• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۲۰۸۰۷
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۷
اجتماعی » جامعه و شهری
وزیر کشور:

نحوه فعالیت اقتصادی در شهرها بازنگری شود

وزیر کشور : از منظر اقتصاد شهری مجموعه فعالیت های اقتصادی در داخل شهرها مستلزم یک بازنگری اصولی است و باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی دیده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016 که در برج میلاد برگزار شد افزود: نبود توازن و تعادل منجر به تشکیل شکل نامتقارن و نامتعادل سلسله مراتبی شهرها، ایجاد شهرهای 10 ، 5 و 3 میلیون نفر نحوه فعالیت اقتصادی در شهرها بازنگری شودجمعیت و در کنار آن مناطقی خالی از جمعیت و شهرهای خردی که بنا به ضرورت های منطقه ای و شرایط اقلیمی و مهاجرت ها شکل گرفته اند،خواهد شد که نهایتاً به هیچ مدل سلسله مراتبی در این شهرها نمی توان عمل کرد .
وی با بیان اینکه موضوعات مربوط به شهرها از موضوعات مهم دولت تدبیر و امید است گفت: متأسفانه در شهرها بویژه کلانشهرها با مشکلات بزرگ زیست محیطی روبرو هستیم و این موضوع باید به عنوان یکی از اولویت های اصلی در نظر گرفته شود تا بتوانیم با رعایت شرایط زیست محیطی، توسعه پایدار شهری را برای نسل های آینده سامان داده و به راه حل منطقی برسیم.
وزیر کشور به موضوع دهیاری ها به عنوان شعبه ای از واگذاری اختیارات دولت ها به مردم ، در قالب مدیریت روستایی اشاره کرد و افزود: اکنون وقت آن است که تجربیات و روند فعالیت ها را در قالب داده های علمی و قانونی درون یک لایحه بررسی کنیم و بتوانیم برای مدیریت فضای روستایی تعیین تکلیف مناسب تری در قالب دهیاری ها داشته باشیم .
رحمانی فضلی گفت: وزارت کشور با توجه به نقش حاکمیتی خود در این سه سال تلاش کرده که رابطه بهتر و تعامل خوبی را با شوراها و شهرداری ها داشته باشد و نتایج آن لوایحی است که به مجلس ارائه شده است .
وی با بیان اینکه نحوه تعامل و ارتباط با مردم از جمله از موضوعات و مسائل مهمی است که می بایست در حوزه شهرداری ها لحاظ گردد گفت: مردم باید محور اصلی مشارکت شهرداری ها باشند و به عنوان محور اصلی کار در شهرها و روستاها مورد توجه قرار گیرند.
وزیر کشور با اشاره به موضوع مشارکت مردم در حاکمیت به عنوان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب، افزود: نحوه تعامل و ارتباط با مردم یکی از موضوعات و مسائل مهمی است که می بایست در حوزه شهرداری ها لحاظ گردد ، مردم باید محور اصلی مشارکت شهرداری ها باشند و به عنوان محور اصلی کار در شهرها و روستاها مورد توجه قرار گیرند.
وی گفت: در این خصوص باید مسیرها ، شیوه ها و دستور العمل هایی را داشته باشیم که بتوان تعامل و مشارکت با مردم را آسان تر ، عینی تر و واقعی تر کنیم و شهرداری ها و شوراها باید در جایگاه پاسخگویی ، کاملاً شفاف و مردم کاملاً از زوایای تصمیم گیری ها مطلع باشند .
وزیر کشور با اشاره به ضرورت بررسی دقیق از روند و فرایند شکل گیری شهرها گفت: نگاه ما به شهرها باید به عنوان موجودی پویا ، زنده و رو به تکامل باشد و از نگاه مهندسی صِرف به شهرها باید پرهیز شود . شهر به همان میزان که به کالبد نیاز دارد ، به همان میزان هم به روح و معنویت شهری در حوزه های فرهنگی ، اجتماعی ، امنیتی و سیاسی نیاز دارد .
وی با بیان اینکه شهر به عنوان زیستگاه و محل زندگی انسان ها باید همه جنبه های مورد نیاز انسانی را در خود داشته باشد گفت: اگر نگاه ما به شهر اینگونه نباشد، متأثر از مدل ها ، برنامه ها و نگاه های تک بعدی به شهر خواهیم شد و آثار مترتب بر این نوع مدل ها که ما شاهد آن هستیم، یقیناً ما را دچار اشکال خواهد کرد .
وزیر کشور با اشاره به بررسی روند شکل گیری شهرها و اهمیت پیوند جامعه شهری با مجموعه عواملی که آن را احاطه کرده است گفت: یکی از عوامل بسیار مهم موضوع سیاست گذاری ها، قوانین و برنامه ریزی هایی است که نه تنها در امور شهری ، بلکه در امور کلان کشور ، شهرها از آن متأثر می شوند و با بررسی الگوی توزیع جغرافیایی و نحوه تکامل و روند شکل گیری شهرها متوجه می شویم که شهرها مستقیماً متأثر از برنامه ریزی حاکم بر کل کشور هستند.
رحمانی فضلی افزود: وقتی محوریت برنامه ای را بر اساس برنامه های کلان بخشی متمرکز در نظر بگیریم و توانمندی ها و پتانسیل های منطقه ای را در نظر نمی گیریم ، نهایتاً متناسب با آن برنامه ، نظام بودجه ریزی که مبتنی بر فعالیت و جمعیت است ، با برهم خوردن توازن و تعادل در اقصی نقاط کشور مواجه می شویم که ناشی از نظام بودجه ریزی و برنامه ریزی است .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
تعطیلی یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در رشت
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان؛ ۱۱ و ۱۲ آذر
ورزشی‌های دهم آذر ماه در استان سمنان
پایش مستمر کارخانه‌های آسفالت و واحد‌های شن وماسه سلماس 
رهاسازی پنج قطعه پرنده در طبیعت چایپاره 
آیا کم آبی با بارش‌های زمستانه جبران می‌شود؟
تیم ملی ایران راهی پرزیدنت کاپ شد
مهار آتش‌سوزی یک فروند شناور باربری در اسکله کیش
قدردانی از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)