بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون بیش از ۵ میلیون و پانصد هزار نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تاکنون پنج میلیون و پانصد و هجده هزار و ششصد و شصت و یک نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد سیصد و چهل و شش هزار و نهصد و هفتاد و نه نفر جان خود را از دست داده اند و دو میلیون و سیصد و یازده هزار و دویست و پنجاه و پنج نفر بهبود یافته اند.
شمار مبتلایان به کرونا در سنگال از ۳۰۰۰ فراتر رفت وزارت بهداشت سنگال اعلام کرد با ثبت هفتاد و یک مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در این کشور شمار کلی مبتلایان به کووید ۱۹ از مرز سه هزار نفر نیز فراتر رفت. عبدالله دیوف سار وزیر بهداشت سنگال در کنفرانس مطبوعاتی خود درباره شیوع ویروس کرونا اعلام کرد از آغاز همه گیری کرونا در سنگال تا کنون سه هزار و چهل و هفت نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند، سی و پنج نفر جان باخته و یکهزار و چهارصد و پنجاه و شش نفر نیز درمان شده اند. وی افزود در حال حاضر یکهزار و پانصد و پنجاه و پنج بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در سنگال بستری هستند و دوازده نفر از آنها در بخش احیا قرار دارند. سنگال دهمین کشور آفریقایی است که شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آنها از مرز سه هزار نفر گذشته است. به گزارش خبرگزاری آناتولی از داکار، آلودهترین کشور آفریقایی به ویروس کرونا آفریقای جنوبی است که از ثبت بیست و یک هزار و سیصد و چهل و سه مورد ابتلا و چهارصد و هفت مورد مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ خبر داده است. پس از آن مصر با شانزده هزار و پانصد و سیزده مورد ابتلا و هفتصد و سی و پنج مورد مرگ و میر و الجزایر با هشت هزار و یکصد و سیزده مورد ابتلا و پانصد و نود و دو مورد مرگ و میر قرار میگیرند. طبق آمار رسمی تا کنون یکصد و هفت هزار و چهارصد و دوازده مورد ابتلا به کووید ۱۹ و سه هزار و دویست و چهل و شش مورد مرگ و میر بر اثر این بیماری در قاره آفریقا گزارش شده است.
شمار مبتلایان در عربستان به مرز ۷۵ هزار نفر رسید وزارت بهداشت سعودی از رسیدن شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به مرز ۷۵ هزار نفر خبر داد. به گزارش صفحه توییتری وزارت بهداشت سعودی، با ثبت ۲ هزار و ۲۳۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در عربستان مجموع شمار مبتلایان به ۷۴ هزار و ۷۹۵ نفر رسید. همچنین با فوت ۹ نفر شمار جان باختگان به ۳۹۹ نفر رسید. تا این لحظه ۴۵ هزار و ۶۶۸ نفر نیز بهبود یافته اند.
۴ میلیون ایتالیایی نیازمند کمک غذایی هستند
سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا هشدار داد: از زمان شروع همه گیری ویروس کرونا، یک میلیون نفر به فقرای ایتالیا افزوده شده و حدود ۴ میلیون نفر نیازمند به دریافت کمکهای غذایی هستند. به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "کونگ نیوز"، سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا در تازهترین گزارش خود پس از گذشت ۳ ماه از زمان شروع همه گیری بیماری کووید-۱۹ و ثبت اولین مورد از آلودگی در شهر "کودونیو" در این کشور در تاریخ ۲۱ فوریه امسال (۲ اسفند ۹۸) و نیز افرادی که از آن زمان به بعد شروع به تهیه کمکهای غذایی برای افراد نیازمند کرده اند، اعلام کرد: به دلیل بحران اقتصادی و اجتماعی ناشی از شرایط اضطرار و از دست رفتن فرصتهای شغلی، تعداد افراد فقیر جدید در ایتالیا که برای دریافت مواد غذایی، نیازمند به کمک هستند، بیش از یک میلیون نفر افزایش یافته است. موسسههای خیریه فعال در کشور مانند موسسه "کاریتاس" وابسته به کلیسا و "بانک مواد غذایی" ایتالیا از افزایش ۴۰ درصدی درخواست دریافت کمکهای غذایی در این کشور خبر داده اند. این میزان، آمار وحشتناکی است که بر زندگی خانوادهها و اقتصاد کشور تاثیر گذاشته است. مهمتر از همه، ویروس کرونا با بر جای گذاشتن بیش از ۳۲ هزار قربانی جان باخته، درد و رنجی را برای خانوادهها با خود به همراه داشته است. این سازمان ادامه داد: ایتالیا در تونل تاریکی قرار گرفته که سعی میکند با یک تلاش جمعی از آن خارج شود. اما نباید این تلاشها را با رفتارهای (اجتماعی)، نادرست با برگزاری تجمع و مهمانیها و جشنها که با خطر همه گیری دوباره ویروس کرونا همراه است، بیهوده کرد و از بین برد. در ادامه این گزارش آمده است: در میان فقرای جدید، کسانی هستند که به علت از دست دادن کار خود، دچار فقر شده اند. کسب و کارهای کوچک یا صنعتگرانی که مجبور به تعطیل کردن فعالیتهای خود شده اند، از جمله این افراد هستند. مشاغلی که از یارانهها یا کمکهای ویژه عمومی دولت بهرهای نمیبرند و پس انداز دیگری هم ندارند. همچنین، شرایط برای تعداد زیادی از کارگران موقت نیز همینطور است. در برابر مراکز توزیع بستههای مواد غذایی و اتاقکهای توزیع یک وعده غذای آماده، افراد و خانوادههایی صف میایستند که پیش از این هرگز چنین شرایط دشواری را در زندگی خود تجربه نکرده اند. علاوه بر این، هر روز تماسهای تلفنی زیادی با مراکز خیریه توزیع کمکهای غذایی برای دریافت غذا برقرار میشود. چرا که پدران و مادران نمیدانند چگونه فرزندان خود را تغذیه کنند و از اینکه برای اولین بار خود را در این نوع از مشکلات میبینند، شرمنده هستند. ایتالیا شاهد قشر جدیدی از افراد نیازمند است که در شرایط کنونی با افزایش آنها به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، این افراد، نیازمند به دریافت کمکهای غذایی برای سیر کردن شکم خود هستند.
افزایش مبتلایان به کرونا در کشور آذربایجان
با ابتلای ۱۴۹ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۴۲۷۱نفر رسید. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، با مرگ دو نفر دیگر تعداد جان باختگان از ویروس کرونا در این کشور هم به ۵۱ نفر رسید و با بهبودی ۱۳۴بیمار دیگر تعداد بهبود یافتگان در این کشور هم به ۲۷۴۱ نفر رسیده است. هم اکنون ۱۴۷۹بیمار کرونایی در جمهوری آذربایجان در بیمارستانهای این کشور بستری هستند که حال ۴۴نفر از انها وخیم، ۶۱نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار میباشد. در جمهوری آذربایجان تاکنون ۲۷۳هزار و۴۱۱ مورد تست کرونا انجام گرفته است.
افزایش بی دلیل قیمتها در پی بازگشایی کسب و کارها در ایتالیا
پس از بازگشاییها در ایتالیا، افزایش قیمتها به شیوه غیرقابل توجیه و کنترل نشده در مناطق مختلف این کشور ثبت شده است. به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان " آی نیوز ونتی کوآترو"، در مرحله دوم طرح مقابله با همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا و بازگشایی مشاغل، فقط کافی بود برخی از مشاغل راهبردی از کافهها گرفته تا آرایشگاهها و فروشگاههای مواد مصرفی خانواده ها، فعالیتهای خود را شروع کنند تا زنگ خطر افزایش قیمتها در این کشور به صدا درآید. درباره این افزایش قیمت ها، فقط طی چند روز، گزارشهای زیادی به موسسات وابسته به سازمان حمایت از مصرف کنندگان ایتالیایی رسیده است. این گزارش ها، حاکی از افزایش غیر قابل توجیه قیمتها و برخی بهانههای تخیلی فروشندگان در توجیه آن است. طولانی شدن زمان تعطیلیهای گسترده، سود از دست رفته و چشم اندازهای تاریک برای آینده، موجب افزایش قیمتها حتی در واحدهای خدمات دهی عمومی نیز شده است. از جمله این موارد، افزایش ۵۰ درصدی قیمت قهوه بوده است. قیمت متوسط قهوه در شهر میلان یک یورو و ۳۰ سنت است که تا ۲ یورو نیز افزایش یافته است. قیمت متوسط آن در رم (پایتخت ایتالیا) برابر با یک یورو و ۱۰ سنت است که در اینجا نیز تا یک یورو و ۵۰ سنت افزایش یافته است. آرایشگاهها نیز قیمتها را افزایش داده اند. هزینه کوتاه کردن موی سر به طور متوسط از ۲۰ تا ۲۵ یورو متغیر است. اما افزایش قیمت ۶۰ درصدی نیز مشاهده شده است. "ماسیملیانو دونا" رئیس "اتحادیه ملی مصرف کنندگان ایتالیایی" نیز از ارسال گزارشهای زیادی به این اتحادیه درباره افزایش غیرقانونی قیمتها خبر داده و از آن به عنوان یک پدیده نو ظهور و به اصطلاح "خود توجیه" عجیب و غریب نام برده است. چرا که هزینههای مشتریان (آرایشگاه ها) اغلب تا ۵ یورو افزایش یافته است و آرایشگرها آن را توجیهی برای هزینههای سالم سازی و حفظ بهداشت محل کار خود میدانند. در حقیقت، برای درک اینکه آیا قیمتها در مرحله دوم طرح، به صورت غیرقانونی افزایش یافته اند، باید منتظر هفتههای آتی و بررسیها ماند. با این حال، به نظر میرسد بسیاری از اماکن تجاری در تلاش هستند با قوانین جدید سازگار شوند. همچنین، از آنجا که برای کافهها و رستوران ها، کاهش ظرفیت متوسط پذیرش مشتری (با هدف رعایت فاصله گذاریهای اجتماعی)، به معنای افت خالص درآمد است و از نظر آنها، این کاهش درآمد باید به نوعی جبران شود. بنابراین، دولت خواستار کنترل دقیقتر و نظارت بر قیمتها چه در تک تک مناطق و شهرها و چه در سطح استانها شده است.
شمار مبتلایان به کرونا در لبنان به یک هزار و ۱۱۹ نفر رسید وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا در این کشور به یک هزار و ۱۱۹ نفر رسید. وزارت بهداشت لبنان با انتشار پستی در صفحه شخصی این وزارت خانه در توییتر نوشت: با ثبت ۵ مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در لبنان به یک هزار و ۱۱۹ نفر افزایش یافت.
صف مراکز توزیع غذا در مادرید شبکه تلویزیونی بلومبرگ در صفحه توئیتری خود تصاویر افرادی را نشان داد که در صف دریافت مواد غذایی رایگان ایستاده بودند. یکی از این افراد نیازمند گفت: من از دیگران نمیخواهم که به من کمک کنند، اما الان این کار را میکنم، چون ما هیچ چیز نداریم بخوریم.
شیوع ویروس کرونا بسیاری از افراد را وادار کرده است که برای اولین بار در زندگی شان به مراکز توزیع مواد غذایی رایگان در مادرید مراجعه کنند. هم اکنون حددود ۴۰۰ هزار نفر در مادرید پایتخت اسپانیا بیکار هستند.
پروازهای داخلی در خطوط هوایی هند از سر گرفته شد شبکه تلویزیونی رویترز در گزارشی از بازگشایی پروازهای داخلی در هند با وجود افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. در این گزارش آمده است: پروازهای داخلی در هند امروز (دوشنبه ۲۵ ماه مه) از سر گرفته شد، حتی با آن که این کشور بزرگترین رقم ابتلا به ویروس کرونا در یک روز را ثبت کرد.
در شماری از فرودگاهها در این کشور از مسافران خواسته شده است که در صفها فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، ماسک بزنند، تحت غربالگری تب سنجی قرار بگیرند و چمدان هایشان را ضد عفونی کنند تا از گسترش ویروس کرونا جلوگیری شود. مسافران پرواز ویستارا از دهلی نو شیلدهای صورت دریافت کردند و حاضران در این پرواز تجهیزات از محافظ شخصی استفاده کردند. پرتی یونزون ناظر پرواز ویستاران در سخنانی گفت: "ما عادت نداریم این گونه بر سر کار حاضر شویم. " دیپاک بیشنوی از مسافران این پرواز هم در سخنانی گفت از سر گیری پروازها اقدام درستی بوده است. او گفت: "اگر این اقدام با در نظر گرفتن موارد احتیاطی انجام شود، مشکلی ایجاد نخواهد شد. " شرکتهای هواپیمایی همانند «ایندیگو» که بزرگترین ناوگان هوایی هند محسوب میشود، ایپایس جت و ویستارا -سرمایه گذاری مشترک بین گروه تاتا و هواپیمایی سنگاپور است- در حال آماده شدن برای از سر گیری عملیات خود از روز دوشنبه با یک سوم ظرفیت خود در بحبوح قوانین سخت گیرانه در این کشور هستند. اما اعمال محدودیتهای جدید بر فرودگاههای مهم از جمله بمبئی و چنای شرکتهای هواپیمایی را مجبور کرد تا برای تجدید نظر در برنامههای خود در عصر روز یکشنبه تلاش کنند. درحالی که دولت فدرال تأکید نکرده است مسافران پس از پرواز باید قرنطینه شوند,، اما برخی ایالتها قوانین قرنطینه خود را اجرایی میکنند که این موضوع سبب ایجاد سردرگمی در میان مسافران شده است. هند شش هزار و ۹۷۷ مورد دیگر از ابتلا به ویروس کرونا را در روز دوشنبه ثبت کرد و بر اساس ارقام دولتی، در مجموع شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در این کشور به ۱۳۸ هزار و ۸۴۵ تن رسید. این در حالی است که بزرگترین قرنطینه در جهان در ماه مارس از سوی نارندرا مودی نخست وزیر هند در این کشور اجرایی شد. شمار کلی تلفات در هند از مرز چهار هزار نفر گذشته است.
اپلیکشن ردیابی مبتلایان در قطر دردسر ساز شد در قطر اپلیکشن ردیابی افراد مبتلا به کرونا مایه نگرانی شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، استفاده از برنامه ردیابی مبتلایان به ویروس کرونا در قطر اجباری شده است و افراد خاطی با مجازات زندان مواجه خواهند شد. اما این برنامه اخیرا در این کشور بحث برانگیز شده و مقامات را مجبور کرده است به مردم اطمینان خاطرهای لازم را بدهند. چندین کشور برنامههایی در تلفن همراه برای ردیابی حرکات افرادی که به نظر میرسد به ویروس آلوده شده اند و یا با افراد مبتلا به ویروس کرونا در تماس بوده اند، راه اندازی کرده اند. راه اندازی این برنامهها به مقامات کشورهای مورد نظر این امکان را میدهد تا گسترش شیوع بیماری کشنده ویروس کرونا ۲۰۱۹، را کنترل کنند. فعالان حفاظت از دادههای شخصی در خصوص خطرات ناشی از استفاده از چنین برنامههایی برای مکان یابی کاربران هشدار داده اند. نسخه قطری این نوع اپلیکشنها که در ماه آوریل به بازار عرضه شد حتی از کاربران اندرویدی میخواهد اجازه دسترسی به عکسها و فیلمهای شان را نیز بدهد و همچنین مجوز برقراری تماس را از کاربران میخواهد، امری که باعث جار و جنجال در این امیر نشین شده است. این اپلیکشین که احتراز (احتیاط به زبان عربی) نام گرفته است و از جمعه برای کلیه شهروندان و ساکنان قطر که یکی از بالاترین میزان آلودگی را به نسبت جمعیت دارد، اجباری شده است. اقدامات انجام شده توسط این امیرنشین کوچک گازخیز برای مهار همه گیری بیماری کشنده ویروس کرونا ۲۰۱۹ از جمله شدیدترینها در جهان به حساب میآید. کسی که در ملاء عامه ماسک محافظ نداشته باشد میتواند تا سه سال به حبس محکوم شود. حدود ۴۴۰۰۰ نفر از جمعیت دو میلیون و ۷۵۰ هزار نفری قطری به طور رسمی به بیماری کشنده ویروس کرونا ۲۰۱۹ مبتلا شده اند که این رقم یک و شش دهم درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهد. در نتیجه ابتلا به بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ تاکنون ۲۳ در قطر جان خود را از دست داده اند. اجباری شدن نصب برنامه در قطر در حالی صورت میگیرد که مقامات کشورهای اسلامی در خصوص افزایش احتمال عفونتهای ناشی از گردهماییهای عید سعید فطر که پایان ماه رمضان است هشدار داده بودند. بر اساس قانونی که در قطر در این خصوص وضع شده است هر کسی که این اپلیکشن را در گوشیهای هوشمند تلفن همراه خود نصب نکند، ممکن است به مجازاتی تا سه سال زندان محکوم شود. اما مقامات این کشور با این حال اعلام کرده است در این خصوص از خود درایت نشان میدهند و برخی شرایط را درک خواهند کرد. هیبا زایادین، پژوهشگر دیده بان حقوق بشر (HWR)، در این خصوص دو موضوع را مطرح میکند. اول اینکه، "بسیاری از کارگران مهاجر در کشور تلفنهای سازگار با این اپلیکشن را ندارند که به آنها امکان بارگیری برنامه را بدهد. سپس، این برنامه با توجه به اینکه طیف وسیعی از مجوزها و دسترسی را میخواهد بسیار تهاجمی است و به دولت اجازه میدهد تا به مواردی که برای ردیابی تماس ضروری نیستند دسترسی پیدا کند (..) و نشان دهنده نقض حریم خصوصی افراد است. رابط کاربری ساده برنامه بارکدهای رنگی حاوی شماره هویت کاربر را نشان میدهد: سبز برای افراد سالم، قرمز برای افراد مثبت یعنی افراد مبتلا به ویروس کرونا و زرد برای کسانی که در قرنطینه هستند و خاکستری برای افراد مظنون به آلودگی یا مظنون به ارتباط داشتن با افراد کرونایی در نظر گرفته شده است. بر اساس اعلام رسانههای محلی، نیروهای امنیتی یکشنبه هنگام بازرسی در ایستگاههای ایست و بازرسی در سراسر قطر، نصب این برنامه را بررسی میکردند. جاستین مارتین، استاد روزنامه نگاری در قطر، در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر به مقامات قطر هشدار داد که با تحمیل استفاده از "برنامهای با دسترسیهای نگران کننده "، اعتماد ساکنان را تضیف میکند. مشکل دیگری که برنامه دارد این است که باطری مصرف میکند و نمیتواند روی گوشیهای هوشمند تلفن همراه آیفون قدیمی نصب شود. جانکو، یک مهندس مهاجر در اظهار نظر در فروشگاه Google Play نوشت: "مردم در حال خرج کردن پول و صف خرید تلفنهای همراه اعتباری هستند. " همچنین برخی گزارشها از کاربران حاکی از آن است که به اشتباه در زمره افراد "قرنطینه شده" یا "موارد مشکوک" در این اپلیکشین قرار داده گرفته اند. انتقاد از دولت در قطر بسیار نادر است و قانون پادشاهی این کشور بی احترامی به مقامات ارشد را مشمول مجازات میداند. اما گروههای محبوب فیس بوکی که در میان مهاجران در دوحه طرفدار زیادی دارند، درباره این برنامه و حریم خصوصی آنها ابراز نگرانی کرده اند. راهول ماتهان کارشناس امور فناوری به خبرگزاری فرانسه گفت: "برای اینکه این کار عملی شود، مقامات به تعداد زیادی از افراد که از این اپلیکشین استفاده کننده احتیاج دارند. اگر افراد منصرف شوند -، زیرا برنامه پا را از وظیفه اصلی اش فراتر میگذارد - موفقیت این اپلیکشن مشکل خواهد بود. این کارشناس در ادامه سخنان خود افزود نیازی به دسترسی به عکسها و چیزهای دیگر نیست. اما این اپلیکشین به طور کلی میتواند یک ابزار خوب باشد. این یک راه خوب برای در اولویت قرار دادن افراد برای آزمایش میتواند باشد. به گفته محمد بن حمد آل ثانی، یک مقام وزارت بهداشت، دادههای جمع آوری شده از طریق این برنامهها "کاملاً محرمانه" است. منابع رسمی تأکید میکنند که این دادهها فقط توسط افرادی که در بخش بهداشت کار میکنند قابل مشاهده است. الثانی پنجشنبه در مصاحبهای با تلویزیون دولتی افزود: "برنامه احتراز به روز رسانی خواهد شد. نسخه جدید این برنامه روز یکشنبه در اپل و اندروید منتشر شد و نوید بخش «اصلاحات جزئی» بود.
۳۶۳ هزار و ۲۱۱ مبتلا؛ ۲۲ هزار و ۶۶۶ فوتی در برزیل شمار مبتلایان به بیماری کرونا در برزیل از ۳۴۷ هزار و ۳۹۸ نفر در روز شنبه به ۳۶۳ هزار و ۲۱۱ نفر رسید. شمار تلفات نیز از ۲۲ هزار و ۳۱ نفر در روز شنبه به ۲۲ هزار و ۶۶۶ نفر در روز یکشنبه رسید.
شناسایی ۵۹۱ بیمار جدید کووید نوزده در افغانستان پانصد و نود و یک فرد آلوده به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته در افغانستان شناسایی شدند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز اعلام کرد: با شناسایی پانصد و نود و یک بیمار کووید نوزده در شبانه روز گذشته در افغانستان، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور به یازده هزار و یکصد و هفتاد و سه نفر افزایش یافت. همچنین با فوت یک بیمار کووید نوزده در شبانه روز گذشته شمار جان باختگان این بیماری به دویست نوزده نفر رسید. وزارت بهداشت و درمان افغانستان تعداد بهبود یافتگان را هزار و یکصد نفر اعلام کرد.
نماینده محافظه کار: جانسون ممکن است صلاحیت خود را از دست داده باشد روزنامه دیلی میل گزارش داد یکی از نمایندگان محافظه کار انگلیس هشدار داد بوریس جانسون احتمالاً نتوانسته در نبرد با ویروس کرونا به طور کامل پیروز شود و به همین دلیل ممکن است صلاحیتش را برای پست نخست وزیری انگلیس از دست داده باشد. در پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی میل آمده است: یک نماینده محافظه کار روز دوشنبه هشدار داد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس ممکن است صلاحیت خود را از دست داده و از نبرد شخصی خود با ویروس کرونا به طور کامل سربلند بیرون نیامده باشد. در حالی که نخست وزیر با انتقاد روزافزون به خاطر نحوه مدیریت بحران کرونا روبروست، اعضای حزب محافظه کار انگلیس نیز هوشیاری او را زیر سوال برده اند. منتقدان وی ابراز نگرانی کرده اند که اگر هر موقعیت دیگری بود او شرایط را آسانتر میگرفت و با روندی آهستهتر سر کار باز میگشت. یکی از دانشمندان برنده جایزه صلح نوبل رهبری جانسون را مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد معلوم نیست چه کسی واقعاً در انگلیس تصمیم گیری میکند. پُل نِرس گفت انگلیس در وضعیت پس رفت قرار گرفته و برنامه ریزی مشخصی ندارد و همین مسئله باعث شده این کشور در بحرانهای پیاپی مدام در حال تقلا کردن باشد و با حملات انتقادی شدید علیه تشکیلات سیاسی روبرو باشد. انتقاد این دانشمند در حالی مطرح میشود که دولت جانسون با فشار روزافزون به خاطر مدیریت بحران کرونا روبروست. انتقادات شامل میزان مرگ و میر در خانههای سالمندان، تصمیم به رها کردن آزمایش گسترده در مراحل اولیه بحران و کُند عمل کردن در زمینه رونمائی از سازوکار آزمایش است. شب قبل، آقای جانسون مجبور شد از تصمیم نامحبوبی که پیشتر گرفته بود عقب نشینی کند. وی تصمیم گرفته بود کارکنان خارجی سازمان خدمات ملی سلامت و کارکنان خارجی حوزه مراقبتهای سلامت در انگلیس را که برای نجات جان شهروندان انگلیسی میکوشند مجبور کند هزینه مازادی بپردازند. یکی از نمایندگان ارشد حزب محافظه کار به میل آنلاین گفت: «در شرایط عادی، جانسون اوضاع را آسانتر میگرفت. این فرد نزدیک بود بمیرد ... فشار زیادی روی او بود که بازگردد. معمولاً افراد تحت این حد از فشاری که روی او باز نمیگردند.»
کاهش قدرت خرید مردم ایتالیا دغدغه جدی کسب و کارها در حالی پس از تعطیلیهای طولانی مدت، اغلب مشاغل و کسب و کارها در ایتالیا بازگشایی شده اند که خرید مردم به شدت کاهش یافته است. به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان "آنسا"، سازمان "حمایت از مصرف کنندگان و محیط زیست" ایتالیا در تازهترین گزارش خود درباره اجرای مرحله دوم طرح مقابله با همه گیری ویروس کرونا و بازگشایی مشاغل و شروع به کار کسب و کارها در این کشور، اعلام کرده است، میزان ۷۲ درصد از مشاغل شروع به کار کرده اند، اما تا به امروز فقط ۲۹ درصد از شهروندان ایتالیایی برای خریداری کردن مایحتاج عمومی یا استفاده از فعالیتهای خدمات رسانی، به بازار مراجعه کرده اند. روند کاهشی مشتریان در ایتالیا، همچنان یکی از مواردی است که این روزها شاهد آن هستیم. در این روزهای ابتدایی شروع دوباره کسب و کارها پس از اعمال تعطیلیهای طولانی مدت، کاهش مشتریان تأثیر جدی بر درآمدهای خیلی از فعالیتهای تجاری و اقتصادی داشته است. در مجموع، ۶۸ درصد از صاحبان مشاغلی که دوباره بازگشایی شده اند، اعتراف کرده اند، تاکنون با ضرر کار کرده اند. از این میزان، در حدود نیمی از آنها، یعنی ۳۷ درصد اعلام کرده اند، میزان فروش کنونی آنها در مقایسه با قبل از همه گیری ویروس، بیش از نصف کاهش یافته است. ۱۷ درصد مردم بر این باور هستند سطح درآمد آنها کم و بیش برابر با زمان پیش از اعمال تعطیلیها است. در حالی که فقط ۱۳ درصد از آنها اظهار داشته اند، درآمد آنها رشد قابل توجهی داشته است. بیش از همه، رستوران ها، کافهها و پیتزا فروشی با بحران مواجه شده اند. روند طولانی مدت شرایط اضطرار، بر مصرف مردم اثر گذاشته است. در حقیقت، در میان کسانی که از خرید خودداری میکنند، ۵۴ درصد اظهار کرده اند نیازی به خرید نداشته اند. بنابراین، همچنان نیز توصیه میشود در صورت نبودن ضرورت، از جابجاییها در سطح شهر خودداری شود. با این حال، ۲۴ درصد از شهروندان از ترس اینکه خود را در معرض خطرهای ناشی از ویروس کرونا قرار دهند، به مغازهها و کافهها مراجعه نکرده اند. اما، همچنین ۱۴ درصد از مردم نیز ترجیح میدهند از هزینه کردن خودداری و پس انداز کنند. بیماری کووید-۱۹ برعادتهای مردم نیز اثر گذاشته است: ۸۸ درصد از ایتالیاییها بر این باور هستند به محض پایان شرایط اضطرار، از تجمع خودداری خواهند کرد. در حالی که ۶۸ درصد از مردم فعالیتهای خود را در مناطق محل سکونت خود کاهش داده اند. میزان ۵۴ درصد نیز اعلام کرده اند، درآینده، کارهای خود را بیش از پیش با استفاده از اینترنت و به صورت برخط (آنلاین) انجام خواهند داد. میزان ۹۲ درصد از کارآفرینان، نتایج روزهای اول بازگشاییها را رضایت بخش نمیدانند یا اینکه به هیچ وجه آن را رضایت بخش نمیدانند. این میزان در نزد صاحبان کافهها برابر با ۸۳ درصد است. اما در عوض، صاحبان مراکز سلامت و زیبایی و آرایشگاهها شاهد رشد درآمد خود هستند. این میزان از رضایت در نزد مراکز زیبایی برابر با ۸۱ و در نزد آرایشگرها برابر با ۶۲ درصد بوده است. اما افزایش هزینه ها، همچنان بار سنگینی بر دوش اینگونه از مشاغل است. آنها اعلام کرده اند، روند کمکهای دولت خیلی به کندی در حال انجام است. در بین شرکتهایی که متقاضی دریافت انواع اعتبار مالی از دولت هستند، ۵۱ درصد گفته اند، پاسخ منفی دریافت کرده اند. اما، بر خلاف مشکلات، شرکتها تمایلی به اصطلاح به ترک صحنه ندارند. فقط ۲ درصد از آنها هر چه زودتر فعالیتهای خود را متوقف و تعطیل خواهند کرد. میزان ۸۱ درصد نیز به فعالیتهای خود ادامه خواهند داد. اما ۱۷ درصد گفته اند، عهده دار هزینههای خود نیستند و ساعات یا روزهای کاری خود را کاهش خواهند داد.
شمار مبتلایان به کرونا در کویت به ۲۱ هزار و ۹۶۷ نفر رسید وزارت بهداشت کویت اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا در این کشور به ۲۱ هزار و ۹۶۷ نفر رسید. وزارت بهداشت کویت با انتشار پستی در صفحه شخصی این وزارت خانه در توییتر نوشت: با ثبت ۶۶۶ مورد جدید، تعداد مبتلایان به کرونا در کویت به ۲۱ هزار و ۹۶۷ نفر افزایش یافت.
ابتلای کارگران ترکیهای به کرونا در کویت آزمایش کرونای برخی از کارگران ترکیه که از کویت به کشورشان بازگشته بودند مثبت اعلام شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، هواپیمای حامل ۲۳۰ کارگر ترک که در تاریخ ۲۰ میاز کویت بازمی گشتند و قرار بود در آنکارا در قرنطینه قرار گیرند در آخرین لحظه مسیر خود را به طرف استانبول تغییر داد و در فرودگاه این شهر به زمین نشست. بر اساس خبر روزنامۀ سوزچو چاپ ترکیه این افراد بدون هیچ تدبیری در استانبول رها شده و با امکانات شخصی از استانبول به شهرهای خود رفتند. آزمایشهای انجام شده بر روی این افراد که پس از یک هفته صورت گرفت نشان میدهد حداقل ۷ تن از این افراد در شهرهای سیواس و آنتالیا حامل ویروس کرونا هستند. یکی از مبتلایان به این ویروس با بیان اینکه برخی از همراهان وی پیش از عزیمت به ترکیه بدلیل بروز نفس تنگی و سرفه به بیمارستان مراجعه کرده بوده اند میگوید تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار بیشتر از تعداد اعلام شده بوده و باید تدابیر لازم در مورد آنان اتخاذ شود. وزارت بهداشت ترکیه پیشتر اعلام کرده بود تمام اتباء این کشور که از کشورهای خارجی وارد ترکیه میشوند به مدت دو هفته در قرنطینه نگهداری شده و سپس در صورتیکه اثری از ابتلا به ویروس کرونا در آنان دیده نشود اجازه خروج از قرنطینه را پیدا خواهند کرد. بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزرات بهداشت ترکیه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از بدو آغاز شیوع تا کنون به ۱۵۶ هزارو ۸۲۷ نفر، تعداد جانباختگان به ۴ هزارو ۳۴۰ نفر و تعداد افرادی که تا کنون بهبود یافته اند به ۱۱۸ هزارو ۶۴۹ نفر رسیده است.
نقض محدودیتها توسط رئیس جمهور اتریش و همسرش رئیس جمهور اتریش و همسرش پس از نقض قوانین محدودیتهای کرونایی از مردم کشورش عذرخواهی کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی السومریه نیوز عراق؛ رئیس جمهور اتریش و همسرش در حالی که همه رستورانها بر اساس محدودیتهای ایجاد شده برای مبارزه با کرونا در این کشور باید در ساعت ۱۱ تعطیل شود تا پاسی از شب در یک رستوران در اتریش با هم گپ میزدند. "آلکساندر فان در بلن"، رئیس جمهور اتریش و " دوریس شمیداور" همسر وی بعد از پایان ساعات کار رستورانها در این کشور در رستورانی در وین از طرف پلیس غافلگیر شدند. فان در بلن در گفتگو با نشریه "کرونن زایتونگ" چاپ این کشور، بابت این اتفاق، خود را ناراحت نشان داد و ضمن اعتراف به خطای خود گفت: واقعا از این بابت متاسف است. این روزنامه نوشت: رئیس جمهور اتریش و همسرش شنبه شب حدود ساعت ۲۴ به وقت محلی همچنان در رستورانی در وین بودند و نوشیدنیهایی روی میز آنها قرار داشت. پلیس هم این ماجرا را تایید کرد. در کشور اتریش بعد از بازگشایی رستورانها مقرر شد که فعالیتهای آن محدود به ساعت ۱۱ باشد و متخلفان از این قانون هم باید جریمه شوند. برای صاحبان رستوران نقض کننده این قانون جریمهای تا ۳۰ هزار یورو در نظر گرفته شده است.
شمار مرگ و میر بالا در یمن شمار بالای مرگ و میر ناشی از آلودگی به ویروس کرونا در یمن باعث شده است ظرفیت گورستانهای این کشور اشباع شود. بر اساس اعلام مقامات حوزه بهداشت و درمان یمن، طی هفته گذشته در هر روز حدود ۸۰ نفر بر اثر آلودگی به ویروس کرونا در پایتخت این کشور فوت کرده اند. فرستاده سازمان ملل متحد در یمن در خصوص ناتوانی نظام بهداشت و درمان این کشور در تشخیص و درمان مبتلایان به کرونا هشدار داده است.
جریمه هزار پوندی برای رعایت نکردن شرایط قرنطینه در انگلیس وزارت کشور انگلیس اعلام کرد: همه مسافرانی که وارد انگلیس میشوند، از جمله انگلیسیهایی که به کشورشان باز میگردند باید ۱۴ روز در قرنطینه بمانند وگرنه هزار پوند جریمه میشوند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندنوزیر، وزیر کشور انگلیس پیشتر گفته بود همه مسافران هنگام ورود از همه مرزها به کشور باید نشانی محلی را که قرار است دوران ۱۴ روزه خود را در آنجا قرنطینه شوند، در اختیار پلیس قرار دهند. پریتی پاتل (Priti Patel) هدف از این اقدامات را که از هشتم ژوئن یعنی ۱۹ خرداد اجرا میشود، پیشگیری از موج دوم اوج گیری همه گیری کووید ۱۹ در انگلیس اعلام کرد. اعلام شد پلیس مرزی، نیروهای پلیس در شهرها و ماموران سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس، بر حسن اجرای این مقررات نظارت میکنند و انتظار میرود روزانه یکصد مورد را بررسی کنند تا از قرنطینه شدن مسافران، اطمینان یابند. به نوشته رسانهها در انگلیس فقط رانندگان کامیونها و تریلرها، مقامات دست اندرکار امور پزشکی و مسیرهای مشترک میان انگلیس و کشور ایرلند، از این مقررات مستثنا شده اند. مقامات شرکتهای هواپیمایی، از ابتدای مطرح شدن این مقررات، با آن مخالفت کرده اند. مایکل اولیری (Michael O'Leary)، مالک شرکت هواپیمایی رایان ایر (Ryanair) گفت این طرح، احمقانه و غیر قابل اجراست و انجمن شرکتهای هواپیمایی نیز آن را قاتل سفرهای بین المللی به انگلیس و از انگلیس به جهان معرفی کرده است. ایان دانکن اسمیث، رهبر اسبق حزب محافظه کار انگلیس نیز از دولت این کشور خواست در اجرای این مقررات شتاب نکند. درباره علمی بودن مقررات جدید در انگلیس نیز تردیدهای جدی مطرح شده است. پروفسور جان ادموندز (John Edmunds)، عضو شورای علمی دولت انگلیس درباره ویروس کرونا در مصاحبه با شبکه رادیویی ال بی سی (LBC) در لندن گفت:" از آنجایی که اکنون شمار فراوانی از مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس وجود دارند، آمدن مسافران خارجی، مشکل چندانی ایجاد نمیکند بنابراین، این طرح، علمی نیست. " بن برادشاو (Ben Bradshaw)، نماینده حزب کارگر در مجلس انگلیس نیز در توئیتی نوشت بی خاصیتترین وزارت کشور تاریخ انگلیس، قرار است اجرای قرنطینهای را توصیه کند که اساس علمی ندارد. وی از وزیر کشور انگلیس خواست مستندات علمی این طرحش را برای آگاهی همگان منتشر کند.
از سرگیری فعالیت ایستگاههای مترو در پایتخت اوکراین بعد از دو ماه قرنطینه در اوکراین، فعالیت ایستگاههای مترو در پایتخت این کشور ازسر گرفته شد.
اندازه گیری دمای بدن مسافران، رعایت فاصله گذاری اجتماعی «یک و نیم متر» و استفاده از ماسک در ایستگاههای مترو الزامیست. همچنین هر سه ساعت کلیه واگنها ضدعفونی میشود.
۴۷۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز دوشنبه از ۴۷۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی به ۲۲ هزار و ۷۵۰ مورد رسید. اندونزی همچنین از ۱۹ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اندونزی یک هزار و ۳۹۱ مورد رسید.
لغو وضعیت فوق العاده در سراسر ژاپن به گزارش خبرگزاری فرانسه، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز دوشنبه از لغو وضعیت فوق العاده در سراسر این کشور خبر داد. با شیوع ویروس کرونای جدید در ژاپم، هفتم آوریل در توکیو و شش منطقه دیگر این کشور وضعیت فوق العاده اعلام شد و پس از آن با شدت گرفتن موارد جدید ابتلا از پایان ماه مارس، وضعیت فوق العاده در دیگر مناطق این کشور نیز گسترش پیدا کرد.