• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۹۸۲۹۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

مشخص شدن گذرواژه ها، باگرمای انگشتان دست

هکرها می‌توانند از گرمای انگشتان دست برای شکستن قفل تلفن‌ همراه، رایانه و حتی حدس رمز کارت بانکی استفاده کنند.

فاش شدن تمام گذرواژه های شما، باگرمای انگشتان دستبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اگر صاحب یک تلفن همراه هوشمند هستید، ممکن است تصور کنید که یک رمز عبور چهار رقمی برای محافظت از تلفن شما در برابر هکرها کافی است اما یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که هکرها می‌توانند از گرمای نوک انگشتان دستتان برای شکستن قفل تلفن همراه تا یک دقیقه پس از تایپ آن استفاده کنند.

محققان دانشگاه گلاسگو نشان داده‌اند که چگونه هکرها می‌توانند از دوربین‌های حرارتی برای ردیابی رمز عبوری که در تلفن هوشمند، صفحه‌کلید رایانه یا حتی دستگاه خودپرداز وارد کرده‌اید، استفاده کنند.
در این مطالعه، محققان یک سیستم هوش مصنوعی به نام «ThermoSecure»توسعه دادند که می‌تواند رمزهای عبوری که به تازگی تایپ شده‌اند را با استفاده از تصاویر حرارتی بازیابی کند.

بنا بر اعلام وبگاه دیلی‌میل، حدود ۸۶ درصد از قفل‌ها زمانی که تصاویر حرارتی ۲۰ ثانیه پس از تایپ آنها ثبت و از طریق سیستم «ThermoSecure» ارسال شدند، قابل شکستن بودند و پس از گذشت ۳۰ ثانیه نیز امکان باز کردن ۷۶ درصد قفل‌ها وجود داشت. موفقیت این روش پس از ۶۰ ثانیه به ۶۲ درصد کاهش یافت.
محققان همچنین دریافتند که این سیستم در عرض ۲۰ ثانیه قادر است رمزهای عبور طولانی ۱۶ کاراکتری را تا ۶۷ درصد با موفقیت باز کند. با کوتاه‌تر شدن رمزهای عبور، میزان موفقیت افزایش یافت. گذرواژه‌های دارای ۱۲ نماد تا ۸۲ درصد، گذرواژه‌های هشت علامتی تا ۹۳ درصد و گذرواژه‌های شش موردی در ۱۰۰ درصد موارد قابل حدس زدن بودند.

یکی از محققان دانشکده علوم محاسباتی دانشگاه اسکاتلند، گفت: برای دستگیری یک دزد باید مانند یک دزد فکر کنید.
ما «ThermoSecure» را با تفکر دقیق در مورد اینکه چگونه عوامل مخرب ممکن است از تصاویر حرارتی برای نفوذ به رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند استفاده کنند، توسعه دادیم.
در تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های تشخیص گرما، مناطقی که به تازگی لمس شده‌اند با رنگ روشن‌تر به نظر می‌رسند. حملات حرارتی ممکن است پس از تایپ رمز عبور کاربران روی صفحه کلید، صفحه نمایش گوشی هوشمند یا صفحه کلید، رخ دهد. یک رهگذر مجهز به دوربین حرارتی می‌تواند تصویری ثبت کند که در آن نواحی که لمس شده به رنگ روشن‌تری به نظر می‌رسد.
محققان دریافتند با اندازه‌گیری شدت نسبی گرمای این نواحی، می‌توان حروف خاص، تعداد نمادهایی که رمز عبور را تشکیل می‌دهند و ترتیب استفاده از آنها را تخمین زد. با وجود دوربین‌های تصویربرداری حرارتی مقرون به صرفه و یادگیری ماشینی که بیشتر در دسترس مردم قرار می‌گیرند، بسیار محتمل است که مردم در سراسر جهان در حال توسعه سیستم‌هایی مشابه «ThermoSecure» به منظور سرقت رمزهای عبور باشند.
محققان که یافته‌های خود را در مجله «ACM Transactions on Privacy and Security» منتشر کرده‌اند همچنین دریافتند که نحوه تایپ کردن کاربر روی اثرات حرارتی باقی‌مانده روی صفحه‌کلید تأثیر می‌گذارد و بنابراین شکستن رمزها آسان می‌شود.
کاربرانی که با یک انگشت و به صورت آرام تایپ می‌کنند، به طور معمول انگشتان خود را برای مدت طولانی‌تری روی کلیدها نگه می‌دارند و اثرات حرارتی ایجاد شده توسط آن‌ها بیشتر از تایپیست‌هایی که سریع‌تر تایپ می‌کنند، باقی می‌ماند.
علاوه بر آن، نوع موادی که کیبوردها از آن ساخته شده‌اند می‌تواند بر توانایی در جذب گرما تأثیر بگذارد، به طوری که برخی از پلاستیک‌ها بسیار بیشتر از سایر مواد الگوهای حرارتی را حفظ می‌کنند.
صفحه‌کلیدهای دارای نور پس‌زمینه نیز گرمای بیشتری تولید می‌کنند و خوانش‌ حرارتی دقیق آن‌ها چالش‌برانگیزتر است، بنابراین یک صفحه کلید با نور پس‌زمینه با پلاستیک پلی‌بوتیلن ترفتالات(PBT) می‌تواند ایمن‌تر باشد.
در نهایت، کاربران می‌توانند با اتخاذ روش‌های احراز هویت جایگزین، مانند اثر انگشت یا تشخیص چهره، که بسیاری از خطرات حمله حرارتی را کاهش می‌دهد، به ایمن‌تر کردن دستگاه‌ها و صفحه‌کلیدهای خود کمک کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
آیا اثر انگشت هم خطر حمله حرارتی را افزایش نمی دهد
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت سرمایه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲ اسفند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
دعای هر روز و روز سوم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲ اسفند ۱۴۰۴
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
قدردانی اداره کل ارزیابی و نظارت خبر رسانه ملی از صدا و سیمای آذربایجان شرقی
اهدای ۲۱ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان کمیته امداد هشترود
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه نوروزی در گرمسار
بازدید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از طرح‌های اشتغال‌زا در رفسنجان
هنگام استفاده از اینترنت هرگز اطلاعات شخصی را به دیگران ندهید
بالگرد اورژانس هوایی برای تسریع درمان جوان ۲۱ ساله به پرواز در آمد
دزفول، قطب تولید مرکبات سالم 
دستگیری سارقان اماکن خصوصی در چاراویماق
پیشرفت گسترده در توسعه ۳۲۹ هکتاری بندر امام خمینی (ره)
بیش از یکهزار متر مربع اراضی ملی در اهواز به بیت المال بازگشت
افزایش تراز دریاچه ارومیه
پیشرفت مطلوب اجرای طرح چهارخطه شوشتر-صالح شهر-دزفول
ماندگاری هوای گرم در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
ثبت‌نام بیش از ۵ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)