• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۶۰۰۱۰
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱
سیاسی » مجلس
لاریجانی در نشست مشترک خبری با همتای عراقی خود:

حفظ تمامیت ارضی عراق؛ اصلی مهم در ثبات و امنیت منطقه

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حفظ تمامیت ارضی عراق را اصلی مهم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه می دانیم.

حفظ تمامیت ارضی عراق؛ اصلی مهم در ثبات و امنیت منطقهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علی لاریجانی پس از دیدار با رئیس مجلس عراق و در مصاحبه مطبوعاتی افزود: امروز آقای الجبوری و همکارانشان از مجلس عراق به ایران آمدند و علاوه بر مذاکرات رسمی با ایشان درباره مسائل مهم عراق و منطقه  هم مذاکره کردیم.
وی در ادامه با بیان اینکه کشور عراق ، کشور دوست و برادر ماست اظهار داشت: روابط دو کشور در یک بازه زمانی بسیار طولانی ، کاملاً به هم تنیده است مخصوصاً در فراز و فرودهای سختی که در دو دهه اخیر برای عراق پیش آمد ، همیشه ملت و دولت ایران در کنار ملت و دولت عراق بوده اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: عراق کشوری ثروتمند و دارای ملتی ریشه دار است و آرزوی ایران این است که عراق همیشه توانمند و سرافراز باشد.
لاریجانی تاکید کرد: با همه وجود تمامیت ارضی عراق را اصلی مهم برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه می دانیم.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با آقای الجبوری گفت: در مذاکرات با آقای الجبوری و دوستانشان در مورد توسعه روابط اقتصادی دو کشور در زمینه های مختلف صحبت کردیم.
رئیس مجلس افزود: در خصوص برخی موانعی که مشکلاتی برای تجار ایرانی فراهم آورده  نیز بحث کرده و امیدواریم با نگاه دقیق و سنجیده آقای الجبوری ، این مشکلات در عراق حل شود و روابط تجاری دو کشور جهش قابل ملاحظه ای پیدا کند.
لاریجانی در ادامه حل بحران تروریستی در داخل عراق و همگرایی بیشتر سیاسی در این کشور را از دیگر موضوعات مطرح شده دانست و گفت: بخش دیگری از مذاکرات حول بحران امنیتی در منطقه بود که جدای از مشکلات داخلی عراق نیست و طبعاً این سرنوشت مسلمانان در منطقه ، هم برای ما و هم برای عراق نگران کننده است.
وی اضافه کرد: به همین علت همکاری های دوجانبه برای ثبات سیاسی و امنیتی در منطقه از موضوعات مورد اهتمام دو کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: امیدوارم سفر ایشان و هیئت همراه سفر موفقی باشد و باعث شود روابط دو کشور در آینده در سطح بالاتری  قرار گیرد.

*رئیس مجلس عراق: ایران نقش بسیار فعالی در مبارزه با داعش ایفا کرد
رئیس مجلس عراق نقش جمهوری اسلامی ایران را در مبارزه با گروه تروریستی داعش و کمک به مردم عراق، بسیار فعال دانست.
سلیم جبوری در نشست خبری مشترک با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با بحران امنیت در منطقه مواجهیم، بحرانی که نمودش را در داعش و گروه های تروریستی می بینیم.
وی افزود: ما نیازمند این بودیم که کشورهای منطقه در کنار ما بایستند و ایستادگی واقعی آنها را در این زمینه مشاهده کنیم اما جمهوری اسلامی ایران بود که نقش بسیار فعالی در این زمینه ایفا کرد.
رئیس مجلس عراق گفت: ما شاهد بودیم که ایران در مقابله با داعش و کمک به عراقی ها نقش زیادی ایفا کرد.
جبوری همچنین با تبیین اهداف سفرش به تهران افزود: امروز در صدر هیئتی از مجلس عراق دیداری رسمی از ایران داشتیم تا به آقای لاریجانی بابت انتخاب دوباره اش به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی تبریک بگوییم.
وی اضافه کرد: معتقدیم آقای لاریجانی به علت حکمت و درایتش، لیاقت این منصب را دارد و با توانی که در اختیار دارد می تواند با مشکلات مقابله کند.
جبوری گفت: ما تصمیم گیران در نهادهای دولتی عراق معتقدیم  جمهوری اسلامی ایران کشوری مهم است و ما در پی آنیم که رابطه ای بهتر، قوی‌تر و مستمر با آن داشته باشیم.
رئیس مجلس عراق افزود: معتقدیم باید پل های همکاری در همه زمینه ها را با ایران به ویژه در عرصه های اقتصادی و پارلمانی ایجاد کنیم و اینگونه روابط و همکاری ها را به نفع دو ملت می دانیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحران تروریسم در عراق و منطقه گفت: مایل بودیم که عراق نقش بیشتر و روشن تری در مبارزه با تروریسم داشته باشد و دیدگاه ها در برخورد با این پدیده و با بحران های داخل و خارج عراق یکپارچه‌تر باشد که البته در حال حرکت به این سمت هستیم.
رئیس مجلس عراق افزود: ما به سمتی حرکت می کنیم که با کشورهای مختلف ارتباط داشته باشیم و از آنها برای برخورد با بحران ها و مشکلات استفاده کنیم.
جبوری تاکید کرد: مقابله با تروریسم باید رتبه اول اهتمام کشورهای منطقه را داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به مذاکراتش با آقای لاریجانی درباره روابط دو جانبه در عرصه اقتصادی گفـت: درباره روابط تجاری - اقتصادی مذاکره کردیم و اهتمام زیادی به این موضوع داشتیم و توانستیم به تفاهم هایی در این زمینه برسیم.
جبوری افزود: در هیئت همراه من و در مذاکره با آقای لاریجانی  شخصیت های زیادی شرکت داشتند، رئیس گروه دوستی پارلمانی و مسئولان فراکسیون های دو کشور در این دیدار حضور یافتند.
وی گفت: همچنین در این دیدار درباره نتایج اجلاس بین المجالس اسلامی که در بغداد برگزار شد صحبت و اطلاعاتی درباره تصمیمات این اجلاس برای مقابله با تروریسم و همکاری کشورهای اسلامی در این باره ارائه کردیم.
جبوری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اختلافات گروه های سیاسی در عراق و کمک ایران به رفع اختلافات افزود: مسئولان و تصمیم گیران سیاسی در عراق از درایت کامل برای رفع مشکلات برخوردارند.
وی اضافه کرد: یگانه تصور مسئولان عراقی این است که مواضعشان را در مبارزه با تروریسم و رفع مشکلات اقتصادی یکپارچه کنند، آنان تمایل دارند که در اختلافات باقی نمانند و اختلافات مانع از توجه به هدف های مهم تر نشود.
رئیس مجلس عراق در پاسخ به پرسش دیگری درباره اعتراض برخی محافل سیاسی در عراق به مشارکت حشدالشعبی در آزادسازی موصل گفت: تصمیم گیران نظامی - سیاسی در  عراق به مصلحت این کشور فکر می کنند.
جبوری افزود: تصمیم گیران در عراق ممکن است هر تصمیمی در این چارچوب بگیرند، آنچه اهمیت دارد منافع عراق است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی بافت‌های فرسوده و حفاظت از اراضی کشاورزی اولویت توسعه شهری
گرامیداشت یاد و خاطره ۳۴۰ شهید اروندکنار در یادمان شهدای والفجر ۸
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
تداوم بارش باران در خوزستان
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)