• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۹۴۵۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

تورم در نیمه دوم امسال دو رقمی می شود

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به آثار مولفه های اقتصادی پیش بینی ما این است که در نیمه دوم امسال تورم دو رقمی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزرای صدا و سیما مسعود خوانساری در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: در فصل بهار امسال بدهی بخش دولتی به بانکها در مقایسه با فصل قبل 16 هزار میلیارد تومان افزایش داشت ضمن اینکه حجم نقدینگی در بهار 95 در مقایسه با اسفند سال 94 به میزان 4.2 درصد رشد را تجربه کرد.

وی با بیان اینکه سهم سپرده های کوتاه مدت در سال 95 در مقایسه با نقدینگی کل کشور افزایش داشته است، گفت: سهم سپرده های بلندمدت نیز در این مدت کاهش داشت که نشانگر تاثیر اجرای کاهش سود سپرده های بانکی است که سه مولفه یاد شده می تواند به دو رقمی شدن تورم در نیمه دوم امسال منجر شود البته امیدواریم دولت با تمهیداتی که می اندیشد، از این موضوع جلوگیری کند تا شاهد افزایش نرخ تورم نباشیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

خوانساری افزود: با وجود توافقات انجام شده، هنوز مشکلاتی به واسطه تحریم در کشور وجود دارد، هنوز نقل و انتقال پول در کشور با مشکل روبرو است و با وجود ارتباط برخی از بانکها با بانکهای بزرگ خارجی، هنوز این موضوع به جریان نیفتاده است.

وی با اشاره به اینکه سه بانک ایرانی مطابق با توافق نامه ای که با آلمان به امضاء رسیده در این کشور شعبه دایر خواهند کرد، افزود: با وجود این هنوز نقل و انتقال پول با مشکل روبرو است، ما در زمان تحریم از مبادی غیر رسمی کار می کردیم که پس از توافق هسته ای، امیدواریم به حالت عادی خود باز گردد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: پس از رفع تحریم، پیوستن به قانون مبارزه با پولشویی و ضد تروریسم در سال 94 در مجلس به تصویب رسید و شورای نگهبان هم آن را مورد تائید قرار داد البته مسئول اجرای این قانون وزارت اقتصاد است که متاسفانه در روزهای اخیر این موضوع دستخوش مسائل سیاسی قرار گرفته است.

خوانساری با بیان اینکه امیدواریم هر چه زودتر دولت در این زمینه شفاف سازی انجام دهد، گفت: متاسفانه ایران و کره شمالی بدترین رتبه را در این زمینه دارند که امیدواریم با تلاش دولت، بتوانیم از این رتبه خلاصی یافته و ارتباط ما با سایر بانکها برقرار شود و بخش خصوصی بتواند سرمایه گذار خارجی جذب کند.

وی با اشاره به اصلاح قانون بودجه سال 95 گفت: تبصره 35 این قانون به دولت اجازه داد که مطالبات بانکها از بانک مرکزی را با قیمت گذاری ارز تهاتر کند که این موضوع در شفاف سازی به ما کمک می کند و امیدواریم که با اجرای این قانون، دست بانکها برای اعطای تسهیلات باز شود.

وی ادامه داد: همچنین در تبصره 36 به دولت اجازه داده شده 40 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کند و بدهی خود را از این طریق بپردازد. همچنین در تبصره 37 اجازه داده شده که 8 هزار میلیارد تومان اوراق خزانه برای بیمه سلامت منتشر شود.

خوانساری ادامه داد: در تبصره 38 به دولت اجازه داده شده 5 میلیارد دلار از روسیه برای طرح های زیرساختی شامل راه آهن، فرودگاه و انرژی ها نو وام بگیرد.

وی افزود: یکی از اقداماتی که ماه گذشته مطرح شد، موضوع ماده 34 قانون رفع موانع پولی بود و مشکلی که داشتیم برای تسعیر نرخ ارز صادر کنندگان بود که بخش زیادی از آن با بخشنامه سازمان امور مالیاتی حل شد.

خوانساری با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات، بخش ارزش افزوده کالاهای صادراتی است که بازگشت آن به بخش خصوصی زمان بر است گفت: در سال 91 این مشکل وجود داشت اما آئین نامه ای در این خصوص نوشته شد که آن هم بسیار سخت بود ضمن اینکه در سال 93 در قانون بودجه این موضوع پیش بینی شد تا 15 روزه حل و فصل شود از این رو با طرح موضوع در شورای عالی صادرات به نتایج خوبی رسیدیم و این هفته این موضوع نهایی می شود که امیدواریم تا پایان هفته، موضوع حل و فصل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)