• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۳۴۵۸۴
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

موسیقی نواحی هم با بهترین‌هایش به جشنواره آمد

گروه‌های موسیقی نواحی آذربایجان و سیستان و بلوچستان قدرتمندانه روی صحنه سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر آمدند.

موسیقی نواحی هم با بهترین‌هایش به جشنواره آمدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ششمین شب جشنواره سی و یکم موسیقی فجر شاهد یک رویداد پر استقبال مردمی بود.

فرهنگسرای نیاوران میزبان بهترین های گروه های موسیقی نواحی کشور بود.

گروه موسیقی «عاشیقلار میشو» آیین‌های موسیقی مذهبی و شادی‌های مجالس قومی را ساعت 18 و 15 دقیقه  اجرا کرد و با این اجرا آغازگر اجراهای موسیقی نواحی در جشنواره سی و یکم موسیقی فجر شد.

گروه ساحل مکران نیز دومین گروه موسیقی نواحی بود که پس از گروه عاشیقلار میشو در ساعت 21  اجرایی پر از مخاطب داشت.

مدیر بخش موسیقی نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: 6 گروه برجسته از هنرمندان منتخب موسیقی نواحی ایران در روزهای برگزاری سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر در فرهنگسرای نیاوران آثار خود را به روی صحنه می برند.

پیمان بزرگ نیا افزود: قرار بود 15 گروه مختلف در بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی فجر حضور داشته باشند اما با توجه به محدودیت ها توانستیم فقط میزبان شش گروه استادان برجسته و پیشکسوت موسیقی نواحی باشیم.

مدیر بخش موسیقی نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر بر این باور است که  نیاز امروز موسیقی نواحی کشورمان به روز کردن موسیقی و اجرای مستمر از گونه های مختلف موسیقایی مناطق مختلف کشور است.

بزرگ نیا در خصوص استقبال مردم از این گروه‌ها گفت: خوشبختانه تا امروز استقبال بسیار خوبی از سوی تماشاگران برای خرید بلیت برنامه های جشنواره صورت گرفته که این نشان دهنده استقبال مردم از موسیقی نواحی است.

گروه موسیقی «عاشیقلار میشو» که دیشب شاهد استقبال پر شور مردم بود، گروهی آذربایجانی است و به موسیقی نقل و روایت بر اساس تقویم مذهبی منطقه آذربایجان می پردازد.

احد ملکی سرپرست این گروه، یکی از پژوهشگران موسیقی نواحی ایرانی است.

اعضای این گروه آذربایجانی را عاشیق احد ملکی علیشاه به عنوان سرپرست و خواننده و فرید عربگری، وحید عربگری و فرامرز گلزارفرد به عنوان نوازنده تشکیل می‌دهند. 

نوازندگان گروه عاشقیلار میشو سازهایی چون قوشاناقارا، ناقارا، بالابان و قوپوز می‌نوازند و همچنین علی فرشچی، همایون مبصر و سینا رحیمی اجراکننده‌های حرکات آئینی این گروه هستند. 

گروه «ساحل مکران»  نیز گروهی بلوچستانی است.

محمد اسحاق بلوچ نسب سرپرست گروه «ساحل مکران» از بلوچستان است که به همراه اعضای خود در بخش نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر شب گذشته به اجرای موسیقی پرداخت. 

محمد اسحاق بلوچ نسب برای رهبری گروه خود از نوازندگان بسیار خوب بلوچستانی بهره می‌برد در حالی که پس از مرگ ماشاالله بامری، تنها بازمانده نسل قدیمی منطقه بلوچستان «استاد شیرمحمد اسپندار» است که اتفاقاً قرار بود  در این برنامه حضور داشته باشد اما با توجه به رپرتوار گروه «ساحل مکران» که با سبک استاد اسپندار متفاوت است، حضور او در این برنامه منتفی شد.

گروه های گیل و آمارد، مازرون، آوای موج، راهو از گروه های پیشکسوتی هستند که به ترتیب در امروز سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه ساعت 19 در فرهنگسرای نیاوران هنرنمایی می کنند.

مدیر بخش موسیقی نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر گفت: گروه «مازرون» مازندران از جمله گروه های شرکت کننده در جشنواره است که در رپرتوار خود با معرفی ساز قره نی با هنرمندی استاد دیوسالار و محمد ابراهیم عالمی به اجرای آثاری در حوزه موسیقی مازندران می پردازند. 

در این کنسرت اجرای یک برنامه پژوهشی در حوزه ساز قره نی از آثار برگزیده گروه موسیقی «شاباش» به سرپرستی زنده یاد محسن پور برای علاقه مندان ارائه می شود.

این پژوهشگر موسیقی نواحی افزود: گروه «آوای موج» بوشهر هم یکی دیگر از گروه های برگزیده بخش موسیقی نواحی جشنواره است که در اجرای زنده خود بخشی از موسیقی تلفیقی مناطق بوشهر و هرمزگان را اجرا می کند. 

بخش اول این کنسرت پژوهشی است و با معرفی ساز «نی جفتی» به عنوان ساز قدیمی منطقه بوشهر و هرمزگان با هنرمندی احمد علی شرفی از بوشهر و خالو قنبر راستگو از هرمزگان قطعاتی از گونه های مختلف موسیقایی منطقه بوشهر از جمله خیام خوانی به سرپرستی محسن آقایی اجرا می شود.

بزرگ نیا گفت: گروه «راهو» از لرستان نیز با خوانندگی استاد ایرج رحمانپور و نوازندگی احسان عبدی پور که در ماه های اخیر تلاش های زیادی برای ارتقای جایگاه سرنا در جهان کرده است کنسرتی را برگزار می کنند که به زنده یاد «شاه حیدر» از پیشکسوتان سرنا نوازی لرستان که در تثبیت جایگاه سرنا در موسیقی نواحی نقش ارزنده ای داشت، تقدیم می شود.  

وی افزود: گروه موسیقی «گیل و آمارد» گیلان هم به سرپرستی استاد ناصر وحدتی در کنسرت جشنواره خود قطعات شالیزارهای منطقه دیلمان تا جلگه های گیلان را برای مخاطبان اجرا می کند.

گروه زیادی از موسیقی دانان کشور بر این باورند که موسیقی فجر این دوره نسبت به سالهای گذشته توانسته است بزرگان موسیقی در بخش های مختلف را، به خصوص در موسیقی نواحی، حاضر کند تا به اجرای آثار خود بپردازند.

این جشنواره تا 30 بهمن شاهد اجرای بزرگان و جوانان موسیقی ایرانی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
تأکید بر اصلاح الگوی کشت و حمایت از تولیدکنندگان در جلسه شورای کشاورزی رودبار جنوب
دعای هر روز و روز پنجم ماه مبارک رمضان
نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور
تشییع مادر شهید در روستای امیری ریگ شهرستان لردگان
تساوی تراکتور مقابل ملوان بندرانزلی
آتش سوزی خودرو در جاده میناب جان یک نفر را گرفت
تزریق نقدینگی به صنایع خوزستان؛ امید جدید برای احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی
رشد ۲۴ درصدی ثبت‌نام داوطلبان هفتمین دوره شورا‌های اسلامی روستا در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)