• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۵۶۸۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۰
بین الملل » تحلیلی

ترکیه از همکاری سعودی ها در ارتباط با قتل خاشقجی مایوس شده است

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره ؛‌خبرنگار سی ان ان گفت مقامات ترکیه از همکاری عربستان سعودی برای مشخص شدن ماجرای قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی مایوس شده اند.
خشم مربوط به قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی ممکن است روی جنگ در یمن تاثیر بگذارد.
سناتورهای آمریکایی - چه جمهوریخواه و چه دموکرات - خواستار آن هستند که کاخ سفید، عربستان سعودی را در زمینه قتل جمال خاشقجی مسئول بداند. در ساعت های پیش رو گروهی از این سناتورها روی پیشنهادی کار خواهند کرد که احتمالا باعث می شود نقش آمریکا در جنگ یمن محدود شود، فروش تسلیحات به پادشاهی عربستان سعودی تعلیق شود و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نیز مورد سرزنش واقع شود.
این اقدامات در پی آن صورت می گیرد که براساس یک قطعنامه غیرالزام آور در مجلس سنای آمریکا که روز چهارشنبه ارائه شده بود ، از ولیعهد سعودی با عنوان همدست در قتل (خاشقجی) و نیز همدست در بحران انسانی یمن نام برده شده است.
همچنین دادستان ها در ترکیه خواستار بازداشت دو نفر از مشاوران ولیعهد سعودی شده اند.دادستان های ترکیه ای این افراد را به طراحی قتل خاشقجی متهم کرده اند.
خبرنگار سی ان ان گفت: به نظر می رسد که اینگونه تلاش های ترکیه بیشتر جنبه نمادین داشته باشد. ترکیه تلاش می کند تا این پرونده همچنان در عناوین خبری باقی بماند و همچنان به سعودی ها فشار وارد شود. دادستان ترکیه روز چهارشنبه خواستار حکم جلب دو تن از چهره های ارشد عربستان سعودی شد که از افراد نزدیک به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی هستند.
براساس اخبار یک خبرگزاری نیمه رسمی در ترکیه ، دادگاهی در استانبول حکم جلب این افراد را صادر کرد که یکی از این افراد سعود القحطانی است که مشاور ارشد محمد بن سلمان است. همچنین حکم جلب معاون سابق اطلاعات عربستان سعودی به نام احمد العسیری نیز صادر شد. سعودی ها در ماه اکتبر گفته بودند این دو نفر از سمت های خود برکنار شدند. سعودی ها همچنین تدابیری را اعلام کردند و گفتند که این اقدامات را برضد سعود القحطانی اجرا کردند. مقامات ترکیه احساس می کنند سعودی ها هیچ تدابیر جدی واقعی اتخاذ نمی کنند.
خبرنگار سی ان ان گفت: یک مقام ارشد ترکیه گفت اقدام دادستان ترکیه نشان می دهد که از دیدگاه ترکیه ، مقامات سعودی اقدام رسمی برضد این افراد انجام نمی دهند و به همین علت است که ترکیه بار دیگر خواستار استرداد این مظنونان شده است. ترکیه می گوید این کشور جایی است که باید عدالت در آن اجرا شود.
مقامات ترکیه از عربستان سعودی ناامید شده اند که این یأس و ناامیدی در اظهارات وزیر خارجه ترکیه دیده شد . مقامات ترکیه درخواست های خود را مطرح کردند اما سعودی ها همکاری نمی کنند. مقامات ترکیه معتقدند اکنون زمان آن فرا رسیده است که تحقیق بین المللی در این باره صورت گیرد اما ترکیه هنوز چنین درخواستی را مطرح نکرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
شکست فتنه سازمان‌یافته در ۵۰۰ شهر کشور
افتتاح و کلنگ زنی ۱۰۶ طرح عمرانی و اقتصادی در چرام
خبر‌هایی از اعلام برنامه های دهه فجر در سرخه
طرح های عمرانی مارگون در فجر ۱۴۰۴
نشست تخصصی روابط عمومی‌های آموزش و پرورش
آغاز مقتدرانه سپاهان در لیگ والیبال زنان آسیای مرکزی
خدمت بی‌منت جهادگران در مسیر انقلاب
دستگيري ليدر اغتشاشات دي‌ماه در آستارا
انتخابات تناسبی شورای شهر تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)