• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۳۶۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
بین الملل » آمریکا
در گفتگو با سی ان ان؛

سفیرسابق عراق:آمریکا، هشدارهای عراق را درباره داعش جدی نگرفت

لقمان فیلی گفت اگر آمریکایی ها به درخواست های ما برای نابود کردن اردوگاه های تروریست ها پاسخ می دادند، اطمینان دارم توانایی آنها تا اندازه زیادی کاهش می یافت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، سفیر پیشین عراق در آمریکا گفت در نخستین روزهای مبارزه با داعش، ارتباط و هماهنگی لازم بین واشنگتن و بغداد وجود نداشت. 
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، لقمان فیلی گفت:« از همان ابتدا، برخی موانع ذهنی در خصوص عراق وجود داشت که در سال 2011 میلادی و با خروج نظامیان (آمریکایی از خاک عراق) برای ما محرز شد. داعش، تهدیدی برای موجودیت ما بود. ما می خواستیم آمریکا این موضوع و پیامدهای آن را برای جغرافیای سیاسی (ژئوپولیتیک) منطقه درک کند. 
بخشی از علت این مسئله (ناتوانی ما از مقابله اولیه با داعش) به مسائل داخلی عراق و بخش دیگری نیز به روی کار آمدن باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در سال 2008 میلادی مربوط می شود. از سوی دیگر خود عراقی ها به قدری درگیر مسائل سیاست داخلی بودند که ما نتوانستیم جبهه ای متحد داشته باشیم.
مجری شبکه از لقمان فیلی پرسید اگر آمریکا، آن طور که شما می گویید مبارزه با داعش را جدی می گرفت، اکنون اوضاع منطقه چگونه بود؟
سفیر پیشین عراق در آمریکا گفت: «اگر آمریکایی ها به درخواست های ما برای راه انداختن عملیات و نابود کردن برخی اردوگاه ها (مراکز تروریستی) پاسخ می دادند، اطمینان دارم توانایی آنها (گروه داعش) تا اندازه زیادی کاهش می یافت. در این شرایط آنها دیگر نمی توانستند وارد شهرهای عراق شوند، چه رسد به اینکه یک سوم این کشور را تصرف کنند. 
البته حتی اقدام قاطعانه آمریکا نیز نمی توانست در مقیاس گسترده از آسیب های وارد شده به میراث باستانی و آزار اقلیت های قومی و مذهبی جلوگیری کند. ما همواره با تروریسمِ داخلی و منطقه ای دست به گریبان بوده ایم و همواره با کشورهای همسایه در خصوص حمایت آنها از تروریسم یا دادن اجازه عبورِ از مرزها به تروریست ها، مسئله داشته ایم. بنابراین، چنین مشکلاتی وجود داشت، اما این بار حملات شرورانه تروریست ها در چنان مقیاس گسترده ای بود که ما نتوانستیم با آن مقابله کنیم. نباید فراموش کنیم زمانی که نیروهای آمریکایی (از خاک عراق) خارج شدند، در اواخر سال 2011 میلادی حتی یک فروند هواپیمای جنگنده باقی نمانده بود که متعلق به عراقی ها باشد.» 
فیلی در پاسخ به اینکه چرا از سمت خود کناره گیری کرده است، گفت: «کناره گیری من از این سمت، ارتباطی به اوضاع سیاسی کنونی ندارد. علت به این بازمی گردد که ما می خواهیم روابط ما(با آمریکا) در مجموع، قابل پیش بینی باشد. دو روز پیش در مؤسسه اسپن از رئیس کنونی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا خواستم که روابط ما (آمریکا و عراق) را در سه تا پنج سال آینده ترسیم کند و او نتوانست چنین کاری کند. اگر روابط ما در ادامه مسیر حرکت به جلو قابل پیش بینی نباشد، چگونه می خواهیم به مسائل امنیتی مهم در منطقه (نظیر داعش) رسیدگی کنیم؟»
مقام سابق عراقی درباره احتمال آغاز عملیات آزادسازی موصل در ماه اکتبر یا نوامبر امسال گفت:« اگر به یاد داشته باشید، چندی پیش یک مقام بلند پایه آمریکایی گفت عراقی ها، اراده لازم برای مبارزه را ندارند، اما ما نشان دادیم که اراده لازم برای مبارزه را داریم. این نشانه آشکاری است که ما مسئولیت جنگ را بر عهده گرفته ایم و هر روز بهای آن را می پردازیم. آزادسازی موصل، نشانه آشکاری از گام برداشتن ما در مسیر درست است. آمریکایی ها آن اوایل تا حد زیادی با افراد مد نظر خودشان تعامل داشتند. متأسفانه این باعث شد که نسل اشتباهی از رهبران سیاسی در عراق به قدرت برسد. ما به حاکمانی نیاز داریم که به نسل آینده فکر کنند و فقط اوضاع سیاسی کنونی را مد نظر قرار ندهند.»
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی طباطبایی در مسابقات آزاد شطرنج باواریا
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان
۵۵ هکتار زمین برای طرح جوانی جمعیت تملک شد
آغاز عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم جاده خیرآباد ـ دهدشت
اطلاعیه انسداد گردنه خروسه در جاده مریوان
طرح سدرا، پلی میان خلاقیت و اقتصاد دانش‌بنیان
جمع آوری یک واحد غیرمجاز ضایعات پلاستیک در ارومیه
شطرنج بازان برتر اردبیل مشخص شدند
مشارکت گسترده نیرو‌های مسلح عراق در انتخابات مجلس
برپایی نمایشگاه تجسمی «واندالیسم» در ارومیه
تداوم خشکسالی با کاهش بارندگی در استان
آشنایی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با سرویس‌های FTTH
تحصیل ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور لرستان
نقش غیر قابل انکار معلمان در ترتیب نیرو‌های کارآمد در جامعه
خدمات زیربنایی نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی نیازمند اعتبار ۲۵ همتی
فعالیت ۲۲ کارگاه در استان تهران برای دو گانه سوز کردن خودروها
آیین عصر شعر علامه اقبال لاهوری برگزار شد
هوشمندسازی اولین مدرسه‌ روستایی در کلات
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
جشنواره ورزشی گردشگری «هما» در رامیان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
نشست سران قوا برگزار شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)