• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۰۰۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۱
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

روزهای پایانی آماده سازی نمایشگاه کتاب؛ بیم‌ها و امیدها

قرعه به نام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افتاده است تا نخستین نمایشگاهی باشد که برگزاری آن در شهر آفتاب آزمایش می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ قرعه به نام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افتاده است تا نخستین نمایشگاهی باشد که برگزاری آن در شهر آفتاب آزمایش می شود؛ روزهای انتهایی با سرعت و فعالیت بیشتری می‌گذرد تا شاهد برگزاری آبرومندانه نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب باشیم.

نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بیست و نهمین دوره خود تغییر کاربری داد و شهر آفتاب برای نخستین بار قرار است تا 17 روز دیگر میزبان اولین نمایشگاه باشد؛ نمایشگاهی که هرساله تعداد بیشماری از بازدید کنندگان را به سمت خود می کشاند.

مصلای تهران با معایب و مزایای خود مکانی است که پیش از این فرهنگی ترین رویداد سال را در خود جای داده بود. 

شاید بزرگترین نقص مصلای امام خمینی (ره) به عنوان محل برگزاری نمایشگاه کتاب همانی باشد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی او گفته اند؛ "مصلا فضای نمایشگاهی نیست بلکه عبادی است". 

کمبود فضا در مصلای امام (ره) نیز مزید برعلت بود تا نمایشگاه کتاب در بیست و نهمین دوره خود مکانی جدید را تجربه کند.

شهرآفتاب از سوی شهرداری تهران گزینه ای بود که معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دست روی آن گذاشت تا نمایشگاه کتاب از این پس در آن محل برپا شود.

شهرداری تهران اعلام کرده بود که با وجود تکمیل و راه اندازی شهر آفتاب دیگر قصد ندارد اجازه برگزاری نمایشگاهی در سطح شهر تهران را صادر کند.

شهرداری تهران برای پنج سال قول داده است این مکان را به صورت رایگان به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تحویل دهد.

شهردار تهران انتقال نمایشگاه بین المللی از شهر تهران را یکی از مطالبه های مردم و رسانه ها در سال های گذشته می داند و می گوید: با افتتاح نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب همزمان با نمایشگاه کتاب تهران، اجازه برقراری نمایشگاه در داخل شهر داده نمی شود و شهرآفتاب به محل نمایشگاه های شهر تهران تبدیل خواهد شد.

شاید اولین نقیصه ای که به شهر آفتاب وارد می شود موقعیت جغرافیایی آن است که برای آن هم شهرداری تهران چاره اندیشیده است.

افتتاح ایستگاه متروی شهرآفتاب به عنوان بزرگترین ایستگاه، حضور ون ها و تاکسی ها در شهرآفتاب، استقرار تعدادی اتوبوس در میادین اصلی شهر به منظور جابجایی بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب و حضور خودرو داخل شهر آفتاب جهت جابجایی سالمندان و معلولان از برنامه های حمل و نقل عمومی در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در شهرآفتاب است.

اختصاص 12 هزار پارکینگ نیز برای کسانی که با خودروی خود به نمایشگاه می آیند در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی شهر آفتاب می گوید: مردم می توانند برای دسترسی به نمایشگاه از همه وسایل حمل و نقل عمومی مانند تاکسی، اتوبوس، ون و مترو استفاده کنند و 9 مبدا برای سرویس های اتوبوس و هشت مبدا نیز برای سرویس های تاکسی و ون در سراسر شهر تهران همراه با ایستگاه متروی منحصر بفرد شهر آفتاب و همچنین ناوگان تردد مناسب در داخل مجموعه شهرآفتاب در نظر گرفته شده است. 

برپایی دو شعبه فروشگاه شهروند در نمایشگاه 29ام کتاب تهران و برپایی میادین میوه و تره بار از دیگر خدمات شهرداری در شهر آفتاب است.

با اینکه شهرداری تهران از افتتاح ایستگاه مترو شهر آفتاب تا اواخر فروردین خبر داده است، اما در کنار تمام کارهای انجام شده فعالیت های ناتمامی نیز وجود دارد که این روزها به پایان رساندن آن ها شدت بیشتری گرفته است. 

فضایی که برای سالن های نمایشگاه کتاب اختصاص یافته نزدیک به 100 هزار متر مربع است که غرفه بندی و نصب موکت از روز گذشته آغاز شده و قرار است تا هفتم اردیبهشت تکمیل شود و ناشران غرفه های خود را دریافت کنند. 

شهرداری تهران سرعت فعالیت های خود را افزایش داده است تا در روزهای باقیمانده سالن ها و غرفه ها به ناشران تحویل داده شود.

با توجه به جدول زمان بندی، شهرداری تهران سرعت مابقی فعالیت های عمرانی را  شدت بخشده است تا سالن ها و غرفه ها هر چه سریعتر به ناشران تحویل شود.

شهر تکمیل نشده آفتاب در این روزهای پایانی به تکاپوی بیشتری افتاده است تا نمایشگاه کتاب را آبرومندانه برگزار کند و شرمنده مخاطبان و بازدید کنندگان کشوری آن نباشد.

با همه تعریف و تمجیدهایی که مسئولین از شهر آفتاب و امکانات نمایشگاهی اش داشته اند و علیرغم تلاش شهرداری تهران برای آماده سازی هر چه سریعتر نمایشگاه کتاب، در نهایت این بازدیدکنندگان و ناشران هستند که انتظار برپایی نمایشگاهی منظم و باکیفیت را دارند؛ باید منتظر ماند و دید این مهم تا چه اندازه محقق می شود.

نمایشگاه بیست و نهم کتاب تهران قرار است از 15 تا 25 اردیبهشت در مجموعه شهر آفتاب واقع در اتوبان خلیج فارس برپا شود.

گزارش از: زهرا شفیعی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
الحاق اراضی و اجرای طرح‌های ملی مسکن در لنجان سرعت گرفت 
اطفای آتش الیت فردا با دو هواپیمای ایلوشن و ۶ بالگرد
تربت‌جام با ۲۵۰ برنامه در هفته بسیج به استقبال «لاله فاطمی» می‌رود
بیانیه کمیته ملی المپیک به مناسبت پایان بازی‌های همبستگی اسلامی
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
نتایج دیدار‌های هفته پنجم لیگ برتر بسکتبال بانوان
جامعه بین‌الملل اسرائیل را وادار به توقف حملات به لبنان کند
تفکر بسیجی راه نجات کشور
مراسم تشییع هشت آلاله خوشنام در آشخانه
برپایی میز خدمت بسیج در مصلی امام خمینی یاسوج
فردا مدارس اردکان تعطیل شد
آسانی جلوی شگفتی تیم دسته دومی را گرفت
با انرژی و انسجام تا دقیقه ۹۶ به هدف رسیدیم
برپایی میز خدمت حقوق یاران جهادگر در ارومیه
سقز مهیّای برگزاری جشنواره تئاتر کردی
تشیع پیکر شهیدان حسین شربتی و عبدالحسین چراغی در شهریار
گردهمایی با عنوان خانواده سالم جامعه سالم در شرکت گاز استان
صعود ستارگان سیمکان به جام باشگاه های جهان
معرفی نفرات برتر رقابت‌های کشتی کشور در آبادان
اختتامیه دومین جشنواده ملی در مسیر آفرینش در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۵ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)