• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۲۴۲۴۷
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۷
بین الملل » تحلیلی
سناتور سندرز؛

ترامپ عامل تعطیلی دولت آمریکا

سناتور برنی سندرز ضمن انتقاد از اصرار ترامپ به ساخت دیوار در مرز مکزيک، رئیس جمهور آمریکا را عامل اصلی تعطیلی دولت این کشور دانست.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اظهارات جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره ضرورت ساخت دیوار در سراسر مرز این کشور با مکزیک با واکنش تند شماری از نمایندگان ارشد کنگره روبرو شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

یکی از این نمایندگان سناتور برنی سندرز بود که در واکنش خود ضمن انتقاد از اصرار ترامپ به ساخت این دیوار، رئیس جمهور آمریکا را عامل اصلی تعطیلی دولت این کشور دانست.
وی گفت رئیس جمهور ترامپ امشب اعلام کرد و البته در هفته های اخیر این را بارها و بارها تکرار کرده است که آمریکا با وضع فوق العاده سراسری روبروست. این درست است اما وضع فوق العاده به سبب بحرانی به وجود آمده که خود ترامپ آن را پدید آورده است. اکنون که ما صحبت می کنیم حدود 800 هزار کارمند فدرال، شامل افرادی که همسایگان، دوستان و اعضای خانواده های ما هستند هیچ دریافتی ندارند و حقوقشان قطع شده است.

آنها با توجه به اینکه سرکار می روند اکنون در این فکر هستند که چگونه باید اقساط خود را پرداخت کنند، چگونه برای فرزندان خود ­غذا تهیه کنند و چگونه توانایی مالی مراجعه به پزشک را به دست آورند. اینها افرادی هستند که در نهادهایی مانند اف بی آی، اداره امنیت حمل و نقل، وزارت امور خارجه، وزارت خزانه داری و سایر نهادهایی که در برخی موارد به مدت چندین دهه برای دولت فدرال کار کرده اند. اجازه دهید فقط صحبت یکی از کارمندان فدرال را نقل قول کنم. فقط یکی از آنها را می گویم: "من یک مادر سرپرست خانواده و کارمند فدرال هستم. من فقط 100 دلار برایم باقی مانده است و این ماه نمی توانم هزینه های خودرو خود را پرداخت کنم. من هیچ پس اندازی ندارم و هر ماه منتظر دریافت حقوق خود هستم. من همچنین نمی توانم شغل دومی برای خود پیدا کنم زیرا همچنان ناچارم سر کاری که بابت آن حقوق دریافت نمی کنم حاضر شوم".
صحبت های این زن درباره هزاران تن از کارمندان فدرال مصداق دارد. کارمندان فدرال این استحقاق را دارند که با آنها به احترام رفتار شود، نه اینکه برای دستیابی به اهداف سیاسی به گروگان گرفته شوند. اگر تعطیلی این دولت ادامه یابد که البته ترامپ اشاره کرده است که قصد دارد ماهها یا حتی شاید سالها به تعطیلی دولت ادامه دهد، میلیون ها آمریکایی شامل معلولان، کودکان و سالمندان شاید نتوانند سهمیه مواد غذایی را که قبلا دریافت می کردند همچنان دریافت کنند. مادران باردار و کودکان آنها نیز از مواد غذایی مورد نیاز خود محروم خواهند شد و نمی توانند سلامت بمانند زیرا برنامه حمایت از آنها در آستانه به پایان رسیدن بودجه خود قرار گرفته است. کسب و کارهای کوچک و کشاورزان نخواهند توانست کمک های مالی مورد نیاز خود را دریافت کنند. اما برخی در این میان تجارت بسیار زیادی می کنند. اگر کارمندان اداره امنیت حمل و نقل و نیروهای کنترل پرواز حقوق خود را دریافت نکنند، امنیت فرودگاه های کشورمان نیز ممکن است به خطر بیفتد. افرادی که خانه های خود را می فروشند یا خانه خریداری می کنند ممکن است با تاخیرهای قابل توجه روبرو شوند زیرا وزارت مسکن نخواهد توانست درخواست های وام رهنی را بررسی و تایید کند.

اجازه دهید با بیشترین صراحت و روشنی ممکن صحبت کنم. این تعطیلی هرگز نباید رخ می داد. همانطور که بسیاری از شما احتمالا به یاد دارید، سنا روز 19 دسامبر با اجماع، تکرار می کنم با اجماع رای به ادامه فعالیت و تعطیل نشدن دولت داد. هیچ سناتور دموکرات یا جمهوری خواهی مخالف این لایحه نبود و لایحه به تصویب سنا رسید. روز بعد یعنی 20 دسامبر انتظار می رفت مجلس نمایندگان نیز رای مشابهی دهد و دولت فعال بماند. اما متاسفانه رئیس جمهور ترامپ که به سبب داشتن عقاید افراطی خود را آماج انتقادات می دید، نظر خود را درباره این توافق تغییر داد و گفت هیچ لایحه ای را امضا نخواهد کرد، مگر اینکه پنج میلیارد و 700 میلیون دلار بابت ساخت دیوار در مرزهای جنوبی آمریکا اختصاص داده شود. البته هزینه کلی ساخت این دیوار ممکن است تا 700 میلیارد دلار تمام شود. درباره تعطیلی دولت، رئیس جمهور ترامپ بسیار روشن نشان داده است که چه کسی مسئول است. همانطور که همه شما به یاد دارید، ترامپ در یک نشست عمومی که در کاخ سفید برگزار کرد مطلبی را بیان کرد. من این مطلب را به طور مستقیم از ترامپ نقل می کنم: "من به تعطیل کردن افتخار می کنم. من این کار را انجام خواهم داد. من دولت را تعطیل خواهم کرد و تو (چاک شومر) را مقصر اینکار نخواهم دانست".
روز سوم ژانویه 2019 دموکرات های مجلس نمایندگان در نخستین روزی که در اکثریت قرار گرفتند قانونی را در خصوص بازگشایی دولت تصویب کردند. این دقیقا همان لایحه ای بود که سنا با اجماع به تصویب رساند. امشب من از میچ مک کانل رهبر اکثریت سنا می خواهم اجازه دهد آن لایحه به صحن سنا برسد و مورد رای گیری قرار گیرد. این همان لایحه ایست که آقای مک کانل از آن حمایت کرد و در سنا با اجماع آرا به تصویب رسید. آقای سناتور مک کانل! بیایید همین الان در اقدامی دو حزبی به پایان تعطیلی دولت رای دهیم. رئیس جمهور ترامپ امشب به ما اعلام کرد که چرا اصرار دارد ما دیوار مرزی داشته باشیم. گفتن آن برای من هیچ لذتی ندارد زیرا می دانم بیشتر شما آن را می دانید. موضوع این است که رئیس جمهور ترامپ همیشه دروغ می گوید. این همان اظهاراتی است که در هفته های اخیر نیز در سخنرانی های خود درباره مسئله مهاجرت و دیوار به آن اشاره کرد و او همچنان به دروغ هایش ادامه می دهد.

به چند مثال اشاره می کنم. ترامپ صدها بار به مردم آمریکا گفته است و امشب نیز گفت که مکزیک هزینه ساخت دیوار را پرداخت خواهد کرد. این دروغ است. اگر این دیوار قرار است ساخته شود، مکزیک پول آن را نخواهد داد و این مالیات دهندگان آمریکا هستند که آن را پرداخت خواهند کرد. ترامپ گفت هزاران و هزاران تروریست از مرزهای جنوبی وارد آمریکا می شوند. این هم دروغ است. بر اساس گزارش وزارت امور خارجه آمریکا که ماه سپتامبر منتشر شد: "در پایان سال هیچ شواهد معتبری که نشان دهد گروه های تروریستی بین المللی عوامل خود را از طریق مکزیک به داخل آمریکا فرستاده باشند وجود ندارد".
این چیزی که گفتم نظر شخصی خودم نبود. این نقل قول بخشی از گزارش وزارت امور خارجه دولت ترامپ بود. ترامپ به تازگی گفت تعدادی از روسای جمهور پیشین آمریکا به او گفتند که باید خودشان دیوار مرزی با مکزیک را می ساختند. این حرف دروغ است. چهار رئیس جمهور سابق آمریکا اکنون زنده هستند و همه این چهار نفر به روشنی اعلام کرده اند که هرگز درباره علاقه به ساخت دیوار با ترامپ صحبت نکرده اند. ترامپ گفت ما برای جلوگیری از ورود هروئین، فتانول و سایر مواد غیرقانونی به کشور به دیوار نیاز داریم. این هم دروغ دیگری است. بر اساس اعلام سازمان داروی دولت ترامپ معمول ترین روشی که باندهای مکزیکی قاچاق مواد مخدر برای انتقال مواد به آمریکا دارند، استفاده از مبادی مرزی قانونی است که برای انتقال مسافر به کار می روند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تعیین تکلیف طرح‌های گردشگری برای دریافت تسهیلات
اطلاعیه قطع گاز در کوی دولتی اهواز
خلیج فارس، دریای عمان و خزر؛ پربارش‌ترین حوضه‌های کشور در هفته جاری
۴۷ هزار برنامه با محوریت مردم در دهه فجر برگزار می‌شود
دشمنان در صورت تعدی به ایران اسلامی پاسخ کوبنده‌ای دریافت می‌کنند
محکومیت قطعنامه مداخله‌جویانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
انقلاب اسلامی احیای عزت، هویت و استقلال ملت ایران است
رفع شکستگی لوله آبرسانی به شهر فریمان
امروز خانواده دستاویز جنگ شناختی دشمن شده است
طنین زنگ عشایر در روستای گمار قشلاق همدان
نواخته‌شدن زنگ انقلاب در مدارس کردستان
تحلیل وضعیت جوی آذربایجان غربی روز یکشنبه ۱۲ بهمن
طنین زنگ انقلاب در مدارس استان قم
کشف ۴۸۴ کیلوگرم مواد مخدر در کرمان
دستگیری ۴ سارق و مالخر کابل برق در ایذه
گلبانگ انقلاب در مدارس پارس آباد نواخته شد
ویژه برنامه های آغاز دهه فجر در خراسان رضوی
برگزاری هفتمین یادواره طرح ملی لاله‌های روشن در رامشیر 
به صدا در آمئن زنگ انقلاب در مازندران
خور؛ روستایی پویا با تکیه بر تولید، بوم‌گردی و هویت فرهنگی در ساوجبلاغ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)