• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۰۲۱۵۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۱
استان ها » علمی و فرهنگی

موفقیت محققان دانشگاه شیراز در ترمیم آسیب های استخوانی+ فیلم

محققان دانشگاه شیراز ، نانوکامپوزیت پروتئینی را تولید کرده اند که می توان از آن برای ترمیم بافت های استخوانی آسیب دیده استفاده کرد.

محققان دانشگاه شیراز در پژوهشی آزمایشگاهی، نانوکامپوزیت پروتئینی را تولید کرده اند که می توان از آن برای ترمیم بافت های استخوانی آسیب دیده استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، مهدی سادات شجاعی مجری طرح گفت: این نانوکامپوزیت پروتئینی یک قطعه سه بعدی است که با قرار گرفتن در محل آسیب دیده استخوانی موجب رشد سلول های جدید استخوانی و تخریب تدریجی بافت های پلمیری جایگزین می شود و پس از گذشت 6 ماه تا یکسال به ترمیم بافت اسیب دیده منجر می شود.
این محقق کشورمان افزود: هدف از این طرح، تولید و معرفی یک داربست استخوانی است که با خواص مکانیکی زیست سازگاری موجب بازگشت توانایی بیمار شود و با استفاده از هیدروژل ها و نانوذرات قابلیت زیست فعالی و بازسازی استخوان را هم داشته باشد.
سادات شجاعی باتاکید بر اینکه پیش از این هم تلاش هایی برای تولید مواد زیست فعال صورت گرفته است، گفت: ساختار جدید معرفی شده، این قابلیت را دارد که تعداد بسیار بیشتری از سلول های استخوانی را در حجم کم جای دهد ضمن آنکه خواص مکانیکی داربست های سنتی را نیز داراست و بر همین اساس، از کارایی بیشتری برای بازتولید بافت طبیعی استخوان برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه مهندسی بافت دانشی جدید با عمر کمتر از 25 سال در دنیا است و مهندسی بافت استخوان هم عمری کمتر دارد، افزود: هیدروژل های پروتئینی به دلیل خواص مکانیکی بسیار ضعیف تنها برای ترمیم بافت های نرم مورد توجه هستند و با این حال این مواد خواص بی نظیری از قبیل برهمکنش عالی با سلول ها و توانایی کپسوله کردن تعداد بسیار زیادی سلول را در حجم کم دارا هستند.
سادات شجاعی روند دست یابی به اهداف مورد نظر این پژوهش را اینچنین عنوان کرد: ابتدا نانوذرات استخوانی (هیدروکسی آپاتیت) با قابلیت زیست سازگاری و زیست فعالی بالا با روشی بهینه سنتز شدند تا بتوان از آن ها برای ساخت داربستی زیست فعال استفاده کرد.
وی افزود: در ادامه یک هیدروژل پروتئینی با روش های شیمیایی خاص اصلاح شده، تا قابلیت ایجاد پیوندهای عرضی در مولکول های پروتئین ایجاد شود.
دکتر سادات شجاعی ادامه داد: در این طرح پژوهشی همچنین برای شبیه سازی هر چه بیشتر داربست استخوانی به ECM طبیعی انسان، با به کارگیری روش الکتروریسی، یک لایه نانوکامپوزیتی الکترویس شده از یک پلی استر و نانوذرات استخوانی تهیه شد و در نهایت یک قطعه سه بعدی پیچیده متشکل از هیدروژل پروتئینی اصلاح شده، نانوذرات استخوانی و لایه نانوکامپوزیتی الکتروریس شده تولید شد و آزمون های مربوطه جهت ارزیابی عملکرد این قطعه صورت گرفت.
این محقق افزود:بر اساس نتایج تحلیل های سلولی، سلول های استخوانی به مرور زمان تشکیل یک شبکه سه بعدی را در سرتاسر ساختار کامپوزیتی می دهند که نتیجه مستقیم آن تسریع در روند بهبود استخوان آسیب دیده خواهد بود ونتیجه حاصل از این طرح یک داربست سه بعدی نانوکامپوزیتی متشکل از نانوذرات استخوانی، هیدروژل پروتئینی و نانوالیاف پلیمری است و در واقع نانوالیاف کامپوزیتی پلیمری نقش استحکام بخشی مکانیکی را ایفا کرده و هیدروژل پروتئینی خواص زیستی داربست را تأمین می کند.
مهندسی بافت علمی است که با به کارگیری روش های نوین به تولید بافت های بدن به منظور ترمیم آسیب دیدگی آن ها می پردازد به این صورت که با ساخت داربست های سه بعدی به شکل بافت های مختلف بدن و اعمال سلول های قابل رشد درون آن ها، زمینه رشد سلول ها در محیط بدن را فراهم می آورند.
ترمیم بافت های استخوانی یکی از مهم ترین شاخه های این علم بشمار می رود و تاکنون تحقیقات گسترده ای در این زمینه انجام شده است.
این تحقیقات حاصل تلاش های دکتر 'مهدی سادات شجاعی' عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز و دکتر 'محمدتقی خراسانی' و دکتر 'احمد جمشیدی' اعضای هیأت علمی پژوهشگاه پلیمر است.
نتایج این کار در مجله Chemical Engineering Journal (جلد 289، سال 2016، صفحات 38 تا 47) به چاپ رسیده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام.متاسفانه هیچ راه ارتباطی جهت پرسش سوالات دیگر از محققین طرح پیشنهادی در پایان گزارش یافت نشد،در صورت امکان شماره تلفن ویا ایمیل یکی از محققین را قرار دهید.با تشکر
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلی غربت مادر در نمایش آیینی خیر کثیر
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
تجلیل از فرماندهان پایگاههای مقاومت بسیج دلفان
ارائه ۵۰ درصد تخفیف با کدملی در نمایشگاه کتاب کیش
جان باختن زوج شاهین دژی به دلیل مسمومیت با گاز منوکسیدکربن
برگزاری یادواره شهدا در دورود
میاندوآبی‌ها مهمان سفره اطعام فاطمی
برگزاری بیست‌وپنجمین دوره مسابقات المپیک ناشنوایان در توکیو
افزایش شاخص کیفیت هوا از فردا
آژیر خطر بیابان‌زایی و فرسایش خاک در ایلام
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
سی ودومین دوره مسابقات قرآن و عترت (ع) در لنگرود
کشف و ضبط ادوات صیادان در زرینه‌رود شاهین‌دژ
درخشش ورزشکاران میاندوآبی در مسابقات پاراتنیس روی میز شمال‌غرب کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
تاکید نماینده بروجرد بر ضرورت ساماندهی شبکه توزیع آرد
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
گشایش ششمین نمایشگاه کتاب کیش
آغاز برداشت ارزن در مزرعه ۴۰۰ هکتاری لرستان
مهارکردن ۹۰ درصدی آتش‌سوزی جنگل‌های الیت چالوس
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بازدید وزیر اقتصاد از بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)