• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۸۱۵۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
مصاحبه پژوهشی:

فناوری نانو در بخش کشاورزی

بر اساس آمارهای منتشر شده جهانی ایران تا پایان دسامبر سال 2017 با انتشار 8 هزار و 791 مقاله علمی توانسته است رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند، ضمن آنکه ایران همچنین با تولید 40 درصد علم نانو بیشترین سهم تولید این علم را در میان کشورهای اسلامی دارد.

چکیده مصاحبه:
 استفاده از تکنیک‌های نوین در بخش کشاورزی حائز اهمیت بسیاری بوده و موجب گذر از کشاورزی سنتی به سوی کشاورزی مدرن و استفاده از دستاوردهای نوین علمی برای افزایش تولید محصولات شده است.
 فناوری نانو با استفاده از دانش علمی و فنی، دارای پتانسیل بالایی در بهبود کیفیت زندگی بشر در زمینه‌های متنوع از جمله در کشاورزی و تولید محصولات می‌باشد.
 بر اساس آمارهای منتشر شده جهانی ایران تا پایان دسامبر سال 2017 با انتشار 8 هزار و 791 مقاله علمی توانسته است رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند، ضمن آنکه ایران همچنین با تولید 40 درصد علم نانو بیشترین سهم تولید این علم را در میان کشورهای اسلامی دارد.
 بدون شک با بهره‌گیری از مزایای فناوری‌ نانو به عنوان یک فناوری‌ پیشرفته‌ در بخش کشاورزی، می‌توان به نتایج مطلوبی از جمله تضمین امنیت غذایی و توسعه‌ی کشاورزی پایدار و سازگار با محیط زیست در کشورها و نواحی در حال توسعه‌‌ی جهان دست یافت.
 فناوری نانو که به فناوری سبز و پاک معروف می‌باشد یکی از اهداف اصلی کاهش عوارض زیست محیطی و استفاده از مواد طبیعی و کاهش مواد شیمیایی و همچنین تولید محصولات زیست تخریب پذیر و دوستدار محیط زیست با کارایی بالاتر می‌باشد.

پژوهش خبری صدا و سیما: جهان امروز با چالش‌های عدیده‌ای از جمله افزایش رشد جمعیت و تقاضا برای عرضه مواد غذایی، تغییرات شرایط آب و هوایی، مشکلات زیست محیطی مانند تجمع سموم، کودهای شیمیایی و آفت کش‌ها، محدود بودن زمین زراعی و منابع آب روبرو می‌باشد. برای رفع این معضلات، استفاده از تکنیک‌های نوین در بخش کشاورزی حائز اهمیت بسیاری بوده و موجب گذر از کشاورزی سنتی به سوی کشاورزی مدرن و استفاده از دستاوردهای نوین علمی برای افزایش تولید محصولات شده است. فناوری نانو با استفاده از دانش علمی و فنی، دارای پتانسیل بالایی در بهبود کیفیت زندگی بشر در زمینه‌های متنوع از جمله در کشاورزی و تولید محصولات می‌باشد. این فناوری با بکارگیری نانو ذرات و نانو حسگرهای زیستی، می‌تواند در شناسایی سریع عوامل بیماری زا و بهبود تولید گیاهان، مقابله با آفات، افزایش توانایی گیاهان در جذب مواد مغذی، کاهش مصرف سموم و آفت کش‌ها و همچنین با نظارت بر شرایط خاک، رشد گیاه و تنش‌های غیرزیستی می‌تواند با بهره‌برداری حداکثری از نهاده‌هایی مانند کودها، آفت کش‌ها، آبیاری و حتی شرایط محیطی همچون درجه حرارت، تابش خورشیدی و رطوبت باعث افزایش تولید محصولات و تامین مواد غذایی شود. این فناوری، دارای توانمندی افزایش بهره‌وری و توسعه کشاورزی پایدار و کاهش محصولات فرعی مضر که باعث صدمه رساندن به محیط زیست و یا سلامتی انسان می‌شود، می‌باشد.

با توجه به مشکلات موجود در کشور در بخش کشاورزی و صنایع غذایی، مخصوصا در حوزه آب و نهاده های کشاورزی، فناوری نانو و به کارگیری آن در این حوزه می تواند تا حدود زیادی در مهار این مشکلات کمک نماید.
بررسی روند توسعه فناوری نانو در بخش کشاورزی با وجود تحریم‌ها طی این سال ها ضروری به نظر می‌رسد، چرا که در بخش فناوری نانو توانسته ایم پیشرفت‌ها و موفقیت‌های بسیار مطلوبی در منطقه و جهان داشته باشیم، در این گزارش سعی شده است ضرورت و اهمیت فناوری نانو، دستاوردها و چالشهای بخش فناوری نانو در حوزه کشاورزی، طی مصاحبه‌ای با خانم دکتر لیلا مامنی ، عضو هیئت علمی و رئیس بخش نانو تکنولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مورد ارزیابی قرار گیرد.

فناوری نانو در بخش کشاورزی

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.

پژوهش خبری// پژوهشگر: علی قنبری شیرسوار

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهبرد ایران بازدارندگی فعال همه جانبه در چارچوب دیپلماسی مسلح است
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)