بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۵ و نیم میلیون مبتلا در جهان
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۳۴۶ هزار و نفر ۹۷۹ نفر بر اثر شیوع ویروس کرونا در جهان جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون پنج میلیون و پانصد و هجده هزار و ششصد و شصت و یک نفر در جهان به بیماری کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد سیصد و چهل و شش هزار و نهصد و هفتاد و نه نفر جان خود را از دست داده اند.
انتقاد بایدن از ترامپ درباره مدیریت بحران کرونا
شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی نیوز در گزارشی به تبلیغات ستاد انتخابات جو بایدن نامزد احتمالی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخت.
در این گزارش آمده است ستاد انتخاباتی بایدن با ساختن یک تیزر تبلیغاتی نشان میدهد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در روز یادبود در حال گلف بازی کردن است. این در حالی است که شمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در آمریکا همچنان در حال افزایش است.
جو بایدن در واقع با ساخت این تیزر تبلیغاتی یک حمله سیاسی علیه ترامپ را در روز شنبه آغاز و از رئیس جمهور آمریکا به سبب تصمیمش برای گلف بازی کردن در روز یادبود انتقاد کرد.
این ویدئوی ۳۰ ثانیهای نشان میدهد که ترامپ در روز شنبه در یک باشگاه در ویرجینیا گلف بازی میکند و در همین حال تصویری از افرادی نمایش داده میشود که به نظر میرسد پرسنل درمانی هستند که در اتاقهای بیمارستان کار میکنند و در حال رتق و فتق بیماران میباشند.
این ویدئو همچنین شامل یک نمودار قرمز میشود که نشان دهنده افزایش تعداد مرگ و میر مرتبط با ویروس کرونا و رسیدن به آن حدود ۱۰۰ هزار تن است. در زیر نویس این تیزر تبلیغاتی نوشته شده است: "شمار تلفات همچنان در حال افزایش است. رئیس جمهور گلف بازی میکند. "
بر اساس ارقام جمع آوری شده توسط دانشگاه جان هاپکینز، تا عصر روز شنبه، یک میلیون و ۶۰۰ هزار مورد تأیید شده از ابتلا به ویروس کرونا و ۹۶ هزار و ۹۸۳ مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در آمریکا به ثبت رسید.
این تیزر تبلیغاتی شنبه شب منتشر شد و جدیدترین تلاش بایدن نامزد احتمالی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است که واکنش ترامپ را به این بحران نامناسب ارزیابی میکند.
اوایل این ماه، ستاد انتخاباتی بایدن با انتشار یک تیزر تبلیغاتی رئیس جمهور آمریکا را به سوء مدیریت بحران بهداشتی عمومی و مشکلات اقتصادی ناشی از آن متهم کرد.
در آن تیزر آمده است: "دونالد ترامپ یک اقتصاد بزرگ ایجاد نکرد. ناکامی او یک اقتصاد بزرگ را نابود میکند. "
این در حالی است که ستاد انتخاباتی ترامپ هم اقداماتی مشابه را علیه معاون رئیس جمهور سابق آمریکا آغاز کرده است و بر روی موضع "دوستانه"بایدن در قبال چین تأکید میکند.
در یک مقطع رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد چین خواهان پیروزی بایدن در انتخابات است.
بازگشایی استخرها و باشگاههای ورزشی
مقامات ایتالیا اعلام کردند در مرحله جدید کاهش محدودیتهای قرنطینهای در این کشور که از سه هفته پیش آغاز شده است، باشگاههای ورزشی و استخرها از دوشنبه بازگشایی میشوند.
یک هفته پس از چراغ سبز مقامات ایتالیا به بازگشایی کافهها و رستوران ها، حدود ۱۰ میلیون ایتالیایی که کم و بیش به سالنهای ورزشی میرفتند، میتوانند دوباره به باشگاه بروند، به شرط آنکه جای خود را از قبل رزرو کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم، باشگاههای ورزشی و استخرها در منطقه لومباردی در شمال ایتالیا ۳۱ مه و در منطقه بازیلیکات در جنوب این کشور در تاریخ سوم ژوئن بازگشایی خواهند شد. پوشیدن ماسک هنگام ورزش اجباری نیست، اما در بسیاری از باشگاهها از هنگام ورود تا قسمت رختکن استفاده از ماسک الزامی است.
براساس قوانین جدید، باید مناطق اطراف دستگاههای ورزشی هنگام فعالیت فیزیکی از فاصله دو متری مشخص شود. ژلهای ضدعفونی کننده باید در محل فراهم شود و دستگاهها نیز پس از هر بار استفاده ضدعفونی شود. در استخرهای عمومی و پارکهای آبی، هر فرد باید دست کم هفت متر مربع فضا داشته باشد و فاصله یک و نیم متری بین صندلیهای کنار استخر نیز رعایت شود.
هنگام ورود به استخرها و باشگاههای ورزشی دمای بدن گرفته میشود و از ورود افراد با دمای بالای ۳۷,۵ درجه سانتی گراد ممانعت به عمل میآید.
ایتالیا که با مرگ بیش از ۳۲ هزار نفر در مدت سه ماه، به شدت تحت تاثیر شیوع «کووید-۱۹» قرار گرفت، از هفته گذشته با بازگشایی کسب و کارها، کافهها و رستوران ها، روند خروج تدریجی از قرنطینه را تسریع کرد.
قرار است از سوم ژوئن نیز محدودیتهای تردد بین شهرها برداشته شود و همچنین مرزهای این کشور برای مسافران اروپایی باز شود تا صنعت گردشگری که بخش حیاتی برای اقتصاد ایتالیا محسوب میشود، کار خود را از سربگیرد.
هشدار در مورد موج دوم شیوع کرونا در ترکیه
عضو ستاد علمی مبارزه با ویروس کرونا ترکیه از احتمال وقوع موج دوم شیوع کرونا در کشور در فصل پاییز خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، پرفسور آلپای عاذاپ در گفتگو با شبکۀ ًگلوبال خبر ً با بیان اینکه در ماههای تابستان انتظار نداریم با افزایش شیوع کرونا مواجه شویم گفت، ولی در ماههای پاییز با سرد شدن هوا احتمال میرود ویروس کرونا که هوای سرد و مکانهای سر پوشیده را دوست دارد موج دوم شیوع را آغاز کند، زیرا این ویروس مانند ویروس سرماخوردگی در هوای سرد قدرت انتقال بیشتری پیدا میکند.
عاذاپ با تاکید بر اینکه در ماههایی که هوا گرم است و شاهد کاهش شیوع هستیم نباید در اتخاذ تدابیر جلوگیری از شیوع مانند فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مداوم دستها سهل انگاری کنیم گفت تمام تحقیقات و شواهد نشان میدهند که در ماههای آخر سال میلادی جاری به احتمال زیاد با موج دوم شیوع این ویروس روبرو خواهیم شد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزرات بهداشت ترکیه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از بدو آغاز شیوع تا کنون به ۱۵۶ هزارو ۸۲۷ نفر، تعداد جانباختگان به ۴ هزارو ۳۴۰ نفر و تعداد افرادی که تا کنون بهبود یافته اند به ۱۱۸ هزارو ۶۴۹ نفر رسیده است.
هشدار در مورد موج دوم اپیدمی کرونا در فصل زمستان
رئیس بخش بیماریهای عفونی وزارت بهداشت سوئیس درمورد موج دوم اپیدمی کرونا در فصل زمستان هشدار داد و بار دیگر بر اجرای موارد بهداشتی و فاصله فیزیکی در خارج از خانه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ دانیل کخ در گفتگو با رسانههای سوییسی افزود: هنگامی که یک فرد مبتلا به ویروس کرونا در جمعی قرار میگیرد میتواند صدها و یا هزاران تن دیگر را مبتلا کند.
وی با اشاره به اینکه در زمستان آینده خطر این اپیدمی بسیار زیاد است تصریح کرد این ویروس در هوای سرد و خشک بهتر میتواند گسترش پیدا کند.
دانیل کخ با اشاره به اینکه اکنون دولتهای مختلف با شرکتهای دارویی در باره ساخت واکسن کرونا در حال گفتگو هستند افزود: غیرممکن است در سال جاری واکسن کرونا ساخته و وارد بازار شود.
وی با تاکید براینکه باید روی افراد زیادی تست کرونا انجام گیرد تاکید کرد در صورت ساخت واکسن کرونا در مرحله اول باید پرسنل و پرستاران بیمارستان از آن بهرهمند شوند.
براساس تازهترین آمار وزارت بهداشت سوییس در سوییس و لیختن اشتین در طول یک روز گذشته هیجده مورد جدید مبتلای به ویروس کرونا ثبت شده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوییس به ۳۰ هزار و ۷۳۶ نفر رسیده است. شمار قربانیان کرونا هزار و ۶۴۱ نفر اعلام شده است.
اعتراض در آلمان به محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا
شبکه تلویزیونی راپتلی در گزارشی از برگزاری تجمع در اشتوتگارت آلمان در اعتراض به محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا خبر داد.
در این گزارش آمده است: حدود ۱۰۰ تن از حامیان حزب آلترناتیو برای آلمان روز یکشنبه در اشتوتگارت در اعتراض به محدودیتهای مرتبط با تعطیلیها تظاهرات کردند.
آلیس ویدل رئیس محلی حزب آلترناتیو برای آلمان در سخنانی اعلام کرد: "دولت باید خودش" درباره محدود کردن حقوق در آلمان توضیح دهد.
حامیان حزب آلترناتیو برای آلمان در منطقه شیلرپلاتز تجمع کردند پارچه نوشتههایی در دست داشتند و در عین حال فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده بودند. ویدل طی یک سخنرانی گفت: آزادیها و حقوق ما که بر اساس قانون اساسی تضمین شده است تاکنون تا این سطح طی ۷۱ سال محدود نشده بود.
چندین معترض که گفته میشود از حامیان حزب آلترناتیو برای آلمان بودند در این تظاهرات دستگیر شدند. این تظاهرات با تجمع مخالفان آنها مواجه شد و پلیس ضد شورشی هر دو گروه را از یکدیگر دور نگه داشت.
۲۸۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در فیلیپین
وزارت بهداشت فیلیپین روز دوشنبه از ۲۸۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و پنج مورد جدید مرگ بر اثر این ویروس در این کشور خبر داد.
وزارت بهداشت فیلیپین همچنین اعلام کرد تعداد کل موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور به ۸۷۳ مورد و تعداد کل موارد آلودگی به این ویروس نیز به ۱۴ هزار و ۳۱۹ مورد رسیده است. در عین حال, ۷۴ بیمار دیگر بهبود یافته اند و به این ترتیب، شمار افرادی که از این بیماری در فیلیپین بهبود یافته اند به سه هزار و ۳۲۳ نفر رسید.
ثبت ۲۰ مورد جدید ابتلا به کرونا
شمار مبتلایان به کرونا در سوریه به ۱۰۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری سانا، وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد ۲۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور به ثبت رسید که همگی مربوط به اتباعی است که از خارج به سوریه بازگشتند از جمله ۱۵ نفر از کویت، ۳ نفر از سودان، یک نفر از روسیه و یک نفر از امارات.
وزارت بهداشت سوریه افزود: مجموع شمار مبتلایان به کرونا در سوریه به ۱۰۶ نفر افزایش یافت. ضمنا تا این لحظه ۴۱ نفر بهبود یافته اند و ۴ نفر نیز در اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
رژیم صهیونیستی ردگیری تلفنهای همراه بیماران را محدود کرد
میدل ایست آی نوشت: کابینه اسرائیل یکشنبه مداخله سرویس امنیتی شین بت در ردگیری تلفن همراه افراد مبتلا به ویروس کرونا را محدود کرد. قرار بود این اقدام آخرین راه حل برای مهار بیماری باشد، آنهم زمانی که مشخص شود تحقیقات درباره این بیماری واگیردار نتیجهای به دنبال نخواهد داشت.
کابینه اسرائیل در ماه مارس درحالی که شیوع ویروس کرونا درحال گسترش بود، با دور زدن پارلمان قوانین اضطراری به تصویب رساند که براساس آن استفاده از فناوری که معمولا برای اقدامات ضد تروریستی استفاده میشود، برای مهار شیوع کرونا امکان پذیر میشد.
به گزارش رویترز، گروههای مدافع حریم شخصی افراد این اقدام را در دادگاه به چالش کشیدند. میدل ایست آی ماه گذشته در گزارشی نوشت که اسرائیل برای ردگیری شهروندان خود از ابزار پیشرفته نظارت سایبری استفاده میکند.
مروه فطافطه تحلیلگر و نویسنده فلسطینی، گفت: پرسشهای زیادی درباره این ابزار و تاثیر آنها بر حفظ حریم شخصی افراد و حق آزادی بیان وجود دارد.
درحالی که شین بت اعلام کرد آنها از این ابزار تنها برای مقابله با شیوع کرونا استفاده میکنند، اما فطافطه معتقد است این بهره گیری از ابزار نظارتی بدون شفاف سازی است و نظارتی بر آن وجود ندارد و از تلاشهای نظارتی بر دیگر کشورها فراتر میرود.
کابینه اسرائیل یکشنبه با اشاره به کاهش تعداد مبتلایان این قوانین را اصلاح کرد و ردگیری تلفنهای همراه را به موارد خاص و ویژه منحصر ساخت. البته در بیانیه کابینه آمده است، در صورت افزایش شیوع کرونا درباره مداخله محدود شده شین بت بازنگری خواهد شد.
براساس گزارشها، در اسرائیل با ۹ میلیون نفر جمعیت، ۱۶ هزار و ۷۱۲ نفر به کرونا مبتلا شده و ۲۷۹ نفر جان باخته اند.
آزمایش بالینی داروی فاویپیراویر برای درمان کرونا در روسیه
العربیه نوشت: آزمایش بالینی داروی ساخت روسیه که احتمالا میتواند به درمان بیماری کووید ۱۹ کمک کند، وارد مرحله نهایی و یک گام به تولید نزدیکتر شد.
این پایگاه اینترنتی در گزارشی به قلم متیو آملوت افزود: داروی فاویپیراویر را شرکت روسی کم رار با حمایت صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه آزمایش میکند.
روز پنجشنبه آزمایشهای بالینی این دارو وارد مرحله نهایی شد. در این مرحله داروی فاویپیراویر به صورت تصادفی بر روی برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ آزمایش میشود.
براساس بیانیه اولیه صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه، استفاده از این دارو مزایای متعددی دارد ازجمله اینکه زمان بهبود بیماری را کاهش میدهد و از آنجائیکه به شکل قرص در دسترس است، استفاده از آن آسان است.
در این بیانیه آمده است، مرحله نهایی آزمایش در ۲۱ ماه مه آغاز شد. در این مرحله ۳۳۰ بیمار با این دارو تحت درمان قرار میگیرند. نتایج اولیه نشان داده است که این دارو هیچ عارضه جانبی گزارش نشدهای ندارد و توانسته دمای بدن اکثر بیماران (۶۸ درصد) را دو برابر سریعتر از بیمارانی که فاویپیراویر دریافت نکرده اند، کاهش دهد.
از بین بردن کامل ویروس کرونا با این دارو به طور متوسط حدود چهار روز زمان میبرد. درحالی که درمان استاندارد این بیماری بدون استفاده از فاویپیراویر حدود ۹ روز خواهد بود.
پس از چهار روز درمان با این دارو، جواب آزمایش ویروس کرونای ۶۵ درصد از ۴۰ بیماری که آزمایش بر روی آنها انجام شده است، منفی بود.
کریل دمیترف، مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه، در بیانیهای اظهار داشت: دست کم ۸۵ درصد از بیمارانی که در گروه تحت کنترل قرار داشتند، ظرف مدت ده روز درمان با این دارو به طور کامل بهبود یافتند.
آخرین تحولات مربوط به همه گیری کرونا در جهان
خبرگزاری فرانسه در گزارشی تازهترین آمار و اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونای جدید را که جان بیش از ۳۴۳ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به این شرح اعلام کرد:
نگرانی چین از وقوع یک جنگ سرد جدید
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین ضمن ابراز تاسف از از سرگیری تنشها بین پکن و واشنگتن هشدار داد: «چین و آمریکا در آستانه یک جنگ سرد جدید هستند.»
وی افزود: «علاوه بر ویرانی ناشی از ویروس کرونای جدید، یک ویروس سیاسی جدید نیز در حال شیوع در آمریکا است که از هر فرصتی برای حمله به چین و بدنام کردن آن استفاده میکند. چین آماده همکاری بین المللی به منظور شناسایی منشأ میروس کرونای جدید است، اما بدون مداخله سیاسی.»
حمایت بوریس جانسون از مشاور خود
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس از مشاور ویژه خود دومینیک کامینگز که به رعایت نکردن قوانین قرنطینه متهم است، حمایت کرد. این در حالی است که اعتراضها و درخواستهای زیادی برای برکناری وی حتی در بین اکثریت محافظه کار شده است.
پس از آنکه دو نشریه اعلام کردند دومینیک کامینگز اواخر ماه مارس در حالی که نشانههای احتمالی ابتلا به کووید-۱۹ را داشت، به همراه همسر و پسرش برای دیدن والدینش به دورهام (۴۰۰ کیلومتری شمال شرقی لندن) رفته است، این طوفان سیاسی به پا شد.
انگلیس: بازگشایی مدارس برای برخی مقاطع تحصیلی
پس از گذشت بیش از دو ماه قرنطینه در انگلیس به منظور مهار شیوع ویروس کرونا، بوریس جانسون یکشنبه طرح خود را برای خروج تدریجی از قرنطینه با بازگشایی برخی مدارس از یکم ژوئن اعلام کرد. براساس این طرح ابتدا مدارس ابتدایی بازگشایی خواهد شد.
بیش از ۳۴۳ هزار مورد مرگ ناشی از کرونا
براساس آخرین آمار رسمی تا ساعت ۱۹ یکشنبه به وقت گرینویچ، از دسامبر ۲۰۱۹ که بیماری «کووید-۱۹» برای نخستین بار در چین مشاهده شد، دست کم ۳۴۳ هزار و ۲۰۵ نفر در سراسر جهان جان خود را از دست داده اند.
بیش از پنج میلیون و ۳۶۰ هزار نفر در ۱۹۶ کشور و سرزمین جهان نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
آمریکا با یک میلیون و ۶۴۱ هزار و ۵۸۵ مورد ابتلا و ۹۷ هزار و ۶۸۶ مورد مرگ، بیشترین موارد ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا، انگلیس با ۳۶ هزار و ۷۹۳ مورد مرگ، ایتالیا با ۳۲ هزار و ۷۸۵ مورد مرگ، اسپانیا با ۲۸ هزار و ۷۵۲ مورد مرگ و فرانسه نیز با ۲۸ هزار و ۳۶۷ مورد مرگ، بیشترین موارد مرگ ناشی از کرونا را ثبت کرده اند.
طبق آماری که خبرگزاری فرانسه براساس دادههای رسمی جمع آوری کرده است، این اپیدمی تاکنون جان بیش از ۴۰ هزار نفر را در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب گرفته است.
برزیل
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل روز یکشنبه در یک تجمع طرفدارانش حضور یافت بی آنکه استانداردهای بهداشتی و قوانین فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند، آن هم در شرایطی که برزیل پس از آمریکا، دومین کشور جهان است که به شدت تحت تاثیر اپیدمی قرار گرفته است.
رئیس جمهور برزیل در مقابل کاخ ریاست جمهوری در برازیلیا با یک ماسک سفید بر روی صورت که سپس برای سلام کردن به جمعیت آن برداشت، حضور یافت. وی به طرفدارانش دست داد و آنها را در آغوش گرفت. وی حتی یک کودک را بر روی شانه هایش گذاشت.
دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی نیز شامگاه یکشنبه ورود مسافران از برزیل به خاک آمریکا را ممنوع کرد. تا شامگاه یکشنبه در برزیل ۳۶۳ هزار و ۲۱۱ مورد ابتلا و ۲۲ هزار و ۶۶۶ مورد مرگ ناشی از کرونا به ثبت رسید.
کلیسای مقبره مقدس در قدس بازگشایی نمیشود
در قدس، کلیسای مقبره مقدس که از حدود دو ماه پیش بسته شده است، به روی عموم باز نشد. مسئولان در توجیه این اقدام، مشکلات مربوط به شمارش و کنترل مردم در این مکان را مطرح کرده اند.
تعطیلی معدن طلا در آفریقای جنوبی
شرکت معدنی «آنگلو گلد آشانتی» آفریقای جنوبی اعلام کرد به علت ابتلای دست کم ۱۶۴ تن از کارکنان معدن طلای «امپوننگ» (Mponeng) در شمال شرقی این کشور به ویروس کرونا، این معدن طلا به طور موقت تعطیل شده است.
فرانسه: حمایت از بخشهای به شدت متاثر از اپیدمی
دولت فرانسه قرار است بار دیگر از بخشهای اقتصادی که به شدت تحت تاثیر بحران کرونا قرار گرفته اند، حمایت کند. دولت فرانسه هشدار داد در پایان سال کنونی میلادی بدهی این کشور احتمالا از سطح ۱۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی فراتر خواهد رفت.
گرامیداشت قربانیان کرونا توسط نیویورک تایمز
با نزدیک شدن شمار قربانیان کرونا در آمریکا به سطح وحشتناک ۱۰۰ هزار نفر، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» روز یکشنبه برای یادبود قربانیان کرونا، در صفحه نخست خود اسامی و اطلاعات مربوط به هزار نفر از قربانیان کرونا را منتشر کرد.
استقبال از لوور مجازی
موزه لوور که در مدت قرنطینه تور مجازی خود را در اینترنت و شبکههای اجتماعی راه اندازی کرد، با استقبال ده و نیم میلیون بازدیدکننده مواجه شد که سهم قابل توجهی از این بازدیدهای مجازی از آمریکا بود.
از سرگیری ورزش حرفهای در نیویورک
اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک یکشبنه اعلام کرد تیمهای ورزش حرفهای آمریکا به زودی میتوانند کار خود را از سر بگیرند.
ونزوئلا: تعطیلی بازار
ایالت زولیا در غرب ونزوئلا بازار بزرگ روباز ماراکایبو، دومین شهر بزرگ این کشور را تعطیل کرد. به گفته مقامات ونزوئلا، این بازار کانون شیوع ویروس کرونا در این منطقه بود.
بولیوی: بازداشت وزیر
مارسلو ناواخاس، وزیر سابق بهداشت بولیوی روز یکشنبه به اتهام فساد مالی هنگام خرید دستگاههای تنفسی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا بازداشت شد.
ثبت حدود ۹ هزار مورد ابتلای جدید در روسیه
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت روسیه از ثبت هشت هزار و ۹۴۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد مجموع مبتلایان به ۳۵۳ هزار و ۴۲۷ نفر افزایش یافت.
شمار فوتیهای کرونا در روسیه هم با ۹۲ نفر افزایش به سه هزار و ۶۳۳ نفر رسید.
بازگشایی مدارس در دو ایالت دیگر استرالیا
در پی کاهش موارد آلودگی به ویروس کرونا در استرالیا، مدارس دو ایالت دیگر این کشور از دوشنبه به صورت تمام وقت بازگشایی شدند.
بدین ترتیب، ایالتهای «نیو ساوث ویلز» و «کوئینزلند» نیز به جمع مناطق غربی و جنوبی استرالیا پیوستند که فعالیت مدارس در آنها به صورت عادی از سر گرفته میشود. این در حالی است که مسئولان مدارس، از دانش آموزان و معلمان درخواست کرده اند در صورتی که احساس بیماری میکنند، در خانه بمانند.
پدر یکی از دانش آموزان مدرسه دولتی «هوم بوش» در شهر «هوم بوش» ایالت «نیو ساوث ویلز» درباره شرایط بازگشایی مدارس گفت: اگر شرایط ایمن نبود، مدارس بازگشایی نمیشد. از این موضوع اطمینان دارم. ما در وضعیت خوبی به سر میبریم و مطمئن هستم اگر اتفاقی بیافتد، در خصوص آن اقدامات لازم صورت میگیرد.
مادر یک دانش آموز دیگر این مدرسه نیز گفت: اکنون همانند زمان قبل از شیوع بیماری، احساس ایمنی میکنم.
پدر یک دانش آموز دیگر این مدرسه گفت: من زمان خوبی را در خانه در کنار فرزندم سپری کردم. او به خوبی درسها را در منزل یاد میگرفت. اما ارتباط داشتن فرزندم با سایر دانش آموزان در کلاس، بسیار مهم است. به علاوه، حمایتهایی که از جانب مدرسه صورت میگرفته، منحصر به فرد بوده است.
مدیر این مدرسه دولتی نیز در این باره گفت: امروز روزی تاریخی است. ما بسیار هیجان زده و خوشحال هستیم. این لحظهای فراموش نشدنی است، زیرا همه دانش آموزان و کارکنان دوباره به مدرسه باز گشته اند. ما امیدواریم دانش آموزان، دوباره شرایط قبلی را پیدا کنند، و دوباره احساس ایمنی و امنیت کنند، و دوباره با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
۳۴۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
وزارت بهداشت سنگاپور روز دوشنبه از ۳۴۴ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در سنگاپور به ۳۱ هزار و ۹۶۰ مورد رسید.
وزارت بهداشت سنگاپور همچنین اعلام کرد بیشتر موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور از کارگران مهاجر هستند که در خوابگاهها زندگی میکنند.
شناسایی ۱۶ مورد دیگر ابتلا به کرونا در کره جنوبی
مقامات کره جنوبی از شناسایی ۱۶ مورد دیگر ابتلا به ویروس کرونا در روز دوشنبه خبر دادند و مجموع تعداد افراد درگیر با بیماری به ۱۱ هزار و ۲۰۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری شین هوا، تعداد افرادی که هر روز ابتلا آنها به کرونا مشخص میشود به مدت چهار روز به کمتر از ۲۰ نفر رسیده است. در میان موارد جدید، سه مورد از خارج کشور وارد شده بودند و مجموع تعداد افراد آلوده به ۱۲۱۵ نفر رسید.
جان باختن یک نفر دیگر تایید شد و مجموع تعداد افراد جان باخته، ۲۶۷ نفر است. حدود ۲.۳۸ درصد افراد آلوده به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. ۱۳ بیمار دیگر پس از بهبودی کامل از قرنطینه خارج شده اند و مجموع تعداد این افراد به ۱۰ هزار و ۲۲۶ نفر رسیده است. در مجموع ۹۱.۳ درصد افراد از کرونا بهبود یافته اند.
مسئولان کره جنوبی از سوم ژانویه بیش از ۸۲۶ هزار نفر را آزمایش کرده اند. از این تعداد، آزمایش ۷۹۶ هزار و ۱۴۲ نفر از لحاظ آلودگی به ویروس کرونا منفی بوده و آزمایش ۱۹ هزار و ۸۹ نفر در دست بررسی است.
تقدیر رئیس جمهور چین از تلاشهای مردم در مقابله با ویروس کرونا
شی جینپینگ رئیس جمهور چین روز یکشنبه در جلسه سالانه «کنگره ملی خلق»، از مشارکت مردم هوبیی و ووهان در مقابله با ویروس جدید کرونا و بیماری ناشی از آن (کووید-۱۹) قدردانی کرد.
«شی» که سمت دبیر کلی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و ریاست «کمیسیون مرکزی نظامی» این کشور را نیز به عهده دارد، این سخنان را در گفتگو با مقامات استان هوبیی مطرح کرد.
وی در این باره گفت: مردم هوبیی و ووهان، مشارکت شگفت انگیزی را در خصوص جلوگیری از بیماری کووید-۱۹ و کنترل آن انجام دادند، و جان فشانیهای زیادی کردند. شایسته است که ووهان را یک شهر قهرمان، و مردمان هوبیی و ووهان را مردمان قهرمان بنامیم. بدین وسیله، تقدیر و تشکر خود را از همه حاضران، و همچنین قومیتهای مختلف در هوبیی اعلام میکنم.
نشست سالانه کنگره ملی خلق چین معمولا در ماه مارس برگزار میشود و به مدت ۱۰ روز ادامه دارد. نشست امسال به علت شیوع ویروس کرونا، به مدت دو ماه به تعویق افتاد.
عکسی با بیشترین بازدیدکننده در قزاقستانعکس روز در قزاقستان که بیشترین بازدید کننده و تقدیر را داشت، بوسه زدن زنی سالخورده بر دستان یکی از مدافعان سلامت که از زمان شیوع ویروس کرونا دور از خانواده و در بیمارستان حضور دائمی دارند.
این عکس توسط ایلیا پیتالوف عکاس قزاقستانی ثبت شده است.
کرونا آزمونی است که بسیاری از سران جهان در آن مردود میشوند
بلومبرگ نوشت: هرکدام از سران جهان که نقطه ضعفی دارند، ویروس کرونا آن را پیدا میکند.
این پایگاه اینترنتی آمریکایی در تحلیلی به قلم مارک چمپیون افزود: هنوز زود است بخواهیم به واکنش کلی کشورهای مختلف جهان به همه گیری که چرخه حیات آن احتمالا در طول سالها قابل ارزیابی خواهد بود، نمره دهیم.
با این وجود این موضوع بدیهی است که برخی از این سران از فرصتی که برای آماده سازی کشورشان و اقدام سریع در مراحل اولیه شیوع بیماری در اختیار داشتند، به خوبی دیگران استفاده نکردند.
شیوع کرونا در چین از اعتیاد مخرب مقامات محلی و شی جین پینگ، رئیس جمهور این کشور، به مخفی کاری پرده برداشت. دیدگاه جنجالی بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، نه تنها به هدر رفتن زمان منجر شد، بلکه زندگی وی را در معرض خطر قرار داد. در آمریکا هم شیوه مدیریت آشفته دونالد ترامپ، رئیس جمهور، و سیاسی کردن موضوع به واکنش سریع و هماهنگ فدرال آسیب رساند.
تعداد قربانیان این ویروس تا کنون [تا زمان نگارش این تحلیل]از مرز ۳۳۰ هزار نفر در جهان عبور کرده، زنجیرههای عرضه جهانی از هم گسسته و میلیونها نفر از کار بی کار شده اند. براساس ارزیابی اقتصادی بلومبرگ که براساس سناریوهای خوش بینانه انجام شده است، این همه گیری شش تریلیون دلار از اقتصاد جهان خارج خواهد کرد.
روز چهارشنبه کی یر استارمر، رهبر حزب کارگر انگلیس که با دولت مخالف است، در پارلمان بوریس جانسون را هدف حمله قرار داد و او را به کوتاهی در حفاظت از مردم در برابر کووید ۱۹، تاخیر در فراهم کردن زمینه برای انجام شدن آزمایش در سطح گسترده و اکنون کوتاهی در اجرای اقداماتی که به آلمان و کره جنوبی کمک کرد این همه گیری را مهار کنند، متهم کرد.
تناقضها میان تلاشهای اولیه جانسون برای مقابله با کرونا با تلاشهای آلمان تحت رهبری آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور، کاملا آشکار است. این ویروس در هر دو کشور در پایان ژانویه مشاهده شد، اما اوایل مارس که جانسون هنوز داشت نمایش دست دادن با مردم در جمعیت را بازی میکرد، آلمان برای تهیه تجهیزات محافظتی حالت فوق العاده اعلام کرد و زمینه را برای انجام شدن آزمایش گسترده فراهم میکرد. تعداد قربانیان کووید ۱۹ در انگلیس در ازای هر یک میلیون نفر چهار برابر آلمان است.
در آمریکا هم ترامپ با نادیده گرفتن نظریههای علمی و سیاسی کردن موضوع از همکاریهای بین المللی دوری گزید. وی تلاش کرد با نوشتن ۱۲۶ توئیت در روز توجه افکار عمومی را به سمت به موضوعاتی غیر از کرونا منحرف کند.
البته هنوز مشخص نیست آیا رای دهندگان هنگام تصمیم گیری درباره انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات سوم نوامبر، بحران کنونی را نتیجه اشتباه وی میدانند یا نه. نتایج نظرسنجی اخیر دانشگاه کوینیپیاک که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان میدهد، ۵۰ درصد رای دهندگان ثبت نام شده از جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، حمایت میکنند و تنها ۳۹ درصد گفته اند به ترامپ رای خواهند داد.
در هند باوجود مشکلات اقتصادی ناشی از قرنطینه ۵۰ روزه، نارندرا مودی، نخست وزیر، تاکنون از حمایت شدید مردم برخوردار بوده است.
اما در برزیل، ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور، که همچنان به انکار جدی بودن خطرات این ویروس ادامه میدهد، با مشکلات بیشتری مواجه است. وی در مدت زمان بحران دو وزیر بهداشت خود را برکنار کرده و بر سر محدودیتهای قرنطینهای با فرمانداران منطقهای خود درگیر شده ودر نتیجه عدم تجربه مدیریتی وی آشکار شده است. وی تا پیش از آنکه سال گذشته به ریاست جمهوری برسد، هیچ نقش اجرایی در دولت نداشت.
در روسیه، بدنامی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور، در زمینه مدیریت بحران همواره مطرح بوده است و لزوما به شیوع کووید ۱۹ یا میزان تلفات آن ربطی ندارد. خشم مردم از خساراتی که به اقتصاد وارد شده، درحال افزایش است. با توجه به کاهش درآمد نفتی دولت روسیه که جنگ نفتی مسکو با ریاض، آن را وخیمتر کرده است و به دلیل تحریمهایی که پس از الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ ضد این کشور اعمال میشود، پوتین یا قادر نیست یا نمیخواهد بودجه کافی برای جبران خسارت اقتصاد کشور اختصاص دهد. نتایج نظرسنجی اخیر موسسه لوادا نشان میدهد، حمایت مردم از پوتین از ۶۳ درصد در یک ماه پیش به ۵۹ درصد کاهش یافته که کمترین میزان از سال ۲۰۰۰ است.
کشته شدن یک پلیس قزاقستان در حادثه شکسته شدن مقررات قرنطینهدر حادثه فرار یک راننده از پست بازرسی قرنطینه در شهر آلماتی، یک پلیس کشته و یک تن دیگر زخمی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آلماتی راننده متخلف که به ایست پلیس در پست بازرسی ورودی پایتخت قزاقستان توجه نکرد و قصد فرار داشت با برخورد به بلوکهای بتونی و کیوسک افسران پلیس باعث مرگ یک پلیس و زخمی شدن یک تن دیگر شد.
این حادثه ساعت پنج و سی دقیقه بامداد امروز، رخ داد.
لغو وضعیت فوق العاده در آخرین مناطق باقی مانده ژاپن
در حالی که روند نزولی موارد جدید ابتلا در ژاپن همچنان ادامه دارد، دولت این کشور روز دوشنبه وضعیت فوق العاده را که هنوز در برخی مناطق این مجمع الجزایر از جمله توکیو برقرار است، لغو میکند و به این ترتیب امکان از سرگیری تدریجی فعالیت در سومین اقتصاد جهان را فراهم میآورد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هفتم آوریل در توکیو و شش منطقه دیگر ژاپن وضعیت فوق العاده اعلام شد و پس از آن با شدت گرفتن موارد جدید ابتلا از پایان ماه مارس، این وضعیت در دیگر مناطق این کشور نیز گسترش پیدا کرد.
این اقدام که ابتدا قرار بود تا ششم مه برقرار باشد، تا ۳۱ مه تمدید شد. اما کمی بعد به علت کاهش موارد جدید ابتلا، در تاریخ ۱۴ مه زودتر از آنچه پیش بینی شده بود، این وضعیت در ۳۹ استان از ۴۷ استان ژاپن و سپس پنجشنبه گذشته (۲۱ مه) نیز در کیوتو و اوساکا لغو شد.
به گفته مقامات ژاپن، ظرف ۲۴ ساعت گذشته تنها ۳۱ مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» در این کشور به ثبت رسید و تا پایان روز یکشنبه مجموع موارد ابتلا به ۱۶ هزار و ۵۸۱ نفر و مجموع فوتیها نیز به ۸۳۰ نفر رسید.
وضعیت فوق العاده در ژاپن مشابه اقدامات قرنطینهای در اروپا و آمریکا نبود. دولت تنها از مردم خواست تا حد امکان در خانه هایشان بمانند و کسب و کارهایشان را تعطیل کنند. درخواستی که ظاهرا مردم طی چند هفته گذشته به خوبی آن را رعایت کردند.
هر چند که موج ابتلا در این کشور مشابه اروپا و آمریکا و اخیرا در برزیل نبود، راهبرد به اجرا گذاشته شده از سوی دولت با انتقادهایی مواجه بود به ویژه در مورد پایین بودن تعداد تستهای انجام شده در این کشور. بنا بر اعلام سایت اینترنتی «ورلد میترز»، در ژاپن حدود ۲۷۰ هزار تست کرونا گرفته شد که در واقع پایینترین سطح به نسبت جمعیت در کشورهای صنعتی است.
توقف تقریبا کامل اقتصاد در شرکای تجاری اصلی ژاپن و کاهش مصرف در این کشور به علت وضعیت فوق العاده بهداشتی که مزید بر اثرات افزایش اخیر مالیات بر ارزش افزوده در اواخر سال ۲۰۱۹ است، موجب شد که ژاپن برای نخستین بار از سال ۲۰۱۵ دچار رکود شود.
وزیر جوانان سودان به کرونا مبتلا شد
وزیر جوانان و ورزش سودان از ابتلای خود به ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، ولاء البوشی با انتشار توییتی، ابتلای خود به ویروس کرونا را اعلام کرد. البوشی تاکید کرد با توجه به اینکه ابتلای او به ویروس کرونا قطعی شده است، خودش را قرنطینه خواهد کرد.
وی افزود: به همه افرادی که اخیرا با آنها دیدار کرده بودم، ابتلای خودم به کرونا را اطلاع دادم و از آنها خواستم به تدابیری که وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع این بیماری، پایبند باشند و خودش را قرنطینه کنند تا زمانی که مبتلا نشدن آنها به کرونا ثابت شود.
شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در تایلند به ۳۰۴۲ مورد رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز از بانکوک، سخنگوی وزارت بهداشت تایلند روز دوشنبه از دو مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و یک مورد جدید مرگ بر اثر این ویروس در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در تایلند به سه هزار و ۴۲ مورد و شمار موارد مرگ بر اثر بیماری کووید-۱۹ در این کشور به ۵۷ مورد رسید.
وی افزود: همچنین تاکنون دو هزار و ۹۲۸ فرد مبتلا به کووید-۱۹ در تایلند بهبود یافته اند.
۱۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در چین
چین روز یکشنبه ۱۱ مورد تازه از ابتلا به بیماری کرونا را در این کشور گزارش کرد. این در حالی است که آمار مبتلایان تازه به بیماری کرونا در این کشور در روز شنبه ۳ نفر بود. کمیسیون ملی بهداشت چین در بیانیهای گفت تمام این مبتلایان تازه مسافرانی هستند که از خارج از این کشور آمده اند.
این کمیسیون همچنین گفت روز یکشنبه ۴۰ فرد حامل ویروس کرونا شناسایی شدند که علائم این بیماری را نداشتند. این رقم روز شنبه ۳۶ نفر بود. شمار کلی مبتلایان به بیماری کرونا در چین اکنون ۸۲ هزار و ۹۸۵ نفر است. شمار تلفات کرونا در این کشور نیز ۴۶۳۴ نفر است.