• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۰۸۱۷۴
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
ورزشی » توپ و تور
والیبال در آستانه پوست‌اندازی؛

خداحافظی‌ والیبالیست‌ها بعد از ریو عواقب دارد؟

المپیک نقطه عطف و قله آرزوهای والیبال ایران است و ظواهر امر حاکی‌ از آن‌ است پس از ریو والیبال کشورمان پوست‌ می‌اندازد.

خداحافظی‌ والیبالیست‌ها بعد از ریو عواقب دارد؟به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ با وجود این‌که المپیکی شدن والیبال قطعی نشده است، بازیکنان یک به یک، پنجمین ماه تابستان یعنی بعد از رقابت‌های ریو 2016 را پایان دوران فعالیت حرفه‌ای خود در سطح ملی اعلام کرده‌اند و از خداحافظی و به قول ورزشی‌ها از آویزان کردن کفش‌های‌ خود حرف می‌زنند.
حال درست یا غلط بودن این تصمیم به نگاه ورزشی والیبالیست‌ها و اهداف شخصی‌ مربوط می‌شود چراکه نمی‌توان هیچ ورزشکاری را مجبور به ادامه فعالیت حرفه‌ای کرد و هر یک از آن‌ها برای خود برنامه‌ریزی‌های خاص و ویژه‌ای دارند.
خداحافظی تعداد زیادی از بازیکنان قدرتمند والیبال ایران از ابعاد مختلف قابل بررسی است اما نباید نگاه و رفتار حرفه‌ای آن‌ها فراموش شود.
اکثر بازیکنانی که المپیک ریو را پایان دوران حرفه‌ای خود در عرصه ملی معرفی کرده‌اند هدفشان را باز کردن راه برای نیروهای جوان و آینده‌دار عنوان کرده‌اند در صورتی که در گذشته‌های نه چندان دور بازیکن هیچ‌گاه تمایلی به رها کردن دنیای حرفه‌ای نداشت و به نوعی تا دقیقه 90 همچنان مدعی بازی در لیگ‌های حرفه‌ای و تیم ملی بود این ویژگی فقط شامل حال والیبالیست‌ها نمی‌شود بلکه در اکثر رشته‌های ورزشی نمایان بود.
خداحافظی در اوج حرکتی حرفه‌ایست اما باید دید که مسئولان مربوطه برای جایگزین کردن بازیکنان صاحب نام و ستاره برنامه‌ای داشتند یا نه! و یا قرار است بعد از رفتن یک عده‌ای خاص آن رشته ورزشی با افت و رکود شدید مواجه شود؟ این روزها والیبال ایران با این مساله درگیر شده است و برخی‌ها از بابت کاهش یک باره سطح فنی آن در عرصه‌های مختلف نگران هستند اتفاقی که پس از المپیک 2008 پکن برای بسکتبالی‌ها افتاد.
المپیک غایت والیبالی‌هاست، اما نباید این موضوع برای برخی‌ها با پایان آن اشتباه گرفته شود چرا که هستند جوانان و نوجوانانی که هنوز ابتدای راهند و باید با ادامه مسیر رشد انگیزه آن‌ها را هم برای ادامه کار حرفه‌ای حفظ شود. 
در وضعیت کنونی آینده بیش از هرچیز دیگری اهمیت دارد موضوعی که نباید از آن غافل شد.
15 سالی از آغاز زمینه‌های رشد والیبال کشورمان می‌گذرد در این مدت برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای تنظیم شده که پیشرفت آن پله،‌ پله برای فعالان این عرصه ملموس بوده و همین موضوع نگاه مسئولان کلان ورزش را هم به این رشته تغییر داده است. 
از روزی که قطار والیبال ایران روی ریل رشد افتاد اهالی فن بیش از این که، از بردها و فتح میادین مختلف بین‌المللی و جهانی خوشحال شوند نگران از حفظ جایگاه‌های کسب شده به علت نبود پشتوانه کافی بودند.
روزگاری والیبال ایران حتی در رده سنی پایه مسابقات آسیا هم حرفی برای گفتن نداشت برخی ها می‌گویند؛‌ همان روزها بود که واژه نامانوس صغرسنی باب شد. آن برخی‌ها می‌خواستند با پرداختن به مقوله صغر سنی حساسیت این موضوع را نشان دهند و بگویند که در والیبال پایه کمبود بازیکن است باید حرکتی بنیادی و اساسی انجام شود در غیر این صورت بهتر است فاتحه این رشته خوانده شود.
همان‌طور که قطار والیبال مسیر رشد خود را به سرعت سپری می کرد برنامه‌های پشتوانه‌سازی هم به صورت کلان و گسترده تنظیم و اجرا می‌شد به نوعی که در طول چند دوره اخیر همه بازیکنان ایرانی حاضر در مسابقات نوجوانان، جوانان و حتی امیدها از نظر سنی مشکلی نداشتند.
وقتی این تیم‌های پاک در عرصه‌های آسیایی و جهانی موفق به کسب مدال و سکو شدند از اضطراب و نگرانیِ دلواپسان والیبال هم کاسته شد و حال با خیالی راحت‌تر از اخباری که به کسب نتایج خوب تیم ملی بزرگسالان مربوط می‌شود، خوشحال خواهند شد می‌دانند دیگر جای نگرانی از بابت خداحافظی ستاره‌ها‌ وجود ندارد.

انسیه ورزنده 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مذاکره ادامه دارد بدون عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای
کلنگ‌زنی نخستین مدرسه ۱۲ کلاسه ویژه اتیسم استان البرز
وزش باد و بارش‌پراکنده در لرستان
زندان رجایی‌شهر به شهرِ زندگی، فرهنگ و دانشگاه تبدیل می‌شود
برپایی بیمارستان صحرایی در رومشکان لرستان
مراسم ترحیم مادر سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
تأکید نماینده بروجرد بر تسریع اجرای سد آبسرده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ اسفند ۱۴۰۴
افزایش ظرفیت تولید مرغ در زنجان با صدور مجوز‌های جدید
عروسک‌های بومی و محلی با پوشش لباس محلی استان زنجان، جلوه‌ای از هنر دست هنرمند ابهری
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران زنجان
دعای هر روز و روز دهم ماه مبارک رمضان
کاهش تصادفات فوتی در لرستان
محفل انس با قرآن در خرم آباد
ادامه روند افزایشی دما در سمنان
کشف بیش از ۱۲ هزار مواد محترقه غیر مجاز در لاهیجان
تجلیل حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با حضور علمای دین و مسئولین
قدردانی فرمانده انتظامی لرستان از حضور مردم در تشییع پیکر شهید فتح‌الهی
احتمال بارش باران در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ (ویژه استعداد‌های درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
مسیر جاده‌ای شیراز به جنوب کشور ، ۶۰ کیلومتر کوتاهتر می‌شود
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
رویترز: ادعای ترامپ با ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی مغایر است
معدوم‌سازی ۲۷۷ کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در زنجان
عبدی به نشان برنز رسید
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی در خصوص ایران منتشر شد
عراقچی افغانستان و پاکستان را به گفت‌و‌گو دعوت کرد
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)