• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۰۸۸۱۶
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۹
سیاسی » سیاست خارجی
رئیس جمهور:

دوستان صمیمی دوران تحریم را از یاد نمی‌بریم

رئیس‌ جمهور، گسترش روابط همه‌جانبه ایران و آفریقای جنوبی را به نفع 2کشور و ملت‌های منطقه دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه همکاری‌های تهران - پرتوریا تأکید کرد.

دوستان صمیمی دوران تحریم را از یاد نمی‌بریمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه و در نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و آفریقای جنوبی، سفر رییس‌جمهوری این کشور به تهران را آغازی برای سرعت بخشیدن در روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، علمی و بین‌المللی دانست و گفت: آفریقای جنوبی به خاطر مقاومت و مبارزه مردم این منطقه در برابر آپارتاید و نظام استکباری، جایگاه خاصی نزد ملت ایران دارد.
رییس‌ جمهوری، روابط خوب دو ملت و همکاری‌های دیرینه ایران و کنگره ملی آفریقا در دوران مبارزه با آپارتاید را پایه و اساسی مناسب برای گسترش روابط دو کشور دانست و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در دوران مبارزات مردم آفریقا علیه آپارتاید به لحاظ اهمیت فوق‌العاده‌ای که برای این مبارزه حق طلبانه قایل بود، حتی از منافع مادی خود گذشت و در کنار آنها قرار داشت.
دکتر روحانی ضمن تقدیر از حمایت‌ آفریقای جنوبی از حقوق هسته ای ایران در مجامع بین‌المللی و بویژه در دورانی که ریاست کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در آژانس بین المللی انرژی اتمی را عهده دار بود، گفت: توسعه مناسبات میان ایران به عنوان کشوری مهم در منطقه حساس خاورمیانه و آفریقای جنوبی به عنوان کشوری حائز اهمیت در قاره آفریقا می‌تواند آثار مثبت منطقه ای و بین المللی داشته باشد.
رییس‌ جمهوری با اشاره به فضا و شرایط مناسب برای ایجاد تحرک در روابط تجاری و اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی اظهار داشت: اگر چه امروز و بعد از توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها علیه ایران، رقابت شدیدی بین کشورهای آسیایی و اروپایی برای انعقاد قرارداد همکاری با ایران وجود دارد، اما ما هیچ‌گاه دوستان صمیمی خود در دوران تحریم را از یاد نمی‌بریم.
دکتر روحانی، سوابق و تجربه خوب از همکاری با شرکت‌های آفریقای جنوبی در بخش‌های گوناگون از جمله ارتباطات و انرژی را زمینه‌ای مناسب برای توسعه مناسبات برشمرد و اظهار داشت: امروز حجم مبادلات تجاری ایران و آفریقای جنوبی رضایت بخش نیست، اما این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود، آفریقای جنوبی به یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران تبدیل شود.
رییس‌ جمهوری فعالتر شدن روابط بانکهای دو کشور را گامی مهم در جهت سرعت بخشیدن به توسعه مناسبات تهران – پرتوریا دانست و افزود: همچنین بستری مناسب برای ارتقاء روابط دو کشور در بخش انرژی فراهم شده و ما آمادگی داریم علاوه بر کمک به تأمین انرژی آفریقای جنوبی، پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان دو کشور را در این بخش توسعه دهیم که این امر می‌تواند در ارتقاء سطح مناسبات ایران و آفریقای جنوبی تأثیر گذار باشد.
دکتر روحانی همچنین با اشاره به تلاش مسئولان برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، برق، بیمه، خدمات مالی و بورس و ارائه خدمات فنی – مهندسی، بر ضرورت گسترش و حمایت از همکاری‌ها میان بخش خصوصی دو کشور تأکید کرد.
رییس‌ جمهوری افزود: ایران و آفریقای جنوبی در بخش های علمی، دانشگاهی، تحقیقاتی، آی تی، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی می‌توانند روابط و همکاری‌های خوبی با هم داشته باشند که باعث ارتقای جایگاه و سطح علمی و فناوری دو کشور خواهد شد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: توسعه همکاری‌های مشترک در زمینه حمل و نقل با توجه به جایگاه بنادر آفریقای جنوبی و ایران و قابلیت اتصال به آسیای مرکزی، قفقاز، روسیه، چین و اروپای شرقی، می تواند به نفع بخش وسیعی از کشورهای جهان باشد.
رییس‌ جمهوری جاذبه‌های گسترده طبیعی و تاریخی در ایران و آفریقای جنوبی را پایه‌ای مناسب برای توسعه روابط مردم با مردم و توریسم  دانست و گفت: ایران و آفریقای جنوبی در زمینه همکاری‌های اجتماعی می‌توانند روابط خود را ارتقا دهند کما اینکه امروز بخش‌های کشاورزی، درمانی و امدادی ایران در بسیاری از کشورهای آفریقایی مشغول همکاری هستند.
دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت همکاری ایران و آفریقای جنوبی در زمینه مبارزه با تروریسم به عنوان معضلی بزرگ در آفریقا و خاورمیانه اظهار داشت: برای ایجاد صلح و پایداری ثبات در منطقه نیاز به همکاری و همدلی همه کشورها داریم.
رییس‌ جمهوری ضمن استقبال از ایجاد تحرک در روابط تهران – پرتوریا، اظهار داشت: دو دولت باید در مسیر توسعه همکاریهای مشترک،  بخش خصوصی خود را فعال و از آنها حمایت کرده و مشکلات را حل و فصل کنند.
"جاکوب زوما" رییس جمهوری آفریقای جنوبی نیز در این نشست ضمن تشکر از میهمان‌نوازی و استقبال گرم از هیأت آفریقای جنوبی در تهران، گفت: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ موقعیت و روابط دیرینه‌ای که با آفریقای جنوبی داشته، برای ما حائز اهمیت است.
رییس‌ جمهوری آفریقای جنوبی با تقدیر از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در دوران مبارزات مردم این کشور علیه آپارتاید، خواستار تحکیم روابط و مناسبات همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران شد.
وی امضای توافق‌نامه‌ها و اسناد همکاری را موجب تقویت دوستی‌ها و روابط میان دو کشور و دو ملت دانست و افزود: آفریقای جنوبی به طور کامل به نقش راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه واقف است و موفقیت این کشور در مذاکرات هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها، موفقیتی برای همه کشورهای مستقل است و این پیروزی منعکس کننده سیاست‌های خردمندانه دولت ایران است.
رییس‌ جمهوری آفریقای جنوبی افزود: این توافق تاریخی ضرورت رسیدن به راه حل پایدار از طریق مذاکره و دیپلماسی را به اثبات رساند و نشان داد که مسایل از طریق جنگ و درگیری راه به جایی نخواهد برد.
"زوما"  با بیان این که ایران موقعیت محوری و راهبردی در منطقه داشته و گذرگاهی مطمئن برای رسیدن به اروپا و آسیا است، گفت: با تقویت روابط اقتصادی و تجاری ایران و آفریقای جنوبی، پتانسیل‌های بزرگ اقتصادی و شگرفی میان آسیا و آفریقا ایجاد خواهد شد که در این راستا باید بخش خصوصی و فعالان اقتصادی دو کشور را بیش از گذشته فعال کنیم.
رییس‌ جمهوری آفریقای جنوبی با اشاره به ضرورت توسعه همکاری‌ها و مناسبات همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: آفریقای جنوبی مصمم است تا روابط با جمهوری اسلامی ایران را به سطحی راهبردی ارتقاء دهد.
وی همچنین بر ضرورت تقویت همکاری و همفکری دو کشور در سازمان‌های بین‌المللی از جمله عدم تعهد، در راستای تقویت صلح و امنیت بین‌المللی تأکید کرد و افزود: تبادل نظر پیرامون مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی می‌تواند راهگشای روابط د و کشور باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
مهدی رحمتی: به هیچ تیمی باج نمی‌دهیم
معابر زرنه ایوان، نونوار شد
اجرای ۲۵ طرح آبرسانی در تربت حیدریه
برداشت سیب‌زمینی
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
ساعت ۲۰ امشب افتتاح دوره ششم
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)