کسی اجازه عمل سزارین نمی دهد مگر درپایانی ترین لحظات .

اومی گوید: رفتار من درقبال مادرانی که درمطب وبیمارستان بهمن مراجعه می کنند به خاطر خودشان است اما متاسفانه بعدازمدتی شاهد هستم که  مادرانی که بارخود را به زمین می گذارند از سختگیری های رفتاری من به اطرافیان می گویند وتعدادمراجعان مرا کاهش می دهند واین اصلا انصاف نیست .

اومی افزاید :رفتار علمی وپزشکی من می گوید: باید صادق باشم اما جامعه این صداقت را قبول ندارد .

خانم دکترحاتمی ، متخصص زنان وزایمان  هم می گوید: اقدامات حمایتی دولت باید ادامه یابد چراکه این حمایتها موجب خواهدشد امارعمل سزارین که درچندسال گذشته نظیر دیگر عمل ها ازجمله چشم وبینی وصورت به یک کلاس مدرن تبدیل می شد بسیارکاهش یابد .

این متخصص  می افزاید: به طورمعمول پزشک تنها درمواردمعدود به جای زایمان طبیعی ،عمل سزارین را به مادرتوصیه می کنداما آمارهای سزارین درسالهای گذشته دراستان زنجان وحتی درکشور نشان می دهددرعمل های صورت گرفته مادران وخانواده های آنان هستندکه به پزشکان سزارین راپیشنهادمی کنند.

دکترزرگر ، ماما هم می گوید: اگرچه دوره های رایگان برای آموزش مادران دراستان درنظر گرفته شده است  اما تعداد اندکی ازاین دوره ها استفاده می کنند .

اومعتقد است برای کاهش اثرات منفی یک روش باید آموزش ها گسترش یابد .

دکتر جویباری ، متخصص کود کان  می گوید: آسم ، عفونت،  خونریزی ، عوارض بیهوشی ، احتمال نیازبه تزریق خون،عوارض روانی وافزایش افسردگی پس اززایمان ازعوارض عمل سزارین است درصورتی که مادردرحالت طبیعی بجز درد موقع تولد فرزند درد دیگری نخواهدداشت.

وی می افزاید: متاسفانه مادران ازفواید زایمان طبیعی اگاهی ندارند ودربیشتر موارد سزارین را یک نوع کلاس می دانند .

محو لبخند چرا؟

دکتر خاوری ، پزشک عمومی  هم دراین زمینه معتقداست : فشارواردشده درسرکودک درحالت زایمان طبیعی با ایجادمکش ریه های نوزاد راپاک می کند واین عمل موجب می شود مشکلات تنفسی درکودک تولدیافته به روش طبیعی ،کمترازنوزادهای سزارینی باشد.

وی می گوید: ما به عنوان متخصص  نمی گوییم  سزارین به طور کامل باید حذف شود بلکه معتقدیم  سزارین شبیه عمل های زیبایی به یک چشم وهم چشمی تبدیل شده است که باید زیرذره بین قرارگیرد.

ناگزیری ازسرازین

دکتر حاتمی ، متخصص زنان وزایمان می گوید:  وقتی جنین دررحم مدفوع کرده باشد ،یا  جفت ورگ سرراهی وجودداشته باشدویاحتی  ناهنجاری رحمی وجودداشته باشد ویا اینکه وزن نوزاد بالاترازنرم وبیش از4 ونیم کلیواست ما ناگزیرازسزارین هستیم.

خانم امیری مقدم ، رییس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان هم می گوید: سزارین اول باعث سزارین های تکراری می شود ووقتی فرزندنخست به صورت سزارین متولد شود فزرنددوم هم به طورناخواسته سزارینی متولد می شود .

همچنان از میانگین جهانی فاصله داریم

وی می افزاید: هم اکنون نرم جهانی سزارین طبق اعلام  بهداشت جهانی 15 درصد است که این میانگین درکشورمان  بیش از 55 درصد است .

هم اکنون 39 درصد زایمانها دراستان زنجان به صورت سزارین و61 درصد هم طبیعی انجام می شود

دکتر زراعتچی ، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی هم  می گوید: توجه به ارتقاء  کيفيت آموزش که ضامن ارتقا آموزش جامعه نيز است درراستای برنامه های ترویجی دیگر باعث شده است مرگ مادران دراستان درزمان تولد فرزندش به صفربرسد .

زایمان طبیعی نیازمند ترویج

طرح زایمان رایگان هم اکنون درراستای اجرای طرح  تحول نظام سلامت درحال اجراست  اما آیا رایگان بودن خواهدتوانست  جای بسیاری از جاهای خالی فرهنگ سازی را پر کند ؟

سلام به زندگی و لبخند طبیعی نوزاد  وهزاران جاهای خالی ...

*معصومه امینی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کارگاه شعر مکتب گمنامی در زنجان به روایت تصویر
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت درگذشت پیشکسوت فرش
ایستگاه پایانی بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی آذربایجان شرقی
کسب رتبه نخست رادیو آبادان در بین مراکز صدای کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۵ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
آشنایی کودکان با نحوه حفاظت از محیط‌زیست در شهرستان کیار
پایان هفته سمنان با آسمانی غبارآلود
ضرورت توسعه مسکن و اشتغال در گیلان با بهره‌گیری از اراضی بلا استفاده
کنترل و پایش واحد‌های صنعتی تولید کننده گرد و غبار در چهارمحال و بختیاری
رسیدگی به پرونده تخلف ۷۵۹ واحد نانوایی‌ در استان زنجان
شب لیلةالرغائب؛ شبی پر فضیلت برای رسیدن به آرزوها و پاک کردن دل از غفلت ها
تشکیل هیئت اجرایی گنبکی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
محمد جمالو؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور شد
افزایش قیمت کاغذ و کاهش سرانه مطالعه
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)