• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۳۲۵۳۶
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶
اجتماعی » جامعه و شهری

برای استفاده از شورایاران برای اداره شهر خلاء قانونی وجود دارد

رئیس کمیته ایمنی شورا‌های شهر گفت: یک دهه‌ شورای اسلامی شهر تهران از ظرفیت شورایاران برای اداره بهتر شهر استفاده کرد ، اما به دلیل خلاء قوانینی که وجود داشت آن طوری که باید و شاید کار نتوانست ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رادیو سلامت در برنامه افق روشن میزبان مهدی بابایی عضو شورای شهر و رئیس کمیته ایمنی شورا‌های شهر بود.برای استفاده از شورایاران برای اداره شهر خلاء قانونی وجود دارد


سئوال: قبل از ارتباط با شما آقای بابایی با یکی از کارشناسان حوزه مسائل شهری و جامعه شناس صحبت کردیم یکی از انتقاد‌هایی که ایشان به کارکرد فعلی شورا‌ها وارد کرند این بود که شورا‌های اسلامی شهر به دلیل نبود مدیریت یکپارچه شهری تبدیل شدند به شورا‌ها شهرداری‌ها و نکته دیگری که تاکید کردند در خصوص نحوه انتخاب اعضای شورا‌های اسلامی شهر بود معتقد بودند که ما در کشور باید شورا‌های پایین دستی داشته باشیم تا برسیم به شورای شهر و تاکید داشتند که ابتدا ما شورای محله داشته باشیم بعد شورای منطقه و بعد شورای شهر خب با توجه به صحبت‌هایی که ایشان داشتند و خدمت شما عرض کردم فکر می‌کنید که پیشنهاد و نظر ایشان درست باشد؟

بابایی: به هر حال در شهر‌های بزرگ در کلانشهر‌ها و ابرشهری مثل شهر تهران به نظر من این نکته بسیار مهم است که ما تو سطح محلات و مناطق هم از ظرفیت مشارکت مردم تو اداره محله و منطقه شان استفاده کنیم در طول یک دوره حدودا یک دهه‌ای شورای اسلامی شهر تهران از ظرفیت شورایاران برای اداره بهتر شهر هم استفاده شد، اما به دلیل خلاء قوانینی که تو این موضوع وجود داشت آن طوری که باید و شاید کار نتوانست ادامه پیدا کند و الان یک سری اختلالات توی این بخش جذب مشارکت ایجاد شده، ولی در آن دوره‌ای که از این ظرفیت استفاده شد واقعا ارتقاء سطح کمی و کیفی خدمات به مردم را توی همه عرصه‌ها شاهد بودیم.

 

سئوال: امکان بازگشت به گذشته نیست؟
بابایی: مشکل ضعف قانون است یعنی اگر نسبت تعیین تکلیف موضوع قانونی استفاده از این ظرفیت مهم در مجلس شورای اسلامی فراهم بشود به هر حال ما که علاقه مندیم که این ظرفیت بزرگ را مورد بهره بردرای قرار بدهیم و در محلات و مناطق از این ظرفیت برای اداره هرچه بهتر شهر استفاده کنیم، چون واقعیت این که صرفا برفرض از شهر تهران ۲۱ نفر بتوانند صرفا هم سیاستگذاری کنند و هم نظارت کنند بر عملکرد شهرداری و دیگر ارگان‌های خدمات رسان شاید به آن نقطه مطلوب خیلی فاصله داشته باشیم، چون به هر حال خیلی هم ساختار اداری سنگینی ما در شورا‌ها نداریم برای حوزه نظارت و وقتی مشارکت مردم را در سطح محلات و مناطق داشته باشیم به راحتی این امر مهم می‌تواند اجرایی بشود.


سئوال: یعنی می‌فرماید که از مشارکت مردمی در امر نظارت بر عملکرد شهرداری‌ها باید استفاده کرد
بابایی: هم نظارت هم می‌تواند به هر حال پیشنهاداتی در حوزه سیاست گذاری با توجه به مقتضیات مکانی که هر منطقه و محله دارد به هر حال بهره برد برای حوزه سیاست گذاری در سطح شهر.


سئوال: به هر حال شما چندین سال است که عضو شورای شهر هستید ریاست کمیته ایمنی شورا را هم به عهده دارید یکی از کمیته‌های اصلی و مهم که دغدغه‌های مردم هم در آنجا مطرح می‌شود در حال حاضر مردم خیلی از دغدغه‌ها و خواسته هایشان را مطرح می‌کنند راه‌های ارتباطی با شهرداری وجود دارد از طریق سامانه‌ها و شماره‌هایی که اعلام شده به نظر می‌رسد که مردم دسترسی به شورا‌های اسلامی شهر را ندارند و چه بسا برای این که خیلی از مشکلات شهری حل بشود مراجعه کنند به شورا‌های اسلامی شهر هنوز این ارتباط مردم با شورا‌های اسلامی شهر برقرار نشده این تعامل و ارتباط وجود ندارد و شکل نگرفته هرچند که ما داریم می‌گوییم که مشارکت مردم این مشارکت مردم و ارتباطش با شورا‌های اسلامی شهر گویا ارتباطش در همان مرحله اعضاست بعد از آن دیگر هیچ حلقه ارتباطی بین مردم و اعضای شورای شهر وجود ندارد
بابایی: عرض کنم که ما در شورا سعی می‌کنیم با حضور در محلات و مناطق و مساجد ملاقات مردمی کمی این خلاء را جبران کنیم، اما خب پیرو همین خلاءی که شناسایی شد شورای اسلامی شهر تهران سعی کرد که این نهاد مردمی شورایاری را ایجاد کند خاطرتان باشد چندین دوره هم انتخابات برگزار شد در سطح محلات و اعضا آنجا انتخاب شدند و آمدند به کمک شورای اسلامی شهر تهران تا قسمتی از این خلائی که شما فرمودید حل کنند و تا حدی هم موفق بودند البته مواردی از آسیب هم داشتیم که در کل وقتی که مزایای چنین اقدامی را بررسی می‌کنیم می‌بینیم که واقعا طرح موفقیت آمیزی بود که قسمتی از خلا را پوشش داد، چون واقعیت ما در ابرشهر تهران که بیش از ۸ میلیون جمعیت داریم انتظاری که این هشت میلیون صرفا بتوانند با صرف ۲۱ نفر ارتباط بگیرند شاید کار بسیار سختی باشد، ولی اگر در سطح محله هفت یا ده نفر حضور داشته باشند و ارتباط مستقیم با مردم داشته باشند و این عزیزان دغدغه‌ها، مشکلات و همچنین نیاز‌های مردم را از طریق مختلف به شورا انتقال بدهند این به نظر من قسمتی از این مسائل و مشکلات را حل می‌کند و شاهد این نگرانی که ارتباط بعد از انتخاب تعریف می‌شود نباشیم.


سئوال: یکی از نگرانی‌هایی که مردم دارند و بر می‌گردد به عملکرد شورا‌های اسلامی شهر نرخ گذاری و تعیین نرخ کرایه تاکسی، مترو و سایر وسایل حمل و نقل عمومی، آقای بابایی شاید به حوزه کمیته شما ارتباط نداشته باشد، ولی به طور کلی در تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌های شورای اسلامی شهر چقدر وضعیت اقتصادی مردم در نظر گرفته می‌شود؟
بابایی: به هرحال ما در شورای اسلامی شهر تهران سعی کردیم که حتی الامکان نرخ گذاری‌ها فشار مجددی را در این شرایط اقتصادی بر مردم وارد نکند، اما به هرحال تورم شکل گرفته در کشور باعث می‌شود که هزینه خدمات شهرداری‌ها هم افزایش پیدا کند لذا در شورای اسلامی شهر‌ها و روستا‌ها هم باید این نرخ گذاری‌ها به روز انجام بشود، ولی خب سعی کردیم همیشه ما کمتر از تورم نسبت به افزایش نرخ اقدام کنیم بر فرض با تورم حدود ۵۰ درصدی که در سال ۱۴۰۱ داشتیم اغلب سقف افزایش نرخ هایمان در سال ۱۴۰۲ بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است آن هم حداکثر و این خودش نشان می‌دهد که ما توجه جدی به این موضوع داریم که شهرمان را گران نکنیم و سعی کنیم که فاصله بین شمال و جنوب شهر را کمتر کنیم تا کمتر به قشر ضعیف و آسیب پذیرمان در سطح شهر فشار بیاوریم.


سئوال: از آنجا که شورای اسلامی شهر نقش نظارتی بر عملکرد شهرداری‌ها دارند بد نیست به این موضوع هم اشاره داشته باشیم شهرداری‌ها منابع درآمدی پایدار و ثابتی ندارند و عمدتا از طرق مختلفی اقدام به درآمد زایی میکند که این درآمد زایی می‌تواند مستقیم یا غیرمستقیم روی معیشت و اقتصاد مردم در شهر تاثیر بگذارد از جمله عوارضی که مشخص می‌کند عوارض پسماند و مسائل دیگر در پایان می‌خواستیم این نکته را هم بفرمایید که چقدر شورای اسلامی شهر حامی و پشتیبان مردم هست و اعضای شورا از بین مردم انتخاب شدند و نتظار دارند که در چنین مواردی شورا‌های اسلامی شهر پشتیبان مردم باشند؟
بابایی: بله ما نماینده مردم هستیم درحوزه سیاستگذاری‌ها باید به نوعی توازن درآمد‌ها و هزینه‌ها را در سطح شهر کنترل کنیم که نه فشاری به شهروندان بیاید و از آن ور هم شهرداری توانایی اداره شهر را داشته باشد به هر حال شرایط سختی است برای این حوزه، اما تلاشمان این است که به نوعی مدیریت کنیم که شهرداری‌ها هم بتوانند خدمات مطلوب را ارائه بدهند در حالی که جلوگیری کنیم از گران شدن شهر با حوزه سیاستگذاری در شورای اسلامی شهر تهران.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سرقت ۵ میلیارد تومانی طلا با دستگیری داماد مالباخته
فرماندار ماکو: کمبودی در تأمین و توزیع کالاهای اساسی در شهرستان وجود ندارد
دستگیری ۴ متخلف شکار و صید غیرمجاز در ماهنشان
نمایشگاه قرآن
هوش مصنوعی و روانشناسی
احتمال کولاک و اختلال تردد جاده‌ای در آذربایجان غربی
بازیافت حداکثری گاز‌های سبک در فاز ۱۴ پارس جنوبی
تربیت سالیانه ۴۰۰ حافظ کل قرآن در شعب موسسه بیت الاحزان
فهرست جهانی مشتریان اپستین
️تاکید بر ارتقاء ایمنی و امنیت تمامی پارکینگ‌ها
آزادی ۳ زندانی نیازمند با نذر هزینه ترحیم در کاشان
آغاز فعالیت هیات شمشیربازی در مراغه
برگزاری نشست فصلی دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی استان همدان
مراسم جشن تکلیف ۳۷۰ دانش‌آموز دختر در شهرستان راور
جریمه ۴۸ میلیارد تومانی تعزیرات برای یک شرکت دولتی
کلاهبرداری ۲۹۴ میلیونی در بهاباد
اعلام پذیرفته شدگان تکمیل ظرفیت بهمن آزمون سراسری
افزایش بیش از ۱۶ درصدی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات در جغتای
پرونده‌های تغییر کاربری غیرمجاز در صلاحیت محاکم عمومی قرار گرفت
کشف چندین دستگاه تجهیزات کارگاهی قاچاق در جنوب تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
خراسان رضوی از اواسط هفته، میزبان بارش‌ها خواهد شد
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
طرح زندگی با آیه‌ها یکی از جریان‌های اثرگذار قرآنی کشور
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۲ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)