• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۳۹۸۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

رونمایی از سند ملی دیابت

سند ملی دیابت در همایش بین المللی راهبری دیابت با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اجرایی شدن این سند به پیشگیری و کنترل دیابت و ارائه خدمات بهتر به بیماران کمک خواهد کرد.
80 درصد مرگ و میرها در ایران در حال حاضر مربوط به بیماری های غیرواگیر است و سند ملی بیماری های غیرواگیر برنامه هایی را مدون کرده است تا 10 سال آینده این رقم کاهش یابد.
تغذیه ناسالم، فعالیت های کم بدنی، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی عوامل مهم خطرآفرین هستند که در این سند مطرح شده است و دیابت نیز به عنوان یکی از بیماری های غیرواگیر و آمار بالای مبتلایان نیاز به کنترل و پیشگیری بیشتری دارد.
بیماری‌های غیر واگیر علت 70 درصد مرگ و میر    
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیماری های غیر واگیر علت 70 درصد مرگ و میر در جهان است.
دکتر سیدحسن هاشمی در همایش راهبری دیابت افزود: بسیاری از این بیماری ها به چاقی، بی تحرکی، مصرف سیگار و از همه مهمتر عادت های غذایی نادرست مربوط می شود که بیشتر ناشی از شهرنشینی و زندگی مدرن است.
وی گفت: چهار گروه اصلی بیماری های غیر واگیر که عامل بیش از 80 درصد مرگ های ناشی از این بیماری ها هستند شامل بیماری های قلبی-عروقی با حدود 5 میلیون مرگ در سال، سرطان ها با حدود 3 میلیون مرگ در سال، بیماری های تنفسی با حدود 4 میلیون مرگ در سال و دیابت با حدود 5 میلیون مرگ در سال است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه بیماری های قلبی-عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در دنیاست افزود: دیابت یکی از مهمترین بیماری های غیر واگیر و شایع ترین بیماری متابولیک در جهان است.
وی گفت: در ایران بیماری های غیر واگیر 76 درصد از کل بیماری های کشور را تشکیل می دهد و بالاترین میزان بیماری های غیر واگیر در ایران مربوط به بیماری های قلبی-عروقی، افسردگی ماژور و سوانح و حوادث است.
روند رو به رشد تحقیقات در زمینه دیابت در کشور 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس آمار جهانی از هر 12 نفر، یک نفر با بیماری دیابت زندگی می کند.
دکتر سید حسن هاشمی در همایش "راهبری دیابت " افزود:  براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2013 میلادی ، 387 میلیون نفر با بیماری دیابت در جهان زندگی می کنند و انتظار می رود این رقم تا سال 2035 به حدود 600 میلیون نفر افزایش پیدا کند .
وی گفت: هم اکنون شیوع دیابت در جهان 8 و 3 دهم درصد است و متأسفانه بیش از 80 درصد از بیماران دیابتی در کشورهای با درآمد ضعیف و متوسط زندگی می کنند.
دکتر هاشمی افزود: از هر دو نفر بیمار دیابتی یک نفر از بیماری خود اطلاع ندارد و همچنین در هر 6 ثانیه یک نفر به علت بیماری دیابت جان خود را از دست می دهد.
وی گفت: شیوع دیابت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بیشتر از میانگین جهانی است و انتظار می رود تعداد بیماران دیابتی در این منطقه تا سال 2035 به دو برابر افزایش پیدا کند.
دکتر هاشمی افزود: ایران از نظر تعداد بیماران دیابتی پس از مصر و پاکستان در رتبه سوم در منطقه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما بیش از 4 و نیم میلیون نفر از بیماری دیابت رنج می برند گفت: همچنین حدود 2 میلیون نفر هم از بیماری خود بی اطلاع هستند و تعداد زیادی از افراد نیز به علت شیوه زندگی نامناسب در خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند.
دکتر هاشمی با اشاره به برخی از عوارض بیماری دیابت افزود: بیماری دیابت خطر بیماری های قلبی و سکته را افزایش می دهد و افراد دیابتی دو تا چهار برابر احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی دارند.
وی گفت: دیابت یکی از علل مهم کوری است و خطر بروز بیماری های چشمی در بیماران مبتلا به دیابت ، 25 برابر افراد غیر دیابتی است.
دکتر هاشمی افزود: دیابت از عوامل نارسایی کلیه است و خطر بیماری های کلیوی در بیماران دیابتی 17 برابر افراد طبیعی است.
وی گفت: هزینه های دیابت برای بسیاری از خانواده ها سرسام آور است و بخش مهمی از این هزینه ها متوجه مردم است.
دکتر هاشمی افزود: در ایران تحقیقات در زمینه دیابت از سال 2000 میلادی تاکنون روندی رو به رشد داشته است و در سال 2015 نزدیک به500 مقاله با موضوع دیابت در نمایه های بین المللی ثبت شده است.
همایش راهبری دیابت با حضور وزرای بهداشت کشورهای گینه، روسیه، افغانستان، ترکمنستان و قرقیزستان در مرکز همایش های بین‌المللی سازمان صدا و سیما آغاز شده است.این همایش تا فردا ادامه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( پانزدهم دی ماه۱۴۰۴)
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۴ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)