• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۲۶۲۸۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۸
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

احیای نوغانداری و افزایش تولید پیله با مکانیزم های حمایتی

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور بر لزوم احیای صنعت نوغانداری با افزایش تولید پیله با مکانیزم های حمایتی در ایران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علی اصغر داداش پور در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : تخم نوغان با حداقل قیمت، خرید تضمینی، کنترل تعرفه ها و ... از مکانیزم های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی برای احیای صنعت نوغانداری در کشور است.

وی همچنین بر ضرورت ایجاد صنایع جدید کوچک، متوسط و بزرگ مقیاس در حوزه نوغانداری متناسب با فناوری روز دنیا تاکید کرد و اظهار داشت : در حال حاضر 90 درصد ابرایشم ایران در حوزه فرش مصرف می شود این در حالی است که ابریشم کاربردهای فراوانی در حوزه های پزشکی، دارویی و بهداشتی دارد.

رئیس مرکز نوغانداری کشور با تاکید بر توسعه همه‌جانبه نوغانداری گفت: صنعت نوغانداری می‌تواند منشا اشتغال در تمام فصول سال باشد.

وی با اشاره به گرایش استفاده از ابریشم در صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی تصریح کرد: توانمندسازی نوغانداران، دانش‌افزایی و برنامه‌های آموزشی از برنامه‌های این مرکز در استان ‌های مختلف کشور است.

داداش‌پور در ادامه خواستار اصلاح، نوسازی و بازسازی تلنبارهای پرورش کرم ابریشم شد و افزود: اختصاص تسهیلات بانکی برای اصلاح جایگاه پرورش پیله ابریشم در رونق صنعت نوغانداری تاثیرگذار است.

وی تصریح کرد : نوغانداری و تولید فرآورده های ابریشمی از جمله فعالیت های جانبی در کنار فعالیت های اصلی کشاورزی است.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشورگفت: سرمایه گذاری در این رشته در مقایسه با پاره ای از فعالیت های تولیدی کشاورزی کمتر و بازگشت سرمایه سریعتر است.

وی افزود : دوره بازدهی این فعالیت کوتاه و امکان پرورش کرم ابریشم سه سال بعد از اغاز کاشت توت فراهم خواهد بود ، در مناطقی که امکانات طبیعی اجازه دهند می توان این فعالیت را به صورت یک فعالیت مستمر سالانه مورد نظر قرار داد.

داداش پور اظهارداشت: نوغانداری حرفه ای کارگر طلب و اشتغال زا است که به صورت شغل فرعی نیز می تواند در مجاورت مشاغل اصلی روستایی از زمان پرورش تا صنایع جانبی و تولید محصولات نهایی مورد توجه قرارگیرد.

وی اظهار داشت : پرورش کرم ابریشم در مواردی بسته به الگوی زراعی و شرایط اقلیمی، منطبق بر دوره کم کاری کشاورزان بوده و به فعالیت اصلی آنان لطمه ای وارد نمی سازد بلکه از بیکاری پنهان کشاورزان جلوگیری می کند.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: این فعالیت امکانات تامین مواد اولیه برخی از صنایع نظیر نساجی، قالی بافی، صنایع پزشکی، صنایع نظامی و … را فراهم می کند و منبع مناسبی برای در آمد ارزی کشور است.

وی افزود: خوشبختانه ارتباط تنگاتنگی بین کشاورزی، صنعت، تجارت و بازرگانی در صنعت نوغانداری وجود دارد و این ارتباط همچون حلقه های یک زنجیر است، عملکرد ناقص یک حلقه موجب محدودیت حلقه های دیگر و عملکرد مطلوب یکی سبب رشد و توسعه دیگر حلقه ها می شود.

داداش پور بیان داشت : هدف از رشد و توسعه صنایع کرم ابریشم باید مبتنی بر به دست آوردن حداکثر کیفیت و کمیت پیله و ابریشم خام با استفاده از اقتصاد بهینه باشد بدین منظور ایجاد توتستان و تکثیر واریته های اصلاح شده در راستای کمیت و کیفیت مطلوبتر، استفاده از نژادهای قوی و سالم و پر محصول کرم ابریشم و همچنین ایجاد شرایط محیطی مناسب پرورش با استفاده از تکنولوژی پیشرفته باید در اولویت های توسعه این صنعت قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
آلودگی شدید هوا در تهران
پایان چشم انتظاری
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)