• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۳۱۸۴۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۵
خراسان رضوی » اقتصادی
رئیس کل بانک مرکزی:

اصلاح نظام بانکی یا بخش مالی کشور در دستور کار

رئیس کل بانک مرکزی گفت : اصلاح نظام بانکی یا بخش مالی کشور در دستور کارقرارگرفته است.

به گزارش خبرنگارخراسان رضوی خبرگزاری صداوسیما ولی الله سیف دیشب در جلسه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی اصلاح نظام بانکی یا بخش مالی کشور در دستور کاردر مشهد افزود: 90درصد از بار تامین بخش مالی اقتصاد کشور بر دوش نظام بانکی و توقع همه سرمایه گذاران برای تامین مالی از این محل است از این رو نظام بانکی کشور دچار پدیده تنگنای اعتباری و حجم عظیمی از دارایی های منجمد غیرقابل استفاده شده که باعث به نیمه رسیدن قدرت پرداخت تسهیلات در نظام بانکی شده است.

سیف گفت: از این رو یکی از اساسی ترین اقدامات یعنی اصلاح نظام بانکی یا بخش مالی کشور به تصویب دولت رسیده و با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در چند مرحله اجرا می شود ..

او افزود: افزایش سرمایه در بانکهای دولتی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی، افزایش سرمایه توسط بانک مرکزی در بانکهای خصوصی و پیگیری تسویه مطالبات بانکها از دولت از طریق انتشار اوراق مشارکت توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی، سه اقدامی است که باید در قالب طرح اصلاح نظام بانکی انجام گیرد که این مهم باعث می شود بخشی از دارایی های منجمد بانکها به رونق افتاده و در افزایش توان تسهیلات دهی بانکها به کار گرفته شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: دارایی های منجمد بانکها شامل مطالبات غیرجاری، طلب از دولت و دارایی های غیرمالی است که توسط بانک مرکزی تبدیل به نقدینگی و منجر به افزایش توان اعطای تسهیلات در نظام بانکی می شود

سیف با اشاره به تکلیف امسال این بانک برای تامین مالی هفت هزار و 500 واحد تولیدی کوچک و متوسط به میزان 160هزار میلیارد ریال گفت: این تسهیلات فقط به پروژه هایی که بیشترین بازده و توجیه اقتصادی دارند، پرداخت می شود و کارگروه های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استانها بایدبا دقت درباره داشتن شرایط لازم واحدها برای دریافت تسهیلات حساس باشند .

رئیس کل بانک مرکزی تاکیدکرد: واحدی که دارای بازار مصرف برای تولید، فروش آسان محصولات، قیمت فروش بالاتر از قیمت تمام شده و حرکت رو به جلو باشد، شایسته دریافت تسهیلات است.

سیف در باره پرداخت تسهیلات به واحدهای بزرگ تولیدی گفت: واحد های بزرگ را باید جداگانه بررسی کرد زیرا این واحدها نیاز به ملاحظات مدیریتی و اقتضائات کنترلی در سطح کلان کشور دارند.

وی نرخ سود بانکی را برای بخش تولید ناعادلانه دانست و افزود: با کاهش نرخ تورم و ساماندهی نرخ سود تسهیلات، این التهاب در بازار در حال فروکش است و به اختلاف دو درصدی بین این دو نرخ خواهیم رسید

رئیس کل بانک مرکزی گفت: دریافت وثیقه از متقاضی تسهیلات بانکی هم در کشور به نوعی افراط مبتلاست و نیاز به بازنگری دارد.

سیف افزود: دولت بر کنترل تورم تمرکز کرده ،سیاست اقتصاد انقباضی را در پیش گرفته و افق روشنی از آینده برای سرمایه گذارانی که طرحهای بلندمدت دارند، ایجاد شده است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: پیش بینی می شود تا انتهای سال با همکاری نظام بانکی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به رشد پنج درصدی در اقتصاد دست یابیم .

او افزود: اکنون 472 کارگزاری جدید داریم که با همه دنیا در ارتباط هستند و روز به روز گشایش بین المللی بیشتر و ارتباطات ما با کشورهای دیگر عادی تر می شود و فضای باز بین المللی برای اقتصاد ایران دستاوردی است که می تواند انتظارات را برآورده کند.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین دیشب در جمع خبرنگاران در استانداری خراسان رضوی گفت: آمار تسهیلات پرداختی بانکهای عامل بهاصلاح نظام بانکی یا بخش مالی کشور در دستور کار واحدهای صنعتی در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال 44درصد افزایش داشته که نشان دهنده جهت گیری مثبت اقتصادی است و 70 درصد این رشد مربوط به بخش کشاورزی و بقیه مربوط به بخش صنعت و معدن است.

سیف با اشاره به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: امسال شرایط و حساسیت های خاص خود را دارد ؛یکی از اهداف اصلی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد کشور را در مقابل محرک های خارجی مصون نگه داشت و آرامش مردم را حفظ کرد.

او افزود: امسال قرار است سیاست ها و برنامه ریزی های مربوط به یکسان سازی نرخ ارز عملیاتی شود ؛ اکنون ممنوعیت های گذشته برای انجام عملیات ارزی هم برداشته شده و صادرکنندگان می توانند با اطمینان خاطر، ارزهایشان را به نظام بانکی عرضه کنند و در مقابل بانکها هم می توانند از این ارزها برای گشایش اعتبار برای واردات محصولاتی که ارز آزاد دارند، استفاده کنند.

رئیس کل بانک مرکزی نرخ مجاز سود سپرده را حداکثر 15درصد و نرخ مجاز سود تسهیلات را حداکثر 18درصد اعلام کرد و افزود: بانک مرکزی مواردی را که بانکها از این نرخ ها عدول کرده باشند، رصد و موارد تخلف را پیگیری می کند.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سئوالی مبنی بر حقوق های نامتعارف مدیران بانکها گفت: فیش های حقوقی مدیران بانکها ربطی به بانک مرکزی ندارد.

سیف افزود: پرونده مربوط به مدیرعامل بانک ملت در مرجع قضایی در دست پیگیری است، بخش نظارت بانک مرکزی هم آن را بررسی کرده است که نتایج بررسی ها به مراجع قضایی منعکس می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استقلال ایران در اداره کشور، امنیت و اقتصاد برای دشمنان قابل تحمل نیست
تامین آب آشامیدنی سالم شهرستان باوی با اجرای طرح‌های آبرسانی
آغاز فعالیت سامانه بارشی از فردا در سمنان
مدیر تیم هندبال مس کرمان: اتفاق خاصی رخ نداده و به پایان خوب امیدواریم
شکستی دیگر برای چوکا تالش اینبار در قلعه عقاب‌ها
افتتاح جمعه بازار در منطقه تفریحی و گردشگری بندری دوساری عنبرآباد
دیدار رئیس اشراف فرماندهی کل انتظامی با خانواده شهید حمید مومنی
تصادف مرگبار در شهرستان لالی
فتنه دی ۱۴۰۴ سنگین‌ترین شبه‌کودتا علیه جمهوری اسلامی بود
جشن خانوادگی جوان و وصال شیرین در شهر کیان
دیدار مسئولان آستانه‌اشرفیه با خانواده‌های معظم شهدای دوران دفاع مقدس
آمادگی دولت و بانک مرکزی برای تامین نقدینگی مضاعف واحد‌های صنعتی
تکذیب تعطیلی مدارس مازندران در روز شنبه ۲۵ بهمن
عاملان هتک حرمت به قرآن، امامزادگان و مساجد از داعش بدتر هستند
جلسه شورای فرهنگ عمومی ماسال با محوریت ماه رمضان
پاسخگویی معاون دادستان مرکز خوزستان به مطالبات مردمی
خبر‌هایی از برگزاری دوره های جهاد تبیین در شاهرود
پایان کنگره ملی شعر قبای سوخته در دزفول با معرفی برگزیدگان
هشدار راهداری خوزستان نسبت به اختلال تردد همزمان با تقویت سامانه بارشی
نامزدها ثبت‌نام را به روزهای پایانی موکول نکنند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
ایران نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان‌ملل‌متحد شد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی ایران
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
وزش باد در همدان ادامه دارد
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
کاهش ۷۰ درصدی تقاضای پروانه ساختمانی انبوه‌سازان در همدان  (۱ نظر)