نوشابه های گازدار، سمی مهلک برای بیماران دیابتی
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نوشابه های گازدار، سمی مهلک برای بیماران دیابتی محسوب می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، دکتر بهروز جنت مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی

آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: نوشابه های گازدار عموما فرآورده هایی هستند که از اختلاط آب و گازکربنیک، اسیدهای آلی، آمولسی فایر، رنگ و طعم دهنده که اغلب نیز مصنوعی می باشند تولید می شود.
وی تاکید کرد: از آنجا که این محصول در گروه کالاهای آسیب رسان به سلامت هستند توصیه عمومی ما به مصرف نکردن یا مصرف حداقلی آن است و این توصیه نیز صرفا - هشدار تغذیه ای- بوده و به معنای ممنوعیت مصرف نیست.
دکتر جنت با اشاره به این تصور اشتباهی که نوشابه های گازدار به هضم غذا کمک می کند گفت: این باور تا جایی ریشه دوانده است که حتی برخی افراد، راه حل درمان ترشح اندک یا زیاد اسید معده خود را در مصرف این فراورده ها جستجو می کنند غافل از اینکه دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا، نیازی به آنها ندارد و فرد حتما باید با مراجعه به پزشک مشکل خود را برطرف کند.
وی افزود: مصرف نوشابه بعد از غذاهای چرب نیز تصور اشتباهی است زیرا این نوع غذاها دیر هضم هستند و اگر پس از تناول آنها، نوشابه مصرف شود، به دلیل رقیق شدن اسیدهای گوارشی در هضم غذا مشکل ایجاد می شود.
دکتر جنت گفت: نوشابه های گازدار علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفاتی هستند که در جذب کلسیم غذا اخلال می کند، بنابراین در صورت مصرف مداوم، کلسیم کاهش یافته و در نهایت به پوکی استخوان منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد: نوشابههای گازدار همچنین به دلیل وجود ترکیبات CO2 و تبدیل آن به اسید کربنیک، مینای دندان را بصورت تدریجی حل می کند که رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت و پوسیدگی های ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.
واحدهای تولید نوشابه گازدار تحت نظارت دائم مسئولین فنی شاغل در واحد تولیدی و نیز معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور است و این گونه محصولات در طرحی کشوری سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار می گیرند که در صورت منطبق نبودن با ضوابط، با آنها برخورد قانونی لازم بعمل می آید.