نخستین پیوند کلیه در افغانستان
نخستین پیوند کلیه در افغانستان با همکاری پزشکان مشهدی انجام شد .

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، نماینده وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در توسعه همکاریهای علمی و آموزشی با افغانستان گفت : نخستین پیوند کلیه در افغانستان از یک مادر اهداکننده کلیه به دختر 11 ساله اش در بیمارستان لقمان حکیم شهر هرات با همکاری گروه جراحی پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
دکتر عبدالله بهرامی افزود : تمام آزمایشهای لازم پیش از عمل جراحی پیوند کلیه این مادر و فرزندش در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد انجام شده بود .
او گروه ایرانی اعزامی به افغانستان را شامل 11پزشک متخصص، پرستار، کارشناسان اتاق عمل و آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد .
رئیس بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت : دومین عمل پیوند کلیه در افغانستان نیز طی یک ماه آتی در بیمارستان خاتم النبین کابل با همکاری گروه جراحی پزشکان مشهدی انجام خواهد شد .
پیش از این گروه پیوند کلیه بیمارستانهای لقمان حکیم هرات و بیمارستان خاتم النبین کابل شامل 17پزشک، پرستار و کارشناس اتاق عمل و آزمایشگاه آموزشهای لازم را به مدت سه ماه فرا گرفتند .
راه اندازی جراحی پیوند کلیه در افغانستان یکی از برنامه های تفاهمنامه سال 1393 همکاری آموزشی و علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با آن کشور است.