• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۵۳۸۵۱
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۵

رأی پارلمان یمن نشانه نامشروع بودن دولت مستعفی وفراری هادی

رای اعتماد پارلمان یمن به شورای عالی سیاسی این کشور، بر نامشروع بودن دولت مستعفی و فراری منصور هادی و تجاوز نظامی عربستان به یمن صحه گذاشت.

رأی پارلمان یمن نشانه نامشروع بودن دولت مستعفی وفراری هادینمایندگان پارلمان یمن، روز شنبه پس از یک سال و نیم توقف اجباری، نشست های خود را از سرگرفتند و در اولین جلسه کاری، که در آن همه فراکسیون های پارلمان شرکت کرده بودند در میان تهدیدهای عربستان و منصور هادی رئیس جمهور مستعفی وفراری یمن، به توافق‌نامه تشکیل شورای عالی سیاسی  به ریاست صالح الصماد رای  اعتماد دادند.
جریانهای ملی یمن و در صدر آنها انصارالله و حزب کنگره ملی به رهبری علی عبدالله صالح پس از کارشکنی عربستان در مذاکرات صلح کویت،  شورای عالی سیاسی یمن را  بر اساس قانون اساسی  این کشور تشکیل دادند.
شورای عالی سیاسی یمن از ده عضو از انصارالله و متحدانش و کنگره ملی  و متحدانش با هدف یکپارچه سازی تلاش ها برای مبارزه با تجاوزنظامی عربستان به یمن،  و اداره امور سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی، اداری و اجتماعی این کشور تشکیل شد. بر اساس این توافق، ریاست این شورا به صورت دوره ای میان دو طرف تقسیم می شود. 
پس از رای اعتماد  نمایندگان پارلمان یمن به شورای عالی سیاسی این کشور، صالح الصماد رئیس این شورا و دیگر اعضای شورا در پارلمان سوگند یاد کردند.
صالح الصماد پس از ادای سوگند  از جامعه جهانی خواست درباره موضع خود در قبال تجاوز رژیم آل سعود به یمن تجدید نظر کرده و به ملت یمن و انتخاب آنها احترام بگذارد.
از سرگیری فعالیت پارلمان یمن پس از 17 ماه از تجاوز نظامی عربستان به این کشور  و رای اعتماد به شورای عالی سیاسی، بیانگر  چند نکته مهم است:
نخست/ نمایندگان پارلمان و تصمیم های آنان برآیند مطالبات مردم یمن است.
دوم / رای اعتماد نمایندگان پارلمان یمن به شورای عالی سیاسی این کشور بیانگر مشروعیت این شوراست.
سوم/ انتقال قدرت به شورای عالی سیاسی یمن، این نکته را روشن می کند که منصور هادی رئیس جمهور مستعفی وفراری یمن مشروعیتی ندارد و دستورات وی لازم الاجرا نیست.
چهارم/ تجاوز نظامی عربستان و متحدانش به یمن، به بهانه به قدرت رساندن هادی مشروعیت ندارد و باید از سوی جامعه جهانی با پیگرد روبرو شود.
پنجم/ اراده خارجی برای به قدرت رساندن و تحمیل گزینه های مورد نظرش  بر ملت یمن در مقابل خواست یمنی ها مشروعیتی ندارد. ضمن اینکه شورای عالی سیاسی  یمن تاکید کرده است ماموریت این شورا در نمایندگی از تمامی طرف های سیاسی برای تصمیم گیری و اجرای تصمیمات اتخاذ شده خلاصه می شود. علاوه بر این، یکی دیگر از وظایف این شورا تلاش برای برقراری صلح در یمن از طریق مصالحه داخلی و اجرای انتخابات عمومی است.
ششم/ با تشکیل پارلمان یمن، عربستان دیگر هیچ بهانه ای برای ادامه تجاوز نظامی به این کشور ندارد و باید هرچه سریعتر به تصمیم ملت یمن گردن نهاده وحملات خود را متوقف کند.
هفتم/ رای اعتماد پارلمان به شورای عالی سیاسی یمن، پیروزی دیگری برای ائتلاف انصارلله و متحدانش محسوب می شود که ابتکار عمل را از ائتلاف سعودی خارج کرد و شکست دیگری را برای عربستان رقم زد.
عربستان 25 مارس 2015 (ششم فروردین 1394 ) عملیات موسوم به طوفان قاطعیت (عاصفه الحزم ) را به همراه تعدادی از متحدان خود برای  بازگرداندن منصورهادی به قدرت  آغاز کرد .  اما با گذشت حدود 17 ماه از عملیات طوفان قاطعیت، ائتلاف عربستان و متحدانش با فروپاشی روبرو شد و ریاض نه در میدان نبرد و نه در صحنه مذاکرات نتوانست شروط خود را بر انصارالله تحمیل کند.

---------------------
بررسی و تحلیل / رضا محمدمراد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)