• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۲۵۲۵۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰
سیاسی » مجلس
اختصاصی - سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی در دستور کار مجلس

حسن نوروزی از پیگیری طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس دهم خبر داد و گفت: این طرح پس از تعطیلات دو هفته‌ای مجلس، در دستور کار کمیسیون قضایی و حقوقی قرار خواهد گرفت.

تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی در ایستگاه پایانی؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این طرح شامل 4 فصل و 48 ماده است که شامل سرفصل‌های مهمی مانند «ارکان و وظایف سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی»، «اعضای شورای راهبردی سازمان»، «مرکز آمار و اطلاعات جرایم اقتصادی»، «مصادیق جرایم اقتصادی و کشف جرایم» و «پیگرد مجرمان اقتصادی» می‌شود.

هدف طراحان این است که سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی از قُضاتی گزینش شده و باتجربه و ضدفساد و نیز ضابطانی باتجربه و خوش سابقه - که از وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی به‌کار گرفته می‌شوند - تشکیل شود و مجموعه‌ای هماهنگ را با مدیریتی مقتدر و البته چابک برای پیشگیری از فساد و نیز برخورد قاطع با پرونده‌های کلان فساد اقتصادی به وجود آورند.

تقاضای نمایندگان در مورد رسیدگی به طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی طبق اصل 85 قانون اساسی، در جلسه علنی 22 مهر 1394  مجلس نهم تصویب شده بود تا در اجرای ماده 104 آیین نامه داخلی مجلس با اولویت در دستور کار قرار گیرد .

هر چند طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی از دستورکارهای روزهای پایانی مجلس نهم بود اما با تصمیم هیئت رئیسه وقت مجلس نهم از دستورکار صحن علنی حذف شد، تصمیمی که اعتراض برخی نمایندگان را نیز در پی داشت.

نادر قاضی پور نماینده ارومیه ضمن انتقاد از این تصمیم هیئت رئیسه مجلس نهم گفت: کمیسیون مشترک بررسی طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی از حدود چهار سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت زحمات زیادی کشیده است. 

وی افزود: این طرح یکی از بهترین طرح‌های مجلس نهم است که اگر تصویب شود 70 تا 80 درصد مفاسد اقتصادی جمع خواهد شد و هدف از تهیه این طرح مبارزه با رانت خواری، مفاسد اقتصادی و واردات بی رویه بود و از اقتصاد مقاومتی حمایت می‌کند. 

البته قاضی‌پور با بیان اینکه  این طرح به خاطر مخالفت دولت از دستور کار مجلس خارج شد، گفت: اختلاف ما با دولت در مورد «بانک اطلاعاتی» پیش‌بینی شده در این طرح است به طوری که دولت معتقد است این بانک صرفاً در اختیار آنان باشد و ما معتقدیم باید در اختیار قوه قضاییه نیز قرار بگیرد. 

البته محمدرضا باهنر که ریاست جلسه علنی وقت را برعهده داشت در پاسخ به تذکر قاضی‌پور گفت: معتقدم کار خوب، زیاد و مفصلی در این باره انجام شده است ولی اشکالاتی به ذهن ما رسید و ایراداتی هم دولت و برخی دوستان دارند. 

اما طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی دیگر هرگز در دستورکار مجلس نهم قرار نگرفت تا با بسته‌ شدن پرونده دور نهم مجلس شورای اسلامی، سرنوشت این طرح به تصمیم وکلای مجلس دهم گره بخورد.

حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، امروز در مصاحبه با خبرنگار ما از عزم کمیسیون متبوعش برای پیگیری و به سرانجام رساندن طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی خبر داد.

وی تصریح کرد: پس از تعطیلات دو هفته‌ای مجلس شورای اسلامی، این طرح در دستور کار کمیسیون قضایی و حقوقی قرار خواهد گرفت.

نوروزی ابراز امیدواری کرد طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی به زودی تعیین تکلیف شود.

همچنین محمد دهقان از طراحان اصلی طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی به خبرنگار ما گفت: برای تشکیل چنین سازمانی بین مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه تفاهم صورت گرفته است.

وی افزود: طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس و با کمک  قوه قضاییه چکش‌کاری شده و به صورت پخته‌تر از طرحی که در مجلس نهم پیگیری می‌شد به کمیسیون قضایی و حقوقی ارجاع شده است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش ما این است تا تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی عملیاتی شود و ان‌شاءالله این اتفاق خواهد افتاد.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا مجلس دهم ایستگاه پایانی تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی خواهد بود یا این تصمیم باز هم در پیچ و خم امروز - فرداها گیر خواهد کرد؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم غبار روبی و عطرافشانی قبور شهدا
کرمان میزبان جشنواره بین‌المللی ستاره‌های صحنه
امام جمعه کرمانشاه:
برتری دانشگاه آزاد و پالایش نفت آبادان در هفته دوم لیگ برتر واترپلو
مهار آتش‌سوزی باغ‌های چای مخروبه در کومله
بهسازی مدرسه شهید نارویی روستای سرتپه رامیان با کمک گروه جهادی
بهسازی و ترمیم راههای روستایی فیروزکوه
تأکید بر اجرای مصوبات کاهش آلودگی و بی‌اعتمادی به آمریکا
توزیع هزار بسته لوازم التحریر در بین دانش‌آموزان نیازمند خراسان شمالی
سی و ششمین جشنواره تئاتر کردستان
نقش تربیتی معلم امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد 
ذوب آهن و خیبرخرم آباد
فصل جدید همکاری‌های ایران و سازمان جهانی دریانوردی
تکذیب شایعه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان در روز شنبه ۸ آذرماه
ترافیک سنگین شبانه و یک طرفه شدن دو محور ارتباطی مازندران 
تیم ملی وزنه برداری، قهرمان مسابقات بین المللی جام فجر
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
گردهمایی ارکان فعال مساجد شاهرود
اجرای طرح تشدید نظارت بر واحدهای صنفی در اسلامشهر
اعلام برنامه های سومین روز جشنواره جهانی فیلم فجر شیراز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)