• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۲۰۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۰
صفحه نخست » کل اخبار

آیا مایکروفر برای سلامتی مضر است؟

امروزه در بسیاری از خانه ها و رستوران ها پختن و گرم کردن غذا با دستگاه های مایکروفر که بسیار سریع انجام می شود جایگزین روش های پخت سنتی شده است.

آیا مایکروفر برای سلامتی مضر است؟به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شبکه کوثر، امروزه در بسیاری از خانه‌ها و رستوران‌ها پختن و گرم کردن غذا با دستگاه‌های مایکروفر که بسیار سریع انجام می‌شود جایگزین روش‌های پخت سنتی شده است.

آیا مایکروفر برای سلامتی مضر است؟

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که مایکروفر، اشعه‌های مضر تولید می‌کند و سبب از بین رفتن مواد غذایی مفید و ضروری می‌شود. در این مقاله، نگاهی موشکافانه بر این دستگاه و اثراتی که بر مواد مغذی و سلامتی غذا‌ها دارد، می‌اندازیم.

مایکروفر چیست و چطور کار می‌کند؟

مایکروفر، یکی از وسایل برقی آشپزخانه است که انرژی الکتریکی را به انرژی الکترومگنتیک، که به آن امواج میکرو یا کوتاه می‌گویند، تبدیل می‌کند. این امواج، مولکول‌های غذایی را تحریک می‌کند و آن‌ها را به جنب و جوش در می‌آورد. این امواج، سبب حرکت مولکول‌ها در جهت‌های مختلف، چرخشی، بالا و پایین، چپ و راست می‌شود. در نتیجه‌ی این حرکات، مولکول‌ها با یکدیگر برخورد بیشتر کرده و تولید گرما می‌کنند. درست مثل زمانی که در سرما، دست‌های خود را به هم می‌مالید تا کمی گرم شود، این اتفاق در سطح مولکول‌ها می‌افتد. امواج مایکروفر، اول در سطح مولکول‌های آب این اتفاقات را ایجاد می‌کنند و پس از آن، این اتفاق برای مولکول‌های روغن، چربی ها، و حتی شکر می‌افتد. به دلیل توزیع امواج در بین مولکول‌های غذا، این روش پخت در مقایسه با سایر روش‌ها سریعتر می‌باشد.

آیا امواج مایکوفر، برای بدن مضر است؟

امواج مایکروویو، از نوع الکترومگنتیک هستند. از آنجایی که نام آن ها، اشعه است، باعث نگرانی برای سلامتی می‌شود. درست است که مایکروویو، اشعه تولید می‌کند، اما همه‌ی اشعه‌ها خطرناک نیستند. امواج فرکانس‌های متفاوتی دارند که مثلاً از فرکانس بالا در اشعه ایکس و گاما شروع می‌شود و تا پایین‌ترین فرکانس که امواج رادیویی و مایکروویو است، ادامه پیدا می‌کند. دستگاه مایکروفر، تولید امواج غیر یونی می‌کند، و این امواج، درست مانند امواجی است که از تلفن همراه ساطع می‌شود، اما با قدرتی بالاتر. از آنجایی که این امواج فرکانس پایینی دارند، توانایی آسیب به DNA را ندارد.

نور هم نوعی موج الکترومگنتیک است. بنابراین، تمامی امواج مضر نیستند.

از طرفی در داخل مایکروفر، صفحه‌ای فلزی وجود دارد که مانع خروج امواج از مایکروویو می‌شود. بنابراین، این عامل نیز، سبب ایمنی بیشتر آن شده است.

نکات ایمنی را رعایت کنید!

مثلاً صورت خود را حداقل ۳۰ سانتی متر از مایکروفر، دور نگه دارید. زیرا این امواج، به سرعت با افزایش فاصله کاهش می‌یابد. همچنین از این مطمئن شوید که مایکروفر شما به خوبی تعمیر شده است. اگر دستگاه شما بسیار قدیمی و یا شکسته است یا درب ان به درستی بسته نمی‌شود، یک دستگاه جدید و مطمئن خریداری کنید.

اندازه و تعداد وعده‌های غذایی: تاثیر آن بر وزن و قند خون

مایکروفر، میزان مواد مغذی را در مقایسه با سایر روش‌های پخت و پز کم نمی‌کند!

هر یک از روش‌های طبخ غذا، سبب کاهش میزان مواد مغذی می‌شود. یکی از مهمترین عوامل در از بین بردن مواد مغذی، دمای بالا، زمان طولانی، به همراه آب زیاد برای طبخ غذا است. در صورتی که آب غذا حین پخت زیاد باشد، سبب خروج و نشت ویتامین‌های محلول در آب شده و میزان آن در غذا‌ها کاهش می‌یابد؛ مایکروویو، از این ۳ نظر بسیار خوب است.. نتایج حاصل از مطالعات حاکی از این است که استفاده از مایکروویو و فر، برای پخت، سبب حفظ بیشتر مواد مغذی می‌شود.

استفاده از مایکروفر، برای شیر‌های خشک کودکان نیز مناسب است، اما از آن برای گرم کردن شیر مادر، نباید استفاده کرد. زیرا سبب از بین رفتن عوامل آنتی باکتریال شیر مادر می‌شود.

مایکروویو، تولید ترکیبات مضر حین پخت غذا را کاهش میدهد!

یکی از مزایای مایکروویو این است که غذا به میزان سایر روش‌های پخت و پز، گرم نمی‌شود. این افزایش دما در مایکروویو در مدت زمان کوتاهی اتفاق می‌افتد که این زمان کوتاه، اجازه‌ی تولید ترکیبات خطرناک را نمی‌دهد.

عموماً دما در مایکروفر، به بیشتر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد یا ۲۱۲ درجه فارنهایت نمی‌رسد. با این حال غذا‌های چرب ممکن است قدری گرمتر شوند. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند، حین پخت برخی از مواد غذایی، ترکیبات مضر نیتروزآمین تولید می‌شود. میزان تولید این ترکیبات در پخت آن غذا‌ها با مایکروفر، به میزان چشمگیری کمتر است.

نتیجه گیری

مایکروویو، وسیله‌ای ایمن، سریع و آسان برای طبخ است. شواهد و مدارکی از ضرر و زیان آن وجود ندارد و مطالعاتی، مزیت آن را در حفظ مواد مغذی در مقایسه با سایر روش‌های پخت و پز، به اثبات رسانده اند؛ بنابراین از این وسیله، علاوه بر گرم کردن غذاها، می‌توان جهت پخت غذا‌ها با اطمینان استفاده کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
با سلام - لطفا این نظر رو انتشار بدین
مایکروفر با تاباندن امواج الکترومغناطیسی با طول موج بسیار پایین و توان بسیار زیاد علاوه بر ایجاد گرما باعث ایجاد سلولهای ناهنجار و سمی در مواد غذایی میشه و ثابت شده هم هست
اما اثر خوردن این سلولها روی بدن رو کسی نمیتونه ثابت کنه چون سریع خودشو نشون نمیده و نمیشه ثابت کرد از مایکرویو بوده
بنظر من احتیاطا از این وسیله استفاده نکنید و توی زندگی اصلا به چنین وسیله مشکوک و خطرناک نیازی نیست. باور کنید
نظر شما
آخرین اخبار
نخستین تمرین تیم فوتبال امید ایران در دبی
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر ورود گردوخاک عراقی به استان
­حضور کادر فنی تیم ملی فوتسال بانوان در دیدار‌های لیگ برتر
وضعیت استان کهگیلویه و بویراحمد به دنبال بارش‌های سیل‌آسا
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
امدادرسانی هلال احمر در مناطق سیلزده در خوزستان
۴۴۰۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی تحت مطالعات خاک‌شناسی
تمرکز مدیران بر افتتاح پروژه‌های دهه فجر و تحویل واحد‌های مسکونی
انتخاب اعضای هیئت اجرایی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در قم
رویداد علمی پرواز تا ثریا در لرستان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات مرکز انتقال خون گرمسار
پایان مسابقات مچ‌اندازی بانوان قهرمانی باشگاه‌های استان در فلاورجان
درمان زوج‌های نابارور بهترین مسیر برای افزایش فرزندآوری
تا پایان امسال؛ بهره برداری از جاده چیت پلنت حدفاصل آغاجاری به میانکوه
چهارسوی فرهنگ و هنر هفتم دی قم
تقویت سامانه بارشی از فردا در لرستان
مدارس ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد غیر حضوری شد
پایان تلاش نمایندگان ایران در شطرنج سریع قهرمانی جهان
برگزاری نشست «علوم اجتماعی اسلامی با رویکرد کاربردی» در دانشگاه تهران
انجام ۶۴ عملیات توسط آتش نشانان مسجدسلیمان در پی وقوع سیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
اوج فعالیت سامانه بارشی فردا در استان
همه باید از ایران دفاع کنیم
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
سرنوشت مبهم وام ازدواج در بودجه ۱۴۰۵
مدارس ابتدایی تهران فردا مجازی است
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پزشکیان: برای تأمین معیشت مردم برنامه ۲۰ بندی داریم
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
صدور قبض ۵۰۰ میلیون تومانی گاز برای مشترک بدمصرف تهرانی
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۳ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
مذاکره با روسیه برای ساخت فاز‌های بعدی نیروگاه بوشهر  (۱ نظر)