• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۱۳۰۰۱
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
در تئاتر استان‌ها چه می‌گذرد؟

تئاتر ایران با 33 جشنواره استانی جان تازه‌ای گرفت

برپایی جشنواره‌های تئاتر استانی از نیمه شهریور پارسال شروع شده است و با حضور سی و یک استان همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ هنرمندان تئاتر سراسر کشور نمایش های خود را برای حضور در رقابت های استانی که پیش درآمدی بر انتخاب آثار جشنواره بین المللی تئاتر فجر محسوب می شود، برای علاقه مندان هنرهای نمایشی در قالب جشنواره تئاتر استانی به نمایش گذاشته اند.

نمایش های راه یافته به جشنواره تئاتر استانی به طور میانگین باتوجه به ظرفیت های اجرایی شهر خود بین پنج تا 15 شب روی صحنه می روند.

تنها در دو هفته پایانی شهریور امسال جشنواره های تئاتر استان های هرمزگان، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، مازندران، اردبیل، کرمان، گیلان، گلستان، همدان، البرز، اصفهان، زنجان و قم برگزار شده است و در آیین اختتامیه برگزیدگان بخش های مختلف معرفی شده اند.

استان ها حداکثر دو اثر نمایشی خود را به مرحله بعد که انتخاب آثار برای حضور در جشنواره تئاتر فجر خواهد بود معرفی کرده اند، بنابراین در نگاهی کلی می توان گفت از 16 استان 32 اثر نمایشی حرکت خود را برای حضور بین المللی شروع کرده اند.

با شروع مهر جشنواره های استان های خراسان رضوی(4 تا 8 مهر)، کرمان جنوبی (7 و 8 مهر)، تهران (3 تا 9  مهر)، سمنان (2 و 3 مهر)، کهکیلویه و بویر احمد(5 تا 8 مهر)، آذربایجان شرقی(2 تا 5 مهر)، فارس (2 تا 5 مهر)، قزوین (2 تا 7 مهر)، سیستان و بلوچستان (5 تا 8 مهر)، بوشهر (6 تا 9 مهر)، یزد (6 تا 9 مهر)، قشم (7 تا 9 مهر)، کردستان (7 تا 9 مهر)، کرمانشاه (7 تا 10 مهر)، لرستان( 7 تا 9 مهر)، مرکزی (7 تا 9 مهر)، ایلام (8 تا 10 مهر) کار خود را آغاز کرده اند.

در پایان رقابت هنرمندان 16 استان که تا کنون برگزیدگان خود را معرفی کرده اند از استان زنجان نمایش های «دیوانه ها آواز بی آهنگ می خوانند» کاری از بهنام عزیز خانی و  «کچل اوغلان» اثری از حمید قزلباش، از استان قم نمایش های «خانوم» به کارگردانی مهدی ملاک و «مثل گربه و ماهی» کاری از صدیقه مشایخی، از استان هرمزگان نمایش های«تراشیدن گوشت از گاوهای سر نبریده» اثری از محمد سلیمی و «دن کامیلو» به کارگردانی مهران محمودزاده معرفی شده اند.

همچنین از استان آذربایجان غربی نمایش های «آبگوشت زهرماری» کاری از بابک لطفی و «به هم میرسیم» اثری از رسول بانگین، از استان چهارمحال و بختیاری نمایش های «و صدا این همه ترسان» به کارگردانی مشترک مصطفی محمدی‌دوست و هوشنگ عزیزی‌پور و «سیاه در سبز»اثری از کاظم حیدری چالشتری، از استان خوزستان نمایش های «سرنوشت نابهنگام زنی که مدام می خنددید» به کارگردانی سیاوش عالی پور و «اسپرسو» کاری مشترک از ایوب بختیاری و نبراس میرآبیان، از خراسان جنوبی نمایش های «ناک اوت» اثری از میثم صدرا و« مرگ شور» کاری ازحسین ابراهیمی برای جشنواره فجر خود را آماده می کنند.

از خراسان شمالی نیز نمایش های «مولار» به کارگردانی محمد شاکری و «هیس اون بیدار می شه » کاری از نریمان محزون، از استان اردبیل نمایش های «سرهنگ مسلسل جاده» اثری از فاطمه سیمزاری و« تو را از من گرفتی» به کارگردانی اکبر صادقی، از استان مازندران نمایش « روی زمین» کاری ازمرتضی صادقیان، از استان کرمان نمایش های «داراب سالارزاده ای از شاه کوه» اثری از جلیل امیری و «عادت های عادی» به کارگردانی مجید عتیق، از استان گیلان نمایش های «کا» اثری مشترک از وحید تقی زاده و غزاله جهان بین و «درست کارترین قاتل دنیا » کاری از آرمین طیب نعیمی و سام کهریزی معرفی شده اند.

استان های گلستان نمایش های «وای به روزی که بمیرد خروس» کاری از پورنیک کاوش و «عزیزم سعی کن بمیری» اثری از احمد افتخاری، همدان نمایش های «مجلس مچاله خوانی» به کارگردانی سجاد طهماسبی و «آبی ترین آسمان زمین» کاری از محمد قاسمی از البرز نمایش های «جزیره» اثری از سعید دشتی و «چرا نازی پرواز کرد» به کارگردانی ندا قربانی و اصفهان دو نمایش «اسم من مژگانه اینجا خونه منه» کاری از هادی عسکری و «پنهان خانه پنج در» اثری از احسان جانمی را روانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر می کنند.

استفاده از تمامی امکانات موجود نمایشی، جلب همکاری نهاد های مختلف شهری و فرهنگی و هنری از ویژگی جشنواره های استانی است که حضور امامان جمعه در جلسات و آیین های رسمی افتتاحیه و اختتامیه، فرمانداران و شهرداران، حضور بخش خصوصی از جمله رویدادهای مهم در برگزاری این جشنواره هاست.

با حضور مدیران فرهنگی و هنری کشور در استان ها زمینه های ساخت و تجهیز سالن های تئاتر و پلاتو های نمایش در برخی استان ها مورد توجه قرار گرفته است و تصویری کلی از ظرفیت های موجود و بالقوه هر شهر را ارائه و کاستی ها و امکانات سنجیده می شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)