• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۲۸۱۹۳
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰
سیاسی » انتخابات

آغاز تبلیغات مجلس خبرگان از فردا به مدت 14 روز

سخنگوی وزارت کشور گفت: تبلیغات انتخاباتی داوطلبان تایید صلاحیت شده برای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از فردا 22 بهمن تا 5 اسفند به مدت 14 روز آغاز می‌شود.

حسینعلی امیری در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: دلیل دو هفته‌ای بودن مهلت تبلیغات انتخاباتی برای داوطلبان مجلس خبرگان رهبری این است که برخلاف نمایندگان مجلس شورای اسلامی که برای شهرستان انتخاب می‌شوند، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری برای استان انتخاب می‌شوند.

وی گفت: تبلیغات انتخاباتی برای داوطلبان مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی از شش اسفند ممنوع می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: روز گذشته مهلت قانونی شورای نگهبان برای اعلام اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده برای انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به اتمام رسید و این شورا در موعد قانونی نظر قاطع و نهایی خود را اعلام کرد.

وی گفت: بر اساس نامه‌ای که از دبیرخانه شورای نگهبان به وزارت کشور ارسال شده است، برای 31 استان کشور 161 نامزد مجلس خبرگان رهبری تایید صلاحیت شده اند.

امیری ادامه داد: استان‌های هرمزگان، خراسان شمالی، سمنان و بوشهر هر کدام صاحب یک کرسی در مجلس خبرگان رهبری هستند که برای هر یک از این استان‌ها نیز یک نامزد تایید صلاحیت شده است.

وی گفت: به لحاظ قانونی راه رقابتی کردن انتخابات مجلس خبرگان رهبری در چهار استان ذکر شده مسدود نیست و شورای نگهبان می‌تواند با تایید صلاحیت افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند و یا با انتقال نامزدها از حوزه های پرتراکم به این چهار حوزه موافقت و  امکان رقابت را فراهم کند.

سخنگوی وزارت کشور افزود: نامزدهای تایید صلاحیت شده برای مجلس خبرگان رهبری از 21 تا 23 بهمن مهلت جابجایی حوزه انتخابیه خود را دارند.

وی در ادامه به ترکیب سنی تعداد نامزدهای تایید صلاحیت شده برای مجلس خبرگان رهبری نیز اشاره کرد و گفت: 35 نفر از داوطلبان بالای 75 سال، سه نفر کمتر از 30 سال و فروان ترین گروه سنی بین 50 تا 60 سال و متعلق به 28 نفر است.

قائم مقام وزیر کشور افزود: میانگین سنی 161 داوطلب تایید صلاحیت شده برای مجلس خبرگان رهبری 60/83 است.

امیری ادامه داد: یک نفر از داوطلبان تایید صلاحیت شده برای مجلس خبرگان رهبری غیر روحانی است اما  این فرد دارای تحصیلات دانشگاهی دکتری حقوق و تحصیلات حوزوی است که اجتهاد وی از نظر فقهای شورای نگهبان احراز شده است.

وی گفت: برای انتخابات این دوره مجلس خبرگان رهبری صلاحیت هیچ یک از بانوان داوطلب مجلس خبرگان از سوی شورای نگهبان تایید نشده است، البته این عدم تایید هیچ ارتباطی به جنسیت آن ها ندارد و بلکه بر اساس موازین شورای نگهبان، احراز شرایط صورت نگرفته است.

امیری افزود: افرادی هستند که در مرحله اول اعلام نظر شورای نگهبان صلاحیت آن ها تایید شده بود اما در این مرحله رد صلاحیت شده اند و بالعکس.

وی ادامه داد: 185 نفر از کل داوطلبان پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری خودشان اعلام انصراف کرده‌اند.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان گفت: امیدواریم مردم همچون گذشته که در روزهای حساس در صحنه حضور داشته‌اند، با مشارکت خود حماسه سیاسی دیگری خلق کنند.

ستاد انتخابات؛ آغاز تبلیغات داوطلبان خبرگان از فردا

ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره 7 خود زمان شروع و پایان فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات سراسری پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری را اعلام کرد. 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ متن اطلاعیه شماره 7 ستاد انتخابات کشور به این شرح است: 

بسم الله الرحمن الرحیم
به آگاهی می رساند بر اساس ماده 23 آئین نامه اجرایی قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات سراسری پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از بامداد روز پنجشنبه 94/11/22 آغاز و در ساعت 8 صبح روز پنجشنبه 94/12/6  یعنی 24 ساعت قبل از شروع اخذ رأی پایان می یابد.


فایل صوتی مصاحبه را از اینجا دانلود کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
پویش آبادان را سبز میکنیم
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ آبان ۱۴۰۴
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)