• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۹۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
بین الملل » سیاسی
همراه با اسناد و اعترافات تکان دهنده؛

کوره آدم سوزي سرکنسول سعودي در استانبول

تصاویری از کوره آدم سوزی در خانه سرکنسول عربستان در استانبول پخش شد که گفته می شود جسد خاشقجی در اینجا سوزانده شده است.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا ؛ پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودي با کشف کوره آدم سوزي در خانه سرکنسول عربستان در استانبول ابعاد جديدي به خود گرفت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در همين حال شبکه تلویزیونی الجزیره تصاویری از کوره آدم سوزی در خانه سرکنسول عربستان در استانبول پخش و اعلام کرد جسد جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی پس از به قتل رسیدن در این کوره سوزانده شد.
الجزیره اعلام کرد در ادامه خبرهای مربوط به ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی، تحقیقات شبکه الجزیره نشان می دهد نخستین تماس بین مقامات ترکیه ای و عربستانی پس از ناپدید شدن خاشقجی بین رئیس سازمان اطلاعات ترکیه و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان صورت گرفته بود. رئیس سازمان اطلاعات ترکیه از بن سلمان خواست واقعیت ماجرایی را که برای خاشقجی روی داده است، مشخص کند.
ولیعهد عربستان خواسته رئیس سازمان اطلاعات ترکیه را به منزله تهدیدی دانست که پذیرفته نیست.
این تحقیقات همچنین برای نخستین بار تصاویری را از کوره ای در منزل محمد العتیبی سرکنسول عربستان در استانبول ارائه کرد. بر اساس تحقیقات ترکیه، از این کوره برای سوزاندن اجزای قطعه قطعه شده جسد خاشقجی استفاده شد.
مقامات ترکیه روشن بودن این کوره را طی سه روز، پس از ورود تیم حقیقت یاب و انتقال اجزای جسد خاشقجی به منزل سرکنسول عربستان رصد کردند.
این شبکه با پخش تصاویری از منزل سرکنسول عربستان و کوره در این منزل گزارش داد: این نخستین تصاویر از منزل سرکنسول عربستان در استانبول است.
بر اساس تحقیقات ترکیه، بخشی از اجزای قطعه قطعه شده جسد جمال خاشقجی سوزانده شده است.
قسمتی از برنامه «ما خفی اعظم (ناگفته ها بیشتر است)» با عنوان «جسد کجاست؟» به شکل اختصاصی این تصاویر را پخش کرد و این تصاویر توسط فردی که کوره را به خواسته مستقیم سرکنسول عربستان بنا کرد، تهیه شده است. این کوره چند ماه قبل از اجرای ترور جمال خاشقجی و به طور مشخص آوریل ماه، بر اساس ویژگی هایی خاصی ساخته شد. این برهه ای است که جمال خاشقجی سفر به استانبول را آغاز کرد.
الجزیره توانست به این شخص و شهادت وی که برای نخستین بار فاش می شود، دست یابد.
فردی که کوره را ساخته گفت: «العتیبی سرکنسول عربستان از ما خواست تنور پخت نان را بسازیم. ما مشغول کار شدیم که سرکنسول آمد و برگه ای درباره ویژگی های تنور به ما داد. وقتی ویژگی های آن را دیدم، گفتم این یک تنور معمولی نیست. بلکه کوره ای برای ذوب کردن و بسیار قدرتمند بود.
وی عصبانی شد و گفت تو کارت را انجام بده و بحث نکن.»
یکی از ویژگی های اصلی این کوره، این بود که سنگ آن، سفالین نباشد؛ بلکه از جنس بازالت باشد.
ما لوله های گاز را نصب کردیم. آمدند و نگاهی به آن انداختند. گفتند این لوله ها مناسب نیستند. به همین علت، آن لوله ها را تغییر دادیم؛ به طوری که کوره ای بسیار قدرتمند درست شد.»
گزارشگر این شبکه در ادامه گفت: تامر المسحال همکار ما در الجزیره توانست با اعضای تیم تحقیقات استانبول که وارد مقر کنسولگری و منزل سرکنسول شدند، دیدار کند.
اطلاعات حاکی از آن است که مقامات ترکیه ای روشن شدن کوره را در باغ منزل سرکنسول برای زمانی طولانی و طی سه روز رصد کردند؛ آن هم پس از آن که تیم ترور چمدان های حاوی اجزای قطعه قطعه شده جسد را از مقر کنسولگری به منزل سرکنسول منتقل کردند.
نکته قابل توجه این است که منزل سرکنسول روز ارتکاب جریمه، از یکی از رستوران های مشهور استانبول حدود چهل و پنج کیلوگرم گوشت درخواست کرده بود. مقامات ترکیه ای بر این باورند که این حجم از گوشت برای سرپوش گذاشتن بر سوزاندن اجزای جسد استفاده شده است.
از دیگر جزئیاتی که برنامه «ما خفی اعظم» به طور اختصاصی فاش کرد این است که پس از اجرای جنایت، تیم ویژه عربستانی، دیوارهای اتاق سرکنسولگر را رنگ آمیزی کردند؛ اتاقی که خاشقجی در آن کشته و جسد وی قطعه قطعه شد.
بر اساس اطلاعات، تیم تحقیقات کیفری ترکیه پس از نُه ساعت تحقیقات در داخل کنسولگری توانست رنگ جدید را کنار بزند و به آثار خون جمال خاشقجی روی دیوار دست یابد.
تحقیقات الجزیره فاش کرد نخستین تماس رسمی بین آنکارا و ریاض، شبی بود که جنایت روی داد. هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در گفتگوی تلفنی با ولیعهد عربستانی، خواستار مشخص کردن سرنوشت جمال خاشقجی و پایان دادن به این پرونده شد؛ تا این قضیه بر روابط بین دو کشور تأثیر نگذارد.
بن سلمان ضمن مخالفت با این خواسته، آن را تهدیدی دانست که قابل پذیرفتن نیست و تماس تلفنی به این شکل پایان یافت.
تحقیقات الجزیره به طور اختصاصی، برخی مستندات و شهادت هایی را درباره جزئیات کشتن جمال خاشقجی و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر جنایت ارائه کرد.
همه این جزئیات که وحشیانه بودن جنایت را نشان می دهد، تأکیدی بر این موضوع است که ترور خاشقجی از طریق برنامه ریزی هماهنگ شده و منظم صورت گرفت. در حالی که جهان در انتظار پاسخ ریاض به این سئوال است که چه کسی دستور ترور یک روزنامه نگار، قطعه قطعه کردن جسد وی و سوزاندن آن را صادر کرده است؟

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)