• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۱۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۹
اقتصادی » بازاروتجارت

طلای سیاه در نگین خزر ،‌ نویدبخش آینده ای بهتر

نفت ، مهمترین و شاخص ترین صنعت اقتصادی ایران است که بیشترین تاثیر را در چرخه اقتصاد کشور دارد . بیشتر ایرانیان جنوب کشور و خلیج همیشه فارس را تنها منابع نفت و گاز کشور می شناسند .یکی از استانهایی که به تازگی در میان مناطق نفت خیز سر در آورده ،‌ مازندران است .

به گزارش واحد مرکزی خبر ،‌ ایران سومین کشور دارای ذخایر نفت دنیا و دومین کشور دارنده منابع گازی است .
وزیر نفت در سفر 2 ماه پیش خود به مازندران از کشف مخزن بزرگ نفت در خزر خبر داد و افزود : این منبع از ذخایر استراتژیک ایران است .
آقای قاسمی اضافه کرد : این میدان 8 تا 10 میلیارد بشکه نفت خام در خود جای داده است .
پس از اعلام این خبر فعالیت های ساخت پالایشگاه نفت ساری جان دوباره گرفت .
سازمان حفاظت محیط زیست با ساخت این پالایشگاه با استاندارد یورو 5 موافقت کرد و سرمایه گذاران وارد عمل شدند .
کشف میدان گازی 50 تریلیون فوت مکعبی گاز در دریاچه خزر انگیزه ای برای ورود به این عرصه شد .
کارشناسان اعتقاد دارند ، ذخیره اسمی میدان نفتی خزر به اندازه مصرف 10 سال کشور است .
آقای جعفری صمیمی دکترای اقتصاد از دانشگاه مازندران می گوید : توسعه صنایع نفتی و فعالیتهای وابسته در استان می تواند بیش از 100 هزار فرصت شغلی بوجود آورد .
اما در بخش صنایع نفتی ، همگام با آغاز تحولات و صدور مجوزها ، متخصصان و مبتکران این صنعت نیز در مازندران فعالیت خود را آغاز کردند و به نتایج مهمی دست یافته اند .
در میان کشورهای عضو اوپک ایران نخستین کشوری است که طرح ساخت سکوی نیمه شناور نفتی امیرکبیر را بدون وابستگی به شرکتهای خارجی اجرا کرد .
همچنین ایران دومین کشور جهان است که به دانش و فناوری ساخت ادوات نوین حفاری مانند سامانه کابین کنترل عملیات حفاری سکوی نیمه شناور در آبهای عمیق دست یافته است و به این ترتیب انحصار این دانش از شرکت های آمریکایی شکسته شد .
با بومی سازی این سامانه 2 دستگاه صندلی حفار خودکار مجهز به همه سامانه های مخابراتی ، الکترونیکی و صنعتی به همراه ارسال و دریافت تصاویر و اطلاعات حفاری ساخته شد و در مازندران آغاز بکار کرد . ارزش این دستگاه نزدیک به 2 میلیون دلار است .
آقای خادمی مدیر عامل شرکت حفاری شمال با تایید این خبر می افزاید : این دستگاه تاکنون فقط در 2 شرکت آمریکایی هالیبرتون و ام اچ ساخته می شد .
از طرفی استاندار مازندران هم با تاکید بر ضرورت راه اندازی پالایشگاه در مازندران می گوید : از راهکارهای اساسی برای جذب سرمایه مناسب داخلی ، توزیع گسترده اوراق مشارکت است .
آقای طاهایی می افزاید : توافق نهایی با وزارت خانه های نفت و صنعت ، معدن و تجارت صورت گرفت و به زودی ساخت پالایشگاه در ساری آغاز می شود .
آقای اصولی مدیر عامل شرکت نفت خزر نیز از رسیدن حفاری های این طرح به نفت خام در عمق 2 هزار و 600 متری بستر دریا خبر می دهد و می افزاید : سکوی امیر کبیر با 14 هزار و 700 تن وزن ، سنگین ترین سازه دریایی کشور و قادر به تولید 11 مگاوات برق است و توان اقامت 120 نفر و حفاری از کف دریا تا عمق 6 هزار و 600 متر را دارد .
آقای سلطان خواه رئیس پایگاه پشتیبانی و عملیات شرکت نفت خزر در مازندران هم می گوید : این چاه نفت در 250 کیلو متری از سواحل بهشهر قرار دارد .
در کنار ساخت پالایشگاه با سرمایه گذاری اولیه 100 میلیون یورو مسئولان طرح مسکن مهر بهشهر هم در تلاش برای اجرای سریعتر طرح مسکن مهر ویژه کارکنان وزارت نفت در این شهرستان هستند تا شرایط اسکان کامل نیروها فراهم شود .
این طرح هزار واحدی با اعتبار 5 میلیارد تومان در حال اجراست .
در طول زمان مازندران اتفاقات بزرگی را به انتظار نشسته است که بی شک ساخت پالایشگاه نفت از بزرگترین این وقایع است که می تواند چهره اقتصادی مازندران را دگرگون کند .
طرح پالایشگاه از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان بود که تا پارسال به علت صادر نشدن مجوز محیط زیست کاملا راکد بود اما امسال با فعالیت های صورت گرفته می توان به آینده خوب این طرح امیدوار بود .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکنش عراقچی به دروغ پردازی‌های رسانه صهیونیستی
بارش پراکنده باران در سمنان
همدلی و اتحاد در روستا‌های همیشه بیدار گیلان
نجات دو بیمار با علایم‌ حمله قلبی با تلاش به موقع امدادگران
قدردانی خانواده شهدا از حضور حماسی مردم البرز در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
هوای بارانی شهرکرد
حضور گسترده مردم روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد در راهپیمایی ۲۲ بهمن
شکست هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
جلوه‌های از حضور باشکوه ساکنان و گردشگران در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
افتتاح آموزشگاه خیرساز وکیلی در نیشابور
روستانشینان همپای سراسر البرز با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند
رونمایی از ماشین‌آلات مشارکتی و اهدایی به دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان
تهران هنوز قلب تپنده حماسه است
محکومیت واحد صنفی تیرچه بلوک در رشت
تجدید بیعت مردم یاسوج با آرمان‌های انقلاب با حضور گشترده در راهپیمایی ۲۲ بهمن
معدوم سازی مواد غذایی تاریخ گذشته در کرمان
قدردانی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد از حضور مردم استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
خبر‌هایی از برگزاری همایش زنان انقلاب اسلامی در بسطام
تحویل تعدادی از واحد‌های مسکونی اکباتان اهواز به متقاضیان تا پایان امسال
؛ اجرای بیش از ۱۸۰۰ معبر و ۴ میلیون مترمربع آسفالت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن استان مازندران
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
آغاز مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن ساعاتی دیگر دراصفهان
بازتاب گسترده حضور ایرانیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
عیدی دولت در شب ۲۲ بهمن به مردم خراسان جنوبی
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)