• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۷۹۰۷۵
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۵

ناکامی در یمن و فروپاشی ائتلاف سعودی

هر روز ابعاد جدیدی از شکست ائتلاف به رهبری عربستان در یمن و سوریه و اختلاف بین رهبران سعودی و ائتلاف عربی فاش می‌گردد.

ناکامی در یمن و فروپاشی ائتلاف سعودیهر روز ابعاد جدیدی از شکست ائتلاف به رهبری عربستان در یمن و سوریه و اختلاف بین رهبران سعودی و ائتلاف عربی فاش می‌گردد. و حتی برخی مقامات سعودی از لزوم عقب نشینی و تغییر مواضع سخن می‌گویند.
از جمله «محمد بن نایف» ولیعهد و وزیرکشور عربستان به صورت آشکار از ناکامی کشورش در جنگ یمن و همچنین ناکامی در ساقط کردن نظام سوریه ابراز تاسف ‌کرد.
به گزارش وبگاه روزنامه سعودی «وطن» (وطن آنلاین)، این خبر که با عنوان ابراز تأسف ولی‌عهد از ادامه بحران‌های منطقه منتشر شد، از خروجی سایت وطن آنلاین برداشته شد و حتی سایت این روزنامه سعودی اکنون (در لحظه تنظیم این خبر) به صورت کامل از دسترس خارج شده است.
طبق این گزارش، محمد بن نایف روز سه‌شنبه 31 می، در نشست مشورتی سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC) گفته است که دخالت عربستان در بحران یمن بنا به درخواست دولت قانونی این کشور و حساسیت ریاض بر امنیت و ثبات خاورمیانه صورت گرفته و افزوده است که این جنگ بیش از حد انتظار طولانی شده است.
با وجود اینکه عربستان بار‌ها ادعا کرده است در چارچوب ائتلاف عربی به یمن حمله کرده اما بن نایف به عدم همکاری کشورهای به ظاهر متحد عربستان اعتراف می‌کند و می‌گوید یکی از علت‌های طولانی شدن این جنگ نیز عمل نکردن کشورهای متحد به ماموریتی است که به آنان واگذار شده بود.
بن نایف درباره تحولات سوریه نیز گفت که قرار بوده است با همکاری ترکیه و آمریکا، نظام سوریه ساقط شود اما در ادامه افزود: ما خیلی روی این اطمینان ‌بخشی‌ها حساب کردیم اما هیچ کدام از این وعده‌ها عملا اجرا نشد.
مطلب جالب این که وی در ادامه از بازنگری و عقب نشینی ریاض از مواضع گذشته خود سخن گفت: "اگر می‌خواهیم جهان عرب را به سوی امنیت و ثبات سوق دهیم باید در سیاست‌های گذشته و رفتارهای خود بازنگری کنیم و در صورت لزوم عقب‌نشینی لازم را که ممکن است دردناک هم باشد انجام دهیم".
این اظهارات حاکی از این است که ماشین نظامی عربستان و متحدان به صورت غیر قابل تحملی به گل نشسته است.
همزمان محمد حسن فعال و تحلیلگر سیاسی عربستانی، در صفحه توییتر خود در واکنش به این خبر و حذف آن از سایت روزنامه سعودی نوشت که این سخنان اعتراف ضمنی عربستان به شکست در جنگ یمن و دلیلی بر وجود اختلاف داخلی در دربار این کشور درباره سیاست‌های محمد بن سلمان  (جانشین ولی‌عهد و پسر شاه و وزیر دفاع) است. وی همچنین با اشاره به سخنان بن نایف درباره بازنگری عربستان در سیاست‌هایش گفت: این حرف نشان می‌دهد ولی‌عهد آل سعود معترف است برای پایان دادن به جنگ‌های منطقه توپ در زمین عربستان است.
گزارش‌ها حاکی است محمد بن نایف به صورت غیرعلنی با «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و جانشین ولی‌عهد اختلافاتی دارد. پرونده جنگ یمن که خسارت‌های مادی و انسانی زیادی برای عربستان به همراه داشته در دست محمد بن سلمان پسر شاه است.
اما ظاهرا این اختلاف‌ها از مرز عربستان سعودی نیز فراتر رفته و کل ائتلاف به رهبری ریاض را در بر گرفته است.  وبگاه ‌اخبار الیمن خبر داده است "مقامات اماراتی پایان عملیات نظامی خود در قالب ائتلاف سعودی علیه یمن را اعلام کردند". بر اساس این گزارش انور قرقاش وزیر مشاور در امور وزارت خارجه امارات گفت: اگرچه که ممکن است این نیروها برای عملیات بر ضد تروریسم در یمن باقی بمانند ولی جنگ برای نیروهای ما عملا در یمن تمام شده است.
همچنین شیخ «محمد بن زاید آل نهیان» ولی‌عهد ابوظبی نیز این سخنان قرقاش را در صفحه توئیتر خود اعلام کرد.
جالب اینکه پیش از این سید حسن نصر الله از شکست ائتلاف به رهبری عربستان در یمن خبر داده بود. دبیر کل حزب الله لبنان گفت: ادعای عربستان درباره تحقق کامل اهداف آنها در یمن بزرگترین فریب و دروغ رسانه‌ای است. وی با اشاره به اینکه عربستان با شکستی آشکار و واضح در یمن روبرو شده است اظهار داشت که عملیات «بازگرداندن امید» در یمن دروغ دیگری است برای پوشاندن شکست مرحله نخست.
ریاض چند ماه پس از آغاز جنگ در پی افزایش اعتراض‌های بین‌المللی گفت که عملیات «توفان قاطع» به پایان رسید و عملیات «بازگرداندن امید» به یمن آغاز شد.
دبیرکل حزب‌الله افزود: من به عنوان یک شهروند عرب سؤال دارم و می خواهم که یک نفر اهداف محقق شده در حملات به یمن تا به امروز را نشان دهد. آیا سعودی‌ها مشروعیت مورد ادعایشان را بازگرداند؟ آیا توانستند مانع از پیشروی ارتش یمن و نیروهای یمنی شوند؟ آیا توانستند سلاح انصارالله را مصادره کنند؟. هیچ کدام از این اهداف محقق نشده است. یک هدف را به من نشان دهید که محقق شده است. ما اکنون در برابر شکست سعودی‌ها و پیروزی آشکار ملت یمنی قرار داریم.
عربستان سعودی فروردین ماه سال گذشته (1394) به یمن حمله کرد و اعضای شورای همکاری خلیج فارس (به جز عُمان) را در این حمله با خود همراه کرد.

-----------------------------------
بررسی و تحلیل/ امین نجار
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)