• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۷۷۷۶
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۶

آن سوی جایزه یک میلیون دلاری برای کشف محل اختفای پسر بن لادن

امریکا جایزه یک میلیون دلاری برای یافتن محل اختفای حمزه بن لادن تعیین و از آن به عنوان جانشین و ولیعهد اسامه بن لادن و یکی از رهبران نوظهور القاعده یاد کرد.

آن سوی جایزه یک میلیون دلاری برای کشف محل اختفای پسر بن لادن

وزارت امور خارجه دولت راستگرای امریکا به ریاست مایک پمپئو روز پنج شنبه به طور ناگهانی جایزه یک میلیون دلاری برای یافتن محل اختفای حمزه بن لادن تعیین و از آن به عنوان جانشین و ولیعهد اسامه بن لادن و یکی از رهبران نوظهور القاعده یاد کرد. این در حالی است که در چند سال گذشته بخصوص بعد از ظهور گروههای تکفیری جدید همچون داعش و جبهه النصره هیچ خبری از القاعده در میان نبود و به نوعی به تاریخ پیوسته بود .
حال اولین سوالی که مطرح می شود این است که چه عواملی و یا تعقیب چه اهدافی موجب شده است که دولت راستگرای حاکم بر امریکا که ید طولانی در به بازی گرفتن یک چنین گروههایی دارد دوباره القاعده را از حاشیه به متن در آورده و برای بزرگنمایی آن جایزه یک میلیون دلاری برای پسر بن لادن تعیین کرده است؟
از چند منظر می توان به این سوال پاسخ داد:
نخست اینکه این خبر ناگهانی زمانی اعلام شد که ترامپ در هر دو عرصه داخلی و خارجی با یک ناکامی و شکست مواجه شد. در داخل مایکل کوهن وکیل سابق ترامپ در برابر کمیته پرسش مجلس نمایندگان آمریکا به افشاگری های جدید دست زد و با ارائه شواهد ترامپ را یک نژادپرست و فردی فریبکار توصیف کرد که از مقام خود برای سرپوش گذاشتن بر ادعاهای مخرب سیاسی مرتبط با روابط جنسی استفاده می کند و این که طی کارزار انتخاباتی خود در ارتباط با منافع تجاری اش در روسیه دروغ گفته است.
در خارج نیز دومین نشست ترامپ با کیم جونگ – اون رئیس کره شمالی در هانوی پایتخت ویتنام شکست خورد و بدون نتیجه پایان یافت حال آنکه وی در دو سال گذشته کوشیده بود از این مسئله برای خود یک پیروزی در عرصه سیاست خارجی بسازد .
نکته قابل توجه و تامل اینکه هر دو متحد ترامپ یعنی نتانیاهو و محمد بن سلمان نیز با چالش های مشابهی در داخل و خارج مواجه شده اند به گونه ای که دادستان کل اسرائیل از تصمیم خود برای تشکیل سه پرونده قضایی همزمان علیه نتانیاهو درباره ارتشاء، تقلب وخیانت در امانت خبر داد که به شدت موقعیت انتخاباتی وی را تحت تاثیر قرار داده است و در پی سفر محمد بن سلمان به سه کشور پاکستان ،هند و چین که برای رهایی از انزوای ناشی از قتل جمال قاشقچی صورت گرفت، هند و پاکستان در پی حمله تروریستی در کشمیر به شدیدترین رویارویی نظامی روی آورده اند که دستاوردهای ظاهری محمد بن سلمان را نیز تحت الشعاع قرار داد و همه تبلیغات وی را که با صرف میلیاردها دلار صورت گرفت بر باد داد.
در یک چنین فضایی از حاشیه به متن در آوردن القاعده و اعطای جایزه یک میلیون دلاری برای یافتن محل اختفای پسر بن لادن می تواند تلاشی برای تحت الشعاع قرار دادن این چالش ها و ناکامی ها باشد که ترامپ و متحدانش همزمان با آن مواجه شده اند.
اما زاویه دومی که می توان در تحلیل این مسئله بکار گرفت مربوط می شود به نقش و کارکردی که گروههای چون القاعده و داعش در چند دهه گذشته بعد از فروپاشی نظام دو قطبی در سیاست های امریکا و تا حدودی غرب ایفاء کرده است و لذا اینها نمی توانند به سرعت این گروهها را کنار بگذارند. در ابتدا القاعده این نقش را بازی می کرد اما بعدا جای خود را به داعش و دیگر گروهها داد اما اکنون که پرونده داعش بسته می شود و شکست پروژه براندازی در سوریه عرصه را بر دیگر گروههای تکفیری مستقر در ادلب تنگ تر کرده است لذا به نظر می رسد نوعی تمایل در دولت راستگرای ترامپ برای استفاده ابزاری از القاعده دیده می شود و از این دید اعلام خبر تعیین جایزه یک میلیون دلاری برای پسر بن لادن می تواند سرآغازی برای اجرای این پروژه باشد که به احتمال زیاد با فازهای دیگری همراه خواهد شد.
------------------------------
احمد کاظم زاده
­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش آثار تاریخی هرمزگان در نمایشگاه ملی ارمغان ابریشم
افتتاح محل اسکان کارگران خدمات شهری منطقه یک به زودی
مرحله نهایی رقابت های قرآنی «شوق تلاوت» در کربلا برگزار می‌شود
«نگاه جنسیتی»، بزرگترین ظلم به زن در طول تاریخ است
تقویت همکاری‌های دوجانبه موسسه رازی و دامپزشکی ترکیه
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
درخشش هنرمند اردبیلی در فستیوال بین‌المللی فیلم «جانک‌تاون» آمریکا
ضریب ۷۵ درصدی اشغال هتل‌های کیش در مهر ۱۴۰۴
بازنگری جدی در نظام آموزشی با محور توسعه نیروی انسانی
افزایش بیش از ۴۸ هزار واحدی شاخص کل بورس
تجلیل از پرستاران استان سمنان
پیشرفت ۷۰ درصدی پل دسترسی به زمین‌های مجتمع بندری شهید رجایی
رونمایی از اولین قرارداد تامین مالی مبتنی بر قرارداد
آسیب‌های اجتماعی منطقه ۵ بررسی شد
جریمه قاچاقچی کره بادام زمینی در هندیجان
پرستاران؛ خط مقدم سلامت و نماد ایثار
نظارت دقیق استاندارد بر کیفیت قطعات و محصولات خودرویی
نبود محتوای آموزشی مناسب برای دانش آموزان نابینا
اتصال بنگاه‌های کوچک و بزرگ در مازندران با طرح طاها
پیام نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کرمانشاه به مناسبت روز پرستار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)