• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۸۳۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶

نگرانی امریکا از شکست تروریست ها در حلب

طرح امریکا برای نجات تروریست ها و جلوگیری از پیروزی راهبردی ارتش سوریه در حلب، با مخالفت روسیه با شکست روبرو شد.

نگرانی امریکا از شکست تروریست ها در حلبخبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام بلندپایه آمریکایی روز دوشنبه (15شهریور) اعلام کرد مذاکرات میان جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف همتای روسی وی در حاشیه اجلاس سران گروه بیست در چین ، درباره سوریه بدون نتیجه پایان یافت و اختلافات دو طرف همچنان به قوت خود باقیست. 
بر اساس گزارش فرانس 24،  کاخ سفید هم  اعلام کرد مذاکره با روسیه درباره آتش بس در حلب شکست خورده است. امریکا، روسیه را مسئول این شکست دانسته و مدعی شد که مسکو از تعهدات خود در قبال برخی مسائل شانه خالی کرده است.
باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا پیش از این گفته بود که واشنگتن درباره آتش بس در سوریه با روسیه مذاکره می کند از سوی دیگر وزارت خارجه امریکا نیز پیش از این اعلام کرده بود که چیزی به توافق نمانده است و روز یکشنبه به احتمال قوی وزرای خارجه دو کشور، خبر این توافق را اعلام خواهند کرد. اما تنها چند ساعت بعد اعلام کرد که مذاکرات شکست خورده است.
در حالیکه یک مقام بلندپایه در وزارت خارجه امریکا مدعی شد که روس ها از تعهدات خود در قبال برخی مسائل مورد توافق، شانه خالی کرده اند به نظر می رسد اختلاف اساسی بر سر سه موضوع اساسی است: 1/تفکیک گروههای تروریستی از گروههایی که به زعم امریکا میانه رو هستند. 2/ تعیین سرنوشت سوری ها به دست سوری ها. 3/ اهداف امریکا و متحدانش از بر قراری آتش بس 
در مورد اول روس ها معتقدند پیش از برقراری آتش بس باید معلوم شود که چه گروههایی تروریستی هستند و چه گروههایی میانه رو، و بدون روشن شدن این موضوع نمی توان به آتش بس دائمی امیدوار بود. 
در مورد دوم هم روس ها می گویند که با درخواست دولت قانونی سوریه وارد این کشور شده اند و هر گونه تصمیم گیری در مورد حاکمیت سوریه به خود سوری ها مربوط بوده و بحران باید از طریق مسالمت آمیز گفتگوهای سوری/ سوری حل شود. 
در همین چار چوب  ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در نشست غیر رسمی سران گروه بریکس در حاشیه اجلاس سران گروه 20 در چین گفت :«ما بار دیگر تاکید می کنیم به درخواست بشار اسد رییس جمهور قانونی و مشروع سوریه برای کمک به وی در مبارزه با گروه های تروریستی پاسخ مثبت دادیم.»
در مورد سوم هم از نظر روس ها امریکا و متحدانش در مورد برقراری آتش بس در حلب نیت خیرخواهانه ای را دنبال نمی کنند آنها به فکر نجات تروریست ها و جلوگیری از آزادسازی شهر راهبردی حلب  و تقویت دولت قانونی بشار اسد هستند.
به ویژه اینکه تازه ترین خبرها از حلب حاکیست که ارتش سوریه موفق شده است مجددا منطقه دانشکده های حلب و معبر "الراموسه" را که ماه گذشته به کنترل تکفیری ها در آمده بود آزاد کند و تلفات وخسارت های سنگینی بر ائتلاف تروریستی جیش الفتح وارد نموده و محاصره تروریست ها در شرق حلب را مجددا کامل نماید.
شهر حلب در چهار سال گذشته بین نیروهای دولتی درغرب و گروههای تروریستی تحت حمایت امریکا و متحدانش در شرق تقسیم شده است. اگر ارتش سوریه بتواند نیمه شرقی را بار دیگر تحت کنترل بگیرد، به پیروزی راهبردی می رسد که می تواند سرنوشت جنگ را تغییر دهد.
به نظر می رسد دولت سوریه در تلاش است با محاصره کامل حلب از الگوی داریا در این منطقه استفاده و زمینه تخلیه تروریست ها را از حلب و انتقال آنها به منطقه دیگری را فراهم کند.
ضمن اینکه در تشریح دلایل نگرانی امریکایی ها از آزاد سازی حلب باید گفت: 
نخست/ حلب از نظر اقتصادی و سیاسی وتاریخی و همچنین موقعیت جغرافیایی دارای اهمیت بسیاری هم برای دولت دمشق وهم دیگر طرف های درگیر در سوریه است.
دوم / این شهرکه در شمال سوریه واقع است یکی از خطوط اصلی  ارتباطی و مواصلاتی گروههای تروریستی با ترکیه است و در صورت  آزادسازی کامل آن، تروریست ها دیگر قادر نخواهند بود به نیروهای تازه نفس و تسلیحات و مهمات و کمک های مالی دسترسی داشته باشند.
سوم/ آزادسازی حلب این امکان را برای ارتش سوریه فراهم خواهد کرد تا دیگر مناطق تحت کنترل تروریست ها از جمله رقه و دیرالزور را آزاد و حاکمیت دولت دمشق بر بخش اعظم خاک سوریه تعمیم  داده شود.
چهارم/ با این پیروزی ها دولت سوریه در مذاکرات صلح دست بالا را خواهد داشت.
پنجم/ در کنار استان حلب و هم مرز با ترکیه رقه و پس از آن استان کردنشین حسکه واقع شده است ، رقه در حال حاضر در کنترل نیروهای داعش است و در صورت آزادسازی حلب، این امکان فراهم خواهد شد که این منطقه هم از کنترل داعش رها شود اما به نظر می رسد امریکایی ها چندان تمایل ندارند که این امکان برای ارتش سوریه فراهم شود که بتواند رقه یا دیرالزور را آزاد نماید و در پی طرح های تجزیه طلبانه خود مایل هستند این مناطق به دست نیروهای گریز از مرکز بیفتد.
ششم/ کشورهای منطقه ای حامی تروریست ها به ویژه عربستان هم  از پیشروی ارتش سوریه در حلب نگرانی هایی دارند چرا که این مسئله به معنای شکست گروههای تحت کنترل آنها و دست خالی شان در میز مذاکرات است.
از این روست که فواز جرجس نویسنده کتاب داعش از نگاه تاریخ می گوید پیروزی ارتش سوریه در حلب  به معنای پایان کار گروههای تروریستی و برنده شدن دولت دمشق است.
با این اوصاف این مسئله خوشایند امریکا و هم پیمانانش نبوده  و به بهانه الگوی نخ نمای آتش بس در پی ایجاد فضای تنفسی برای تروریست ها هستند.

---------------------------------
بررسی و تحلیل / رضا محمدمراد


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ دی ۱۴۰۴
نوزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش و تابلوفرش دستباف قزوین
روایتی از محافظ سردار دل‌ها؛ هادی طارمی
ربایش رئیس‌جمهور ونزوئلا مصداق تروریسم دولتی و تجاوز آشکار آمریکاست
۱۰ یوز جدید شناسایی شد
صدای مردم پانزدهم دی ماه استان قزوین
تاکید نخبگان گیلانی بر هوشیاری در برابر تحریف‌ها
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
مجموعه ورزشی علیدخت بجنورد آماده میزبانی مسابقات کوراش می‌شود
تعویض بیش از ۱۹ هزار کنتور آب فرسوده در اهواز
تولید سالانه ۱۰.۵ هزار تن سیم تایر در دره‌شهر
پایان آیین معنوی اعتکاف در آبادان و خرمشهر
ضرورت تداوم جوجه‌ریزی و مدیریت نقدینگی
واردات بیش از ۸۰۰ هزار تن نهاده‌ی دامی از بنادر کاسپین و انزلی
گرامیداشت سالروز شهادت سردار سلیمانی باحضور عشایر خوزستان+فیلم
خودکفایی در تولید چراغ‌های هوشمند و صرفه‌جویی ۷۵ درصدی انرژی
حمله رژیم صهیونیستی به مناطقی در لبنان
مهار آتش کاله 
اجرای طرح ایجاد نظام رهگیری وردیابی و شناسه دار کردن محصولات خام کشاورزی در گیلان
گیتی پسند مغلوب پالایش نفت اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)