• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۸۹۰۵۲
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۱
اقتصادی » صنعت

ایجاد نمایندگی های رسمی گوشی تلفن همراه سبب کنترل قاچاق می شود

رئیس اتحادیه لوازم صوت و تصویر و تلفن همراه قول داد با راه اندازی نمایندگی های رسمی گوشی تلفن همراه تا 6 ماه آینده ؛ فضای قاچاق محدودتر شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ابراهیم درستی با اشاره به تعیین شرایط ویژه برای وارد کنندگان گوشی تلفن همراه از سوی وزارت صنعت معدن وتجارت افزود: تاکنون صاحبان 9 برند با ثبت مشخصات در سامانه برای دریافت نمایندگی رسمی اقدام کرده اند و چند برند دیگر نیز در مرحله ثبت مشخصات هستند.

وی راه اندازی نمایندگی رسمی را سبب کاهش سود قاچاقچیان و از بین رفتن قاچاق دانست و ادامه داد : تاسیس نمایندگی رسمی گوشی و تلفن همراه سبب قانونمند شدن بازار این کالا می شود.

رئیس اتحادیه لوازم صوت و تصویر و گوشی تلفن همراه گفت: رفع مشکلات وارد کنندگان ، کاهش مراحل اداری و آسان شدن واردات هم از راه های دیگر جلوگیری از قاچاق در این بخش است.

درستی با اشاره به تنگ شدن حلقه قاچاق و با رفتن ناامنی برای قاچاقچیان در حال حاضر افزود : هم اکنون گوشی تلفن همراه جزء پایدار سبد خانوار است که با ضابطه مند کردن واردات آن ثبات در بازار این کالا را ایجاد خواهیم کرد.

وی با ابراز امیدواری از فراهم شدن شرایط برای تولید گوشی تلفن همراه درکشورتصریح کرد: باید واردات گوشی تلفن همراه با شرط انتقال فناوری انجام و هدف توسعه تولید و صادرات درکشور فراهم شود.

نایب رئیس اول اتاق اصناف تهران، مصرف سالانه گوشی تلفن همراه در کشور را 15میلیون دستگاه اعلام کرد و گفت: 10 میلیون دستگاه گوشی قاچاق در بازار وجود دارد. 

درستی گفت: باید ریسک واردات تلفن همراه به صورت قاچاق برای قاچاقچیان بالا برود. 

نایب رئیس اول اتاق اصناف کشور افزود: خواستار ساماندهی بازار هستیم و از دولت درخواست می کنیم مجموع تعرفه و مالیات بر ارزش افزوده را طوری تنظیم کند که بتوان جذابیت قاچاق را از بین برد.

وی تاکید کرد: پیشنهاد ساماندهی بازار تلفن همراه به دولت ارائه شده است و امیدواریم که بتوانیم هر چه سریعتر با اصلاح منطقی تعرفه و مالیات بر ارزش افزوده، این بازار را ساماندهی کنیم و این در شرایطی است که حجم گوشی تلفن همراه بسیار کوچک است و بنابراین حمل و نقل آن در تعداد بالا از طریق قاچاق کاملا امکانپذیر است.

بازار  گوشی تلفن همراه  شناسنامه دار شود

دکتر رامین سمیع زاده مدیر نمایشگاه کمکس 2016  هم گفت: با هدف حرکت حرکت به سمت جلوگیری از کالاهای قاچاق ، شرکت های اصلی و معتبر برای شرکت در نمایشگاه از فیلتر اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی و تصویری ، تلفن همراه و لوازم جانبی عبور کرده و همه غرفه ها شناسنامه دار بوده و جواز و پروانه کار دارند.

وی افزود: مردم با خیالی آسوده می توانند از بخش های مختلف آن بازدید و کالاهای موجود را از لحاظ کیفیت ، امکانات ، ویژگی ها و قیمت با یکدیگر مقایسه کنند.
دکتر سمیع زاده ابراز امیدواری کرد که به موازات برگزاری چنین نمایشگاه هایی و هر چه که جلوتر می رویم تولیدات داخلی بیش از پیش با طراحی جدید ، شرایط مناسب و کیفیتی رقابت پذیر با نمونه های مشابه خارجی عرضه شود.
غرفه داران این نمایشگاه با ارائه قابلیت های انواع گوشی های تلفن همراه ، دوربین های عکاسی ، فیلمبرداری و مدار بسته که عمدتاً با تخفیف های نمایشگاهی عرضه می شود مشاوره و آموزش های اولیه را نیز به شکل رایگان برای بازدید کنندگان در نظر گرفته اند که گامی در مسیر استفاده صحیح و هدفمند از این محصولات تلقی می شود.

طبق آمار رسمی 80 درصد کاربران ایرانی از قابلیت های پیشرفته تلفن همراهشان آگاهی کامل ندارند و اغلب کاربران تنها از 10 درصد قابلیت های گوشی هایشان استفاده می کنند.

سیزدهمین نمایشگاه برترین های تلفن همراه، دوربین های عکاسی ، فیلمبرداری و مدار بسته تا فردا در سالن نمایشگاهی بازار موبایل ایران (شماره 2) ادامه دارد و  از ساعت 10 صبح تا 8 شب میزبان علاقه مندان است.

سمیع زاده گفت : این نمایشگاه با ارائه انواع تلفن همراه از نشان های تجاری معتبر ایرانی و خارجی و نیز انواع دوربین های عکاسی ، فیلمبرداری و مدار بسته در فضایی بسیار مدرن و حرفه ای برگزار شده است.

در این نمایشگاه که همه نشان های معتبر تجاری حضور پر رنگ دارد ، تولید کنندگان داخلی نیز آخرین توانمندی های خود را در معرض دید عموم قرار داده اند.

توسعه کارآفرینی ؛ در بستر تلفن همراه

کارآفرینی و راه‌اندازی کسب‌و‌کار در بستر فناوری تلفن همراه رو به گسترش است و پیش‌بینی می‌شود در کشور هم مورد توجه باشد.
مسلم خانی مدرس کارآفرینی گفت: تلفن همراه به پدیده‌ای چند رسانه‌ای و چندکاربردی تبدیل شده است و باید با شناسایی نیازهای آشکار و پنهان شهروندان تلاش کنیم نیاز واقعی آنها تامین شود. وی تصریح کرد: راه‌اندازی کسب‌و‌کار مبتنی بر تلفن همراه، خلاقیت و تامین نیازهای واقعی شهروندان است، مانند مشاوره و خدمات، آموزش و تامین خدمات از طریق دیگران.
خانی افزود: کسب‌و‌کار از راه دور یا ارائه خدمت از راه دور (Teleworking) در همه کشورها مدنظر است، اما باید فرهنگ تعاملی، بستر فناوری اطلاعات و شناسایی و تامین نیازهای مخاطبان در اولویت باشد.خانی گفت: علاقه‌مندان باید با افزایش خلاقیت، نیازهای آتی و پنهان را شناسایی و متناسب با آنها برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار در فضای رسانه‌ای تلفن همراه نیاز مردم را رفع کنند.

مدرس کارآفرینی تصریح کرد: محیط فرهنگی تعاملی مطمئن، مثبت و سازنده، بستر الکترونیک و تامین زیرساخت‌ها باید مدنظر دولت باشد و برای دهه‌های آینده می‌توان تامین نیاز سالمندان را برنامه‌ریزی کرد تا سلامت این نوع کسب‌و‌کارها نیز تضمین شود.

خانی گفت: برای نمونه خانوارها برای فرزندان خود نیازهای آشکاری مانند آموزش و تغذیه دارند، اما نیاز پنهان آنها توجه به اختراع، ابتکار و خلاقیت است و می‌توانیم در فضای رسانه تلفن همراه برای تامین نیازهای پنهان مردم و خانوارها فعالیت کنیم.

کارآفرینی در آی تی و وسایل  موبایل

دکتر علی‌اکبر جلالی، کارآفرین IT و استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت می گوید کارآفرینی برروی آی تی رو به گسترش است و اگر این پروژه‌های ICT روستایی در کشور نبود، امروز نمی‌دانستیم که وجه نقدی هدفمندی یارانه‌ها چگونه باید توزیع شود. الان در کلیه این دفاتر، یک بانک الکترونیکی وجود دارد که سهمیه یارانه‌های روستاییان از این طریق پرداخت می‌شود.

جلالی می گوید : پروژه بعدی، پروژه توسعه شهرهای الکترونیک کشور بود که در این زمینه هم کار بزرگی صورت گرفت. 100 درصد شهرهای ایران سایتی دارند به نام شهرالکترونیک. این پروژه با هدف ایجاد اشتغال صورت گرفت. تعهد کرده‌ایم که یک میلیون شغل در 5 سال، فقط از طریق شهرهای الکترونیک ایجاد خواهیم کرد و الان در گرگان به طور رسمی، کار شروع شده است و مشغول واردکردن اطلاعات یک شهر هستیم و به امید خدا اگر موفق شویم که این طرح را به صورت قانون شهرهای الکترونیک در آوریم که بتواند دولت الکترونیک را هم در خود جا دهد، می‌تواند پروژه بسیار موثری در توسعه کشور باشد. باید بگویم این پروژه‌ها از طریق بخش خصوصی اداره می‌شود و دولت، فقط نقش هدایتی و نظارتی دارد.

اکنون روستاها برای کشت و برداشت‌شان به اینترنت مراجعه می‌کنند و از آن آموزش می‌بینند و آماری وجود دارد که نشان می‌دهد روستاهایی که از این امکانات استفاده می‌کنند، محصولات کشاورزی بهتری را عرضه کرده‌اند و علاوه بر این می‌توان به حذف واسطه‌ها و نیز ارتقای کیفیت زندگی روستاییان اشاره کرد. البته حرف من به این معنا نیست که الان روستایی‌ها مثل شهری‌ها می‌نشینند پای کامپیوتر و می‌توانند وبگردی کنند. نه، این‌گونه نیست. در روستاها، اغلب خود یک کشاورز، پای رایانه نمی‌نشیند.

ولی اغلب این کشاورزان، فرزندانی تحصیلکرده دارند که آن‌ها اطلاعات تازه مربوط به کشاورزی را در اختیارشان قرار می‌دهند. بنابراین وقتی از اینترنت در روستا صحبت می‌کنیم، نظر ما بیشتر روی کیفی‌سازی تولیدات و افزایش محصولات و حتی تغییر محصولات در برخی موارد است. اگر شبکه‌ای وجود داشته باشد که به صورت آنلاین میزان کاشت، داشت و برداشت را ثبت کند، وزیر کشاورزی هم می‌تواند سطح کشت هر کدام از محصولات را بداند و بر این اساس تنظیم تولید و تنظیم عرضه صورت گیرد. این نبود سیستم‌های یکپارچه، آسیب‌های فراوانی می‌زند و باید یک روز برای آن اقدامی می‌کردیم که حالا این کار را ما شروع کرده‌ایم و موفق هم بوده‌ایم. بزرگ‌ترین جایزه خلاقیت و نوآوری را در همین حوزه ICT روستایی در جهان گرفته‌ایم.

دولت باید دغدغه لازم را برای توسعه فناوری اطلاعات در کشور داشته باشد در سالیان اخیر، توسعه IT باعث توسعه انسانی در بسیاری از کشورها شده است.

مثلا در حوزه مدارس هوشمند، کتابی نوشته‌ایم به نام «نقشه راه مدارس هوشمند» که با کمک وزات آموزش و پرورش منتشر شده است. امروز اگر می‌بینیم کشور ما در بحث مدارس هوشمند حرفی برای گفتن دارد، بنیانش از همکاری دانشگاه و آموزش و پرورش بوده است. به عنوان مجری این پروژه تمام تلاشم را کرده‌ام تا الگوهای جهانی را مطالعه کنم و یک مدل ایرانی که با زیرساخت‌ها و فرهنگ ما همسو باشد، ایجاد کنم. 

سه پروژه روستاهای الکترونیک، شهرهای الکترونیک و مدارس هوشمند، کارهای بزرگ ملی‌ست که اگر بتوانیم به انجام برسانیم بخش مهمی از مسیر اشتغال و نقشه راه توسعه کشور، محقق خواهد شد.

کشور ما نیاز دارد که افراد بتوانند با نوآوری و خلاقیت، پروژه‌های بزرگ ملی ایجاد کنند و زندگی 80 میلیون انسان را ارتقا دهند. این مهم‌ترین ماموریتی‌ست که برای خود تعریف کرده‌ایم.

بنابراین گزارش ،گوشی تلفن همراه بستر خوبی برای توسعه مجازی است به شرط اینکه همه شهروندان از کاربری های ان اطلاعات کاملی داشته باشند که در حال حاضر به حداکثر 10 درصد می رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از ۸ پایگاه اورژانس در استان
تیم ملی دوچرخه سواری ایران از رقابت‌های قهرمانی آسیا بازماند
هم‌افزایی فعالان مسجدی یزد برای گرامیداشت هرچه باشکوه‌تر دهه فجر
ارائه ۲۷ طرح در کارگروه زیربنایی استان زنجان
معدن مس سرگز در جنوب استان کرمان اشتغال افرین است
شادی مردم استان مرکزی در نیمه شعبان
ثبت بارش ۲۴ میلی‌متری در خرم‌دره
بارش ۵۰ سانتیمتری برف در کوهرنگ
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان
تولید دارو با استفاده از گیاهان دارویی بومی گلستان
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها؛ پنج شنبه ۱۶ بهمن ماه در ۲۰هزار گلزار شهدای سراسر کشور
نشست سالانه اندیشمندان و اساتید سراسر کشور در حرم شاهچراغ
تیم ملی دو و میدانی ایران عازم تیانجین شد
رتبه اول کشور در تنوع محصولات صنعتی با تولید ۸۰ هزار نوع محصول
افتتاحیه ۴۴مین جشنواره فیلم فجر در اراک
نو نوار شدن بیش از۳۶ کیلومتر از راه های روستایی استان زنجان در ایجرود
تب برفکی مهار شد
بارش برف در محور‌های اصلی و فرعی آذربایجان شرقی
روند کاهشی دما در سمنان
این فیلم روایتی از زندگی چمران جنوب بر پرده نقره ای است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)