سیصدمین سالگرد رحلت بهاءالدین محمدتاج الدین معروف به فاضل هندی
امروز سیصدمین سالگرد رحلت بهاءالدین محمدتاج الدین معروف به فاضل هندی از دانشمندان به نام قرن دوازدهم هجری قمری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این عالم وارسته در سال 1062ه.ق در اصفهان متولد شد و بخشی از دوران کودکی و نوجوانی خود را در هند سپری کرد که به همین علت او را فاضل هندی می نامند.
فاضل دانشمندی محقق و علامه ای فاضل و شخصیتی بی نظیر در اواخر عصر صفویه بودکه در علوم رسمی و حکمت و فنون دینی استادی مبرز بود.
وی در 11 سالگی کتاب«منیه الحریص علی فهم شرح التلخیص»را تالیف کرد و در 13سالگی به درجه اجتهاد رسید .
فاضل اصفهانی در فقه و اصول، تفسیر و حدیث، رجال و حکمت، فلسفه و کلام، ریاضیات و نجوم و ادبیات عرب و عجم مهارت داشته و شمار آثار او را تا 150جلد کتاب و رساله نوشته اند
کتاب اللثام در قواعد احکام، مناهج السویه در شرح الروضه البهیه، منیه الحریص در فهم شرح التخلیص و ملخص الشناسی بوعلی سینا از مهمترین آثارباقیمانده وی و شیخ احمدبن حسین حلی، سید محمدعلی کشمیری و میرزا عبدالله افندی از شاگردان این عالم اند .
وی سرانجا م در 25رمضان سال 1137هجری قمری ، دار فانی را وداع گفت و پیکر پاکش در تخت فولاد اصفهان آرام گرفت.