• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۱۸۴۵۱
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۴
سیاسی » امنیتی و دفاعی
سفیر ایران در لندن:

اعتراف امریکا در حمایت از صدام

سفیر ایران در انگلیس در آستانه ی سالگرد عملیات کربلای چهار و پنج اعترافات «هوارد تایشر»عضو شورای امنیت ملی آمریکا در سالهای جنگ ایران و عراق درباره حمایت همه جانبه امریکا از صدام را منتشر کرد .

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ،اعترافات منتشر شده در کانال تلگرامی حمید بعیدی نژاد به این شرح است :
در آستانه ی سالگرد عملیات کربلای چهارم و پنجم، یادآوری موضوع تجهیز صدام به کمکهای وسیع لجستیک و تسلیحاتی از غرب و شرق بویژه آمریکا به رژیم صدام لازم بنظر می رسد.
هر چند این موضوع نیاز به اثبات ندارد اما انتشار اسناد این تحول مهم بین المللی در آینده می تواند ابعاد و جزئیات موضوع را بیش از پیش روشن نماید. ولی تا همین جا هم انتشار برخی اسناد هر چند محدود در این عرصه خود گویای حقایق مهمی است.
در این میان اعترافات «هوارد تایشر»عضو شورای امنیت ملی آمریکا در سالهای جنگ ایران و عراق که در دادگاه منطقه جنوبی فلوریدا بعنوان پیوست اسناد در دادگاه ثبت و ضبط شده است، مطالب مهمی را در بردارد.
این اعترافات به علت شکایت حقوقی در سالهای پس از حمله نیروهای متحدین به عراق نسبت به انتقال مواد و تجهیزات حساس از سوی یک شرکت آمریکایی به عراق، انجام شده است. خلاصه ی فارسی متن این اعترافات به شرح زیر است:
۱- نام من «هوارد تایشر» است و از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۷ در شورای امنیت ملی آمریکا خدمت کرده ام. از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۷ نیز عضو شورای امنیت ملی بوده ام.
۲- در سالهای عضویت در شورای امنیت ملی آمریکا در بخش امور خاورمیانه و امور سیاسی و نظامی کار می کردم و تماسهای منظمی با ویلیام کیسی رئیس سازمان سیا و رابرت گیتز معاون سیا داشتم.
۳- در بهار سال ۱۹۸۲، عراق در آستانه ی شکست در جنگ با ایران قرار گرفت. در ماه مه و ژوئن ۱۹۸۲ ایرانیها نقطه ی ضعف بزرگی را سیستم دفاعی عراق در طول مرز ایران و عراق در حدفاصل بغداد در شمال و بصره در جنوب یافته بودند. ایران نیروی نظامی تهاجمی بسیار گسترده ای را مستقیما بموازات همین نقطه ی ضعف دفاعی عراق در منطقه مستقر کرده بود. ایران در صورت پیروزی نظامی در این منطقه، بغداد را از بصره جدا و قطع می کرد و همین می باعث شکست عراق می گردید.
۴- اطلاعات جاسوسی آمریکا شامل اطلاعات تصویری ماهواره ای نیز، هم این نقطه ضعف و شکاف دفاعی در خطوط ارتش عراق، و هم بسیج گسترده ی نظامی ایران در برابر همین خطوط شکاف دفاعی را ثبت و ضبط کرده بود. در آنزمان آمریکا از نظر رسمی در جنگ ایران و عراق بیطرف بود.
۵- رئیس جمهور ریگان بین این دو هدف قرار گرفته بود: الف) حفظ بیطرفی کامل در جنگ و اجازه ی شکست عراق توسط ایران، و یا، ب) مداخله و اعطای کمک به عراق، که می باید یکی را انتخاب می کرد.
۶- در ماه ژ‌وئن هشتاد و دو میلادی رئیس جمهور ریگان تصمیم گرفت که آمریکا نمیتواند اجازه بدهد که عراق درجنگ با ایران شکست بخورد. لذا رئیس جمهور تصمیم گرفت که ایالات متحده هر کاری که لازم و حقوقی باشد را اتخاذ کند که از شکست عراق در برابر ایران جلوگیری نماید. رئیس جمهور مصوبه ای در این خصوص صادر کرد. من شخصا از محتوای این مصوبه اطلاع دارم چون با جف کمپ یکی دیگر از کارکنان شورای امنیت ملی از تهیه کنندگان و نویسندگان این مصوبه بودیم ولی مصوبه و حتی شماره ی آن محرمانه است.
۷- ویلیام کیسی رئیس سازمان سیا مسئولیت مستقیم تضمین اینکه عراق از تسلیحات، مهمات وخودروهای زرهی لازم برخوردار باشد بنحوی که در جنگ با ایران شکست نخورد را برعهده داشت. بر اساس مصوبه محرمانه رئیس جمهور، ایالات متحده بصورت فعال حمایت از برنامه های جنگی عراق را از طریق تامین میلیاردها دلار اعتبار، و اقدام به ارائه ی اطلاعات جاسوسی نظامی و مشاوره به عراقیها از یکطرف و همچنین از طریق مانیتور کردن مسیرهای ارسال تسلیحات و تجهیزات به عراق از سوی طرفهای سوم برای کسب اطمینان از اینکه عراق تسلیحات و تجهیزات کافی را دریافت می نماید را بعهده می گرفت.
ایالات متحده همچنین مشاوره های عملیاتی استراتژیک برای بالا بردن بهره وری عراقیها از امکانات خود در جنگ را به آنها ارائه می کرد. بعنوان مثال در سال هشتاد و شش میلادی رئیس جمهور ریگان با ارسال یک پیام سری به صدام حسین به وی گفت که عراق باید جنگ هوایی و بمباران ایران را تشدید نماید. این پیام توسط جورج بوش معاون رئیس جمهور به مبارک رئیس جمهور مصر داده شد که وی نیز پیام را به صدام منتقل کرد. توصیه های عملیاتی راهبردی مشابهی در ملاقاتهای دیگری میان سران کشورهای اروپایی و خاورمیانه به صدام حسین منتقل میگردید. من خودم محورهای مذاکرات جورج بوش معاون رئیس جمهور آمریکا را با مبارک رئیس جمهور مصر نوشتم و در جلسات متعدد دیگری که میان طرف آمریکایی با رهبران اروپایی و خاورمیانه برای انتقال این مشاوره های عملیاتی استراتژیک به صدام صورت می گرفت شرکت داشتم.
۸- من شخصا در جلساتی که ویلیام کیسی رئیس سازمان سیا و گیتز معاون سیا نیاز عراق به داشتن برخی تسلیحات خاص مثل بمبهای خوشه ای و مهمات نفوذ کننده ی ضد زره بمنظور دفع حملات ایرانیها را مطرح می کردند حضور داشتم.
وقتی در سال هشتاد و دو میلادی به عضویت شورای امنیت ملی در آمدم، رئیس سازمان سیا اصرار داشت که بمب خوشه ای میتواند قدرت فزاینده ای را در برابر موج انسانی نیروهای ایرانی برای عراق ایجاد کند. گزارشات این جلسات را من تهیه می کردم.
۹- رئیس و معاون سازمان سیا بدین ترتیب در جریان کامل صدور مجوز های لازم برای انتقال و فروش تسلیحات با منشأ غیر آمریکایی به عراق قرار داشتند و اینها همه در گزارشات شورای امنیت ملی ثبت و ضبط شده اند.
۱۰- آمریکا اصولا خیلی علاقمند بود که دیگر کشورها به عراق کمک نمایند. در سال هشتاد و چهار میلادی اسرائیلی ها به این نتیجه رسیدند که ایران بعلت نفوذ و حضور در لبنان، برای موجودیت اسرائیل از عراق خطرناک تر است. اسرائیلی ها با آمریکا در اورشلیم که با رامسفلد و من برگزار شد جلسه ای برگزار کردند. در آن جلسه اسحاق شامیر وزیر خارجه اسرائیل از رامسفلد خواست که پیام سری اسرائیل را به صدام برساند که اسرائیل حاضر است به عراق در جنگ کمک نماید. آمریکا قبول کرد. من هم با رامسفلد به بغداد سفر کردم و در جلسه ای که در آن رامسفلد آمادگی اسرائیل برای کمک به عراق را مطرح کرد، حاضر بودم. طارق عزیز حتی از پذیرفتن نامه ی اسرائیل به صدام برای کمک امتناع کرد و گفت می ترسد اگر نامه را بگیرد صدام او را در جا اعدام کند.
۱۱- هدف آمریکا در تأمین تسلیحات و تجهیزات نظامی به عراق از منشأ غیر آمریکایی این بود که منابع تسلیحات و تجهیزات غیر آمریکایی برای عراق کافی بنظر می رسیدند و آمریکا از طریق مانیتور کردن نقل و انتقالات سلاح و تجهیزات به این اطمینان می رسید که نقل و انتقالات تسلیحات به عراق از سوی دیگر کشورها نیاز عراق را تامین کند. اما اگر به هر علتی نوع خاصی از تسلیحات از این طریق برای عراق فراهم نمیشد، آمریکا خود تصمیم می گرفت که بطور مستقیم و غیر مستقیم آن تسلیحات خاص را برای عراق تامین نماید. مثال این مورد مهمات نفوذ کننده ضد زره بود که وقتی منابع غیر آمریکایی موفق به تامین نیاز عراق نشدند خود آمریکا با تصمیمی که زیرنظر رئیس سازمان سیا صورت گرفت این تسلیحات را در اختیار عراق قرار داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف محموله ۴ میلیارد تومانی برنج احتکاری در لنگرود
هیچ تهدید جدی یا هواپیماربایی موفقی انجام نشده است
درخواست زلنسکی از ترامپ برای تضمین‌های امنیتی بلندمدت
آغاز دومین المپیک بازی‌های فکری دانشجویان ایران 
تحصیل مجازی دانش‌آموزان برخی مدارس استان مرکزی در نهم دی
بازدید معاون رئیس جمهور از طرح بزرگ سیمرغ اسلامشهر
تجمع ضد صهیونیستی در پاریس
انتخاب رئیس مجلس عراق
ساخت مدارس نمونه دولتی در شهرستان های روانسر و ثلاث باباجانی کرمانشاه تصویب شد
ناکارآمدی چادر‌ها در برابر سرما و باران غزه
شکست تیم شهرداری گرگان مقابل گلنور اصفهان
صادرات یک میلیارد دلار محصول به ۹۲ کشور جهان
با ورزشکار سمنانی قهرمان بوچیا آشنا شوید ...
برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای خلیج فارس معلولان در یاسوج
الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در کشور
تقویت آمادگی ، آموزش و ارتقای سلامت جامعه در شهرستان‌های گیلان
جلسه آموزشی اهدای عضو در رضوانشهر
اوکراین اقامتگاه پوتین را هدف قرار داد
قهرمانی گلستان در مسابقات کبدی بزرگسالان کشور
برگزاری نماز وحدت مدیران روسای ادارات شهرستان آبادان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
ارومیه با افزایش ۳ منطقه و ۱۴ ناحیه رسماً به جمع کلان‌شهر‌های کشور می‌پیوندد
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)