آسیب شناسی دوران بازنشستگی ورزشکاران
استاددانشگاه:ورزش ماامروز فقط نتیجه مدار است وچیزی به نام تکلیف مداری وتلاش مداری در آن ارزشی ندارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حاج رسولی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع آسیب شناسی دوران بازنشستگی ورزشکاران افزود: در بین نسل جوان ما دوپینگ سهم بزرگی دارد که حدود 36 درصد آن ناشی از علل اجتماعی ـ روانی است.
این کارشناس ناهنجاری های اجتماعی و ورزشی افزود: شهرت های بادکنکی باعث چنین آسیب هایی می شود که در واقع رسانه ها یک ورزشکار را در یک زمانی بزرگ می کنند و بعد از اینکه فرد دیگری به عرصه آمد آن ورزشکار احساس می کند باید برود و به صورت بادکنکی با یک سوزن خالی می شود.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: دلیل دیگر این است که ورزشکاران وزنی مانند بوکس و کشتی کاهش وزن بی رویه ای پیدا می کنند که ناشی از بی مدیریتی و در واقع فشارهای بی رویه تمرینی باعث می شود ورزشکاران آسیب های زیادی ببینند.
وی با بیان اینکه چرا قهرمانان ما عمره طولانی ندارند گفت: قهرمان جهان ما در کشتی آقای سلیمانی بعد از چند سال دیابت در سن 58 سالگی فوت کرد که ناشی از همین فشارهای تمرینی و نامهربانی ها بود.
حاج رسولی در ادامه به حمایت های صندوق بازنشستگی اشاره کرد و گفت: صندوق حمایت از قهرمانان باید یک حمایت همه جانبه از نظر سلامتی ، بهداشت ، بهداشت روانی داشته باشد اگر قرار است این کمک ها مالی باشد مسلماً یک ورزشکار محتاج ماهی 90 هزار تومان نیست و این مبلغ مشکلی را از آنها حل نمی کند.
وی افزود: ورزش قهرمانی خسارت دارد و مربی خوب کسی است که این خسارت ها
را کم کند و متأسفانه آن مدیریتی که در ورزش ما باید باشد آن مدیریت حاکم نیست در حالیکه می توان از تجربیات این قهرمانان استفاده کرد.
**بازیکن پیشین استقلال: آسیب پذیرترین قشر، قشر ورزشکار است.
مهدی فنونی زاده دیگر مهمان این برنامه گفت: فرقی نمی کند که این ورزش فوتبال باشد یا رشته ای دیگر خیلی از ورزشکاران وقتی دوران ورزشی شان تمام می شود و از عرصه رفتند، فنا می شوند که این ناشی از کم محلی بازشگاه، بی محلی دور و اطرافیان و سازمانهای ورزشی است.
وی گفت: من 25 سال فوتبال بازی کردم در تیم ملی بودم اکنون بیکارم علیرغم اینکه این همه باشگاه داریم و می توانند از امثال بنده در تیم های پایه استفاده کنند.
فنونی زاده افزود: این نامهربانی ها و کم محلی ها باعث می شود ورزشکاران پیشکسوت آسیب ببینند.
بازیکن پیشین استقلال در ادامه گفت: زمانی که ما را از تیم ملی کنار گذاشتند دیگر کسی به سراغ ما نیامد علیرغم اینکه بنده مدرک مربی گری هم دارم که بالاتریم مدرک مربیگری است اما 10 سال است که آنرا قاب و به دیوار نصب کرده ام.
وی افزود: به خاطر همین بی محلی ها و نامهربانی هاست که خیلی از این ورزشکاران به اعتیاد و انزوا گرایش پیدا می کنند.
مهدی فنونی زاده گفت: ما اکنون بیمه خدمات درمانی هستم اما بیمه بازنشستگی ندارم ضمن اینکه اکنون کمیته ای در باشگاه استقلال با عنوان کمیته پیشکسوتان تشکیل شده و یکسری از پیشکسوتان از این کمیته حقوق می گیرند اما مدیریتش مناسب نیست.
**بازیکن پیشین پرسپولیس: ما دهه شصتی ها نسل سوخته ورزش(فوتبال) و با محدودیت منابع مالی مواجه هستم.
مرتضی فنونی زاده دیگر مهمان برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: ورزشکاران در چند دهه قابل تقسیم اند که یک دهه، دهه 40 ـ 50 هستند که دهه باشکوهی برای فوتبال بود ، دهه دیگر دهه 70 ـ 80 هستند که به واسطه اینکه دو دوره در جام جهانی حضور پیدا کردند از لحاظ مالی غنی شده اند و محدودیت منابع مالی نداشتند.
وی ادامه داد: دهه دیگر امثال ما دهه شصتی هستند که نسل سوخته ایم و با محدودیت منابع مالی و دوران جنگ مواجه شدیم.
بازیکن پیشین پرسپولیس گفت: در واقع ورزشکاران دو دهه می میرند که یک بار دوران افول و بازیگریشان است که در واقع این بدترین نوع مرگشان است و تمام ورزشکاران که مشکلات روحی و روانی پیدا کرده اند متعلق به دهه 60 هستند.
**بازیکن پیشین پرسپولیس: فوتبال مافیاست.
قلیچ در ارتباط تلفنی به بیان مشکلات پرداخت و اسیب شناسی ورزش پرداخت و گفت: ورزش قهرمانی عمر کوتاهی دارد و عمر آن بیشتر از 10 سال نیست.
وی افزود : ما خیلی مربیان خوبی می توانیم داشته باشیم اما نمی دانم چه سری است یا مافیای فوتبال است که حتما باید این مربیان باشند و اگر هم کس دیگری بخواهد بیاید فراری می دهند .