• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۶۶۶۸۲
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲
اقتصادی » صنعت

تب خرید پوشاک و بازار داغ برندهای تقلبی

بازار خرید باعث شده است عده ای از این بازار سوء استفاده و با مارک های تقلبی اجناس بی کیفیت را وارد بازار کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، این روزها و در آستانه عید نوروز مردم در تب و تاب خرید هستند و تلاش می کنند خرید متناسب انجام دهند و بازاری از کالاهای ایرانی و خارجی در پشت ویترین های مغازه ها خودنمایی می کند.

پوشاک از کالاهایی است که در هر زمان مشتری خود را دارد و این ویژگی باعث شده است بسیاری از سودجویان دندان طمع را برای ورود پوشاک  بی کیفیت تیز کنند.

* افزایش کیفیت تولید داخلی و تعرفه واردات 

با توجه به اینکه حمایت از تولید ملی بارها از سوی مسولان گفته شده اما ورود قاچاق کالا در این حوزه بسیار مشکل ساز بوده و زنگ خطری برای تولیدکنندگان داخلی شده است.

تولید کنندگان داخلی برای رقابت با پوشاک خارجی اقدام به افت کیفیت می کنند تا از نظر قیمتی بتوالنند در بازار رقابت کنند که این روند نیز ضربه مهلکی به تولید داخلی می زند.

افزایش کیفیت داخلی باید با حمایت دولت از تولیدکنندگان و افزایش تعرفه گمرک و مبارزه با قاچاق باشد.

*بیش از نیمی از پوشاک کشور قاچاق است 

پوشاک از کالاهایی است که علاوه بر ورود از مبادی رسمی به راحتی بار کانتیرها می شود و بخشی از  پوشاک قاچاق نیز با عنوان کالای چمدانی وارد کشور می شود.

جواد درودیان رئیس اتحادیه پیراهن فروشان تهران  در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: به دلیل واردات بی رویه قاچاق ضربه محکمی  به تولید داخلی خورده است و  اجناس بی کیفیت و ارزان تر ضربه شدیدی به تولید داخلی می زند.

وی ادامه داد : ‌تولید کننده داخلی در وضع نابسامانی به سر می برد و مالیاتی که برای تولید کننده عرضه می شود بسیار سنگین است.

درودیان افزود : هیچگونه  خدماتی به تولید کننده ارائه نمی شود و تولید کننده ای که  100 درصد تولید داشته اکنون به 20 درصد رسیده است و ممیز مالیاتی که به دیدن کارگاه می آید مالیات را بر مبنای چرخ ها قرار می دهد در صورتی که بدون استفاده در تولیدی ها باقی مانده است. 

وی تصریح کرد: دولت به برپایی نمایشگاه های سایر کشورها در ایران کمک می کند اما تولید کنندگان از کمک های دولت بی بهره هستند.

درودیان  افزود: علت اینکه مردم به کالای خارجی رو می آورند قیمت آن است و اما تولید داخلی ایران از نظر کیفیت بسیار بالا است.

وی تصریح کرد: کیفیت تولید ما با اروپا اگر برتر نباشد در حد آن است.

درودیان تاکید کرد: تولیدات ما جوابگوی نیاز داخلی است و توان صادرات هم داریم.

وی افزود: دولت با توسعه بازار فروش می تواند از تولیدکنندگان حمایت کند تا بیکاری از بین می رود و قیمت ها مناسب بدست مصرف کننده می رسد.

وی تاکید کرد: اگر اجناس باقیمانده در انبارها بفروش برسد سال اینده رونق به بازار برمی گردد.

درودیان تاکید کرد: یک عده دنبال مارک و نشان هستند اما ملت ما باید دلسوز باشند و تولیدات داخلی استفاده کنند.

*  خطر ترویج سبک غربی 

کیفیت پایین برخی تولیدات پوشاک در کنار ترویج سبک زندگی غربی باعث شده است تب خرید پوشاک مارک‌دار خارجی در بین برخی جوانان بالا بگیرد.

در این میان برخی واحدهای صنفی که به اصطلاح رگ خواب مصرف کننده را یافته اند با برند تقلبی اجناس بی کیفیت خود را آن هم با قیمت بسیار بالا عرضه می کنند.

یکی از فروشندگان پوشاک با بیان اینکه دلیل برچسب زدن بر کالاهای خارجی چیست ، گفت : بسیاری از مشتریان از ایرانی بودن کالا اطمینان دارند اما برخی از فروشندگان به دلیل تقاضای کالای خارجی ، کالای ایرانی را به جای تولید خارجی به فروش می رسانند.

وی ادامه داد : برخی از فروشندگان با برچسب های خارجی بر تولید های داخلی به خریداران می گویند کالا برای کشور ترکیه است ، زیرا اگر به خریدار بگویند کالا ایرانی است اصلاً خرید نمی کنند.

این فروشنده تصریح کرد:  کیفیت کالاهای ایرانی بسیار بالا است اما بدلیل افزایش هزینه های تولید قیمت کالا  افزایش می یابد و نمی تواند رقابت کند.

وی با بیان اینکه باید فرهنگ سازی برای خرید تولید ایرانی صورت گیرد ، گفت: با تبلیغ کیفیت ایرانی ، تولید داخلی را به مردم معرفی کنیم.

وی افزود : یکی از راه های معرفی تولید ایرانی ، برند سازی است اما تولید کننده با هزینه های سرسام آوری چون بیمه و مالیات دست و پنچه نرم می کند و ترجیع می دهد در حد یک تولید کننده بی نام و نشان باشد.

فروشنده دیگری از تقاضای مردم از خرید می گوید: بسیاری از خریداران تولید ایرانی می خواهند زیرا ما از نظر کیفیت پارچه و تولید به حد مناسبی رسیده ایم.

وی ادامه داد: ‌اجناسی که به نام ترکیه در بازار وجود دارد که تنها  نام ترک را یدک می کشد زیرا مردم دوست دارندکه بشنوند خارجی است.

فروشنده دیگری درباره تشخیص جنس خارجی از ایرانی گفت:  تنها راه تشخیص برای افراد عادی مارک لباس است که بیشتر مارک های خارجی برروی  تولید داخلی زده می شود و به نام خارجی با 2 برابر قیمت فروخته می شود.

وی افزود : لباس ایرانی 35 هزارتومان  است و جنس خارجی بی کیفیت 65 هزارتومان 
فروخته می شود.

این فروشنده  ادامه داد: دوخت تولید داخلی بهتر از جنس بی کیفیت خارجی است اما به دلیل قاچاق های زیاد و بازار بسیار راکد است.

وی با بیان اینکه  مردم باید از تولید داخلی حمایت کنند ، تصریح کرد: کیفت خارجی در گذشته بهتر از ایران بوده اما اکنون تولید داخلی از نظر کیفیت پارچه و طرح ، بسیار مناسب و بهتر شده است.

این فروشنده  افزود: به دلیل اینکه برندهای خارجی شناخته شده است مردم استقبال بیشتری می کنند.

فروشنده دیگری ادامه داد:‌ به دلیل افزایش قاچاق بازار راکد شده است و چون کیفیت تولید داخلی پایین است و نظارتی برروی آن نیست بسیار ارزانتر از کالاهای ایرانی است.

یکی از خریداران درباره اینکه چرا برخی افراد به استفاده از پوشاک خارجی  روی می آورند؟ می گوید: مردم به دنبال جنس با دوام هستند  و پول خود را صرف خرید جنس بی کیفیت نمی کنند. 

وی درباره چگونگی اشناشدن با برندهای خارجی گفت: تبلیغاتی که از دوستان و اشناییان شندم اقدام به خرید و بدلیل تجربه  واقعا به این کیفیت رسیده ام.

یکی دیگر از شهروندان نیز با بیان اینکه کیفیت برخی از انواع پوشاک ایرانی مناسب نیست ، می افزاید: به جای این که در عرض یک سال چند بار جنسی نامرغوب بخریم  یک بار برای چند سال جنس مرغوب و با برند معروف تهیه می کنم.

خریدار دیگری می افزاید : البته نمی توان گفت که همه تولیدات ایرانی نامرغوب است و تبلیغات مناسب برای معرفی پوشاک ایرانی انجام نشده است.

جوان دیگری هم می گوید: از برند خاصی برای لباس و کیف و کفش استفاده نمی کنم اما واقعا به دنبال جنس با کیفیت هستم ، برخی پوشاک ایرانی از کیفیت خوب و مناسبی برخوردار است. 

وی با اشاره به وجود برخی برندهای تقلبی در بازار می گوید: متاسفانه د ر بازار پوشاک با نصب یک برچسب سر مردم کلاه می گذارند و جنس ایرانی را به جابی خارجی به مردم عرضه می کنند.

وی با بیان اینکه تولیدات با برندهای تقلبی در کارگاه های زیرزمینی تولید و عرضه می شود، می افزاید: این تولید کنندگان زیرزمینی هم در قیمت، گران فروشی می کنند و هم اینکه با کیفیت پایین خود نام دیگر برندهای موجود در بازار را خدشه دار می کنند.

بنابراین گزارش هزینه مواد اولیه برای تولیدات داخلی به مراتب بیشتر از کالایی است که از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود پس در چنین شرایطی ‌توان رقابت  با کالاهای خارجی وجود ندارد ، خرید کالای خارجی در کنار پیامدهای زیانباری که برای اشتغال و تولید ملی دارد، در بلندمدت ذائقه های مصرف کنندگان را به مصرف کالای خارجی عادت می دهد، آفتی که به مفهوم واگذاری بازار داخلی به کالاهای خارجی است.

گزارش : ناهید خدادادی 


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود کاوران شهیدان خوشنام به شهر لنده
برگزاری مانور شبیه سازی آلودگی منابع آب در ارسنجان
توصیه های بهداشتی در شرایط نارنجی آلودگی هوا
فضای عمومی تربت جام معطر به عطر شیهد گمنام وطن
افتتاح طرح‌های ارتباطی متمرکز در روستای کوهستانی شهرستان علی آبادکتول
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
امیر حسین زارع چهارمین طلا تیم ملی کشتی آزاد را به ارمغان آورد
زمان‌بندی قطع برق چاه‌های مجاز کشاورزی در استان
بررسی مسائل ومشکلات کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۶
سردار سلیمانی: صهیونیست‌ها خون‌ریزتر از چنگیزخان هستند
طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری
روزنمایی از ترجمه کتاب اسفار اربعه ملاصدرا به زبان ترکی
گردهمایی گروه‌های تربیتی صالحین در مرکز استان
هوای شهر‌های ارومیه، مهاباد و شاهین دژ، ناسالم برای گروه‌های حساس
مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در مصلی ارومیه
فرهنگ عذرخواهی در میان مدیران، کمرنگ شده است
فراز‌هایی از خطبه‌های نماز جمعه شهر‌های گلستان؛ جمعه ۳۰ آبان
اجرای هزار برنامه به مناسبت هفته بسیج در اصفهان
تشییع پیکر شهید گمنام در پارسیان
آذرپیرا سومین طلای کشتی آزاد را کسب کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)