• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۱۰۵۹
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۵
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

بسیاری از رسانه ها حادثه منا را تحریف کردند

رئیس ستاد حج و زیارت رسانه ملی گفت: بسیاری از رسانه ها همراه با رسانه های سعودی حادثه منا را تحریف کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، حسن گروسی در نشست بررسی دلایل سکوت جهانی دربرابر فاجعه منا که به همت مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما برگزارشد افزود: سعودی ها درصدد بودند این مساله را جا بیاندازند که عامل حادثه منا بی نظمی ایرانی ها بوده است و روز سوم حادثه ، وزیر بهداشت عربستان به صراحت از مسئولیت پذیری عربستان سرباز زد و اعلام کرد ایرانی ها مقصر حادثه بوده اند.
وی با اشاره به اینکه برای رفع اتهام از زائران ایرانی تصمیم به تهیه تعداد زیادی مصاحبه از زائران و حجاج داخلی و خارجی گرفته شد، گفت: زائران و حجاج به عنوان شاهدان عینی می توانستند پرده از تحریفهای سعودی ها و دیگر رسانه ها بردارند اما تصمیم گیری مسئولان ایرانی حاضر در حج  بر این بود که این مصاحبه ها اگر پخش شود ممکن است همکاری سعودی ها به حجاج ایرانی مجروح ، به صفر برسد در صورتیکه زیر صفر بود.
گروسی افزود: غفلت برگزارکنندگان حج حقیقتی انکار نشدنی است و ناتوانی سعودی ها در اداره حرمین شریفین به ویژه امسال مشهود بود .
وی گفت : امسال یکی از بزرگترین مشکلات این بود که موسم حج معطوف به وقوع درگیری های عربستان با یمن بود و تعداد نیروهای امنیتی اندک بود و آنهایی هم که حاضر بودند پیشاهنگ ها بودند .
 سعودی ها باید  پاسخگو باشند
رئیس ستاد حج و زیارت رسانه ملی افزود: سعودی ها باید در این مسئله پاسخگو باشند اما بعد از مواجهه با آشکار شدن غفلتشان به طراحی سانسور و عملیات تخریبی علیه ایران اقدام کردند و ایران را متهم به سیاسی کاری کردند.
گروسی در ادامه گفت : آنچه گره را باز کرد فرمایشات مقام معظم رهبری بود که تصور می رفت اگر این فرمایشات نبود شاید یک جنازه هم به ما برنمی گشت .
وی با تاکید بر اینکه آنها مرتکب به 8 هزار قتل شبه عمد شده اند، افزود: آخرین اقدام آنها پرداخت دیه به حادثه دیدگان است .
رئیس ستاد حج و زیارت رسانه ملی تصریح کرد: سعودی ها کارهایی کردند که موجب بیشتر شدن شایعات  شد، به عنوان نمونه در خصوص آقای رکن آبادی ابتدا اعلام کردند که اصلا در حج حضور نداشته است در صورتیکه ایشان امسال بیانیه برائت از مشرکان را قرائت کرد ، پس از آن گفتند احتمالاً وی  با اسم دیگری وارد عربستان شده است .
گروسی خاطرنشان کرد: البته ناگفته نماند آنچه باعث تشدید ناهماهنگی ها درحادثه منا شد، اختلافات موجود میان ولیعهد و جانشینان ولیعهد بوده که دال بر بی کفایتی آل سعود در گرداندن مراسم حج است.
رئیس ستاد حج و زیارت رسانه ملی  با اشاره به تلاش عربستان در پرده پوشی واقعیت منا گفت: عربستان از ابتدا وارد عمل شد و با برخی کشورها سریعا به ویژه با کشورهای ترکیه و پاکستان وارد زد و بند شد به نحوی که پاکستان اعلام کرد نباید به هیچ وجه خبری درخصوص فاجعه منا مخابره شود.
گروسی رویکرد رسانه های بیگانه چه عربی و غیرعربی را تمرکز بر نکاتی تحریفی دانست و گفت: عادی نمایی و مسئولیت زدایی از آل سعود با این استدلال که این نوع اتفاق ها بارها در موسم حج روی داده است و دیگر اینکه این حادثه برغم تدابیر سعودی ها اتفاق افتاده و حتی بی بی سی در گزارشی اعلام کرد ،  میلیون ها دلار خرج زیرساخت های حج شده است .
 یکی از اشکالات بزرگ رسانه در حوزه مستند سازی؛ نبود تصاویر  
وی یکی از اشکالات بزرگ رسانه در حوزه مستند سازی را نبود تصاویری از درهای بسته در منطقه حادثه منا دانست و گفت: البته در مستند هایی که بزودی از شبکه های مختلف سیما پخش می شود ، درمرکز کنترل منا دیده می شود که این مرکز دائما زائران و اعمال آنها را مشاهد می کند اما با اینحال بعضی جنازه ها تا 10 ساعت روی زمین بود .
گروسی  با اشاره به دیگر ترفنده های آل سعود در حادثه منا گفت: اکثر علمای سعودی اعلام کردند که این حوادٍث  قضا و قدر الهی و توفیق الهی بوده است و متاسفانه بیشتر رسانه ها و آل سعود درخصوص زائران و حجاج امسال ظلم کردند و حجاج را مقصر نشان دادند و این مساله را در مصاحبه های متعدد اعلام کردند .
رئیس ستاد حج و زیارت رسانه ملی با اشاره به وجود هزاران دلیل دال بر نبود زیرساخت ها و برنامه ریزی ها و ناهماهنگی ها در حج گفت: هیچ توجیهی برای کمک نکردن به حجاج وجود ندارد. امسال بیش از دو و نیم میلیون نفر در موسم حج حضور داشتند و این کوتاهی ها صورت گرفت درصورتی که آمار رسمی عربستان برای موسم حج ، سه و نیم میلیون زائر بوده است اما امداد رسانی ها با کاستی ها و نواقص هر ساله مشاهده می شود به نحوی که در بزرگترین بیمارستان عربستان شاید دویست تخت هم وجود نداشت .
گروسی با اشاره به اینکه گرمای هوا در این حادثه مزید برعلت شد افزود: پس از این حادثه، دوربین‌ها جمع‌آوری شد اگرچه پیش‌بینی ما این است که با تشدید اختلافات درجناح حاکم بر عربستان و جانشنیان وی ، بعدا آشکارسازی خواهد شد .
وی با اشاره به ادعاهای بی اساس رسانه های بیگانه در عادی جلوه دادن این حادثه همچنین مقصر دانستن زایران ایرانی افزود:مسئولان بعثه کشورهای دیگر اعلام کردند که سیصد نفر از حاجیان خلاف جهت حرکت کردند و این مسئله‌ای بود که بی بی سی دائما به آن دامن می‌زد، مدیریت شبکه العرب در این راستا  اعلام کرد که ایران سیاسی ‌‌کاری می‌کند و در حادثه پیش آمده می‌خواهد بهره‌برداری سیاسی کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حال و هوای بازار شهرکرد و درد و دل مردم
طنین مناجات معتکفان در دومین روز خلوت با معبود یکتا
با یک کوله پشتی تا آرامش
بهره برداری از زمین چمن مصنوعی مجتمع ورزشی شهید بهمنی هفتکل
عارف: بازاریان و دانشگاه‌ها پشتوانه انقلاب هستند
استرداد 12 ميليارد به مالباختگان فضاي مجازي
اجرای طرح جدید کالابرگ و واریز ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر
سیصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران
بدهی ۲ هزار میلیارد تومانی خودروسازان به مراکز اسقاط کشور
پوشش برنامه‌های شهادت حضرت شاهچراغ در شبکه های ملی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتسال
بازگشت تردد ناوگان حمل و نقل در گمرک دوغارون به روال عادی
برگزاری دسته‌های عزاداری در شام شهادت حضرت زینب (س)
امداد نیرو‌های هلال احمر به ۱۱ مادر باردار در آذربایجان‌غربی
میثاق‌نامه اصناف و بازاریان نهاوند در حمایت از آرامش بازار و محکومیت اغتشاشات
پایان نیم فصل لیگ یک فوتبال با تساوی نفت و گاز و هوادار
استقلال ایران اسلامی خط قرمز مردم
ثبت نام انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌ها از ۲۱ دی ماه و برای اولین بار به صورت الکترونیک آغاز می‌شود
گرمسار میزبان مسابقات گلوله‌زنی قهرمانی ایران
دریای خزر تا اوایل هفته آینده آرام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
کاهش دما در استان کرمان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۴ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۷ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)