• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۴۱۰۰۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۵:۲۱
اقتصادی
گفتگوی ویژه خبری؛

ساختار کنونی مبارزه با مفاسد اقتصادی جواب نمی دهد

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه ساختار فعلی مبارزه با مفاسد اقتصادی جواب نداده است، گفت: متولی منحصری در زمینه مبارزه با فساد در کشور نداریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد دهقان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما درباره طرح تشکیل سازمان مبارزه با جرایم اقتصادی افزود: در مجلس نهم نخستین گام را مرکز پژوهش های مجلس برداشت و پیش نویس این طرح آماده و در 18 اردیبهشت سال 1392 ارائه شد.
 
وی با اشاره به سیر تشریفاتی این طرح و اینکه حدود سه سال در حال بررسی این طرح بودیم گفت: متاسفانه فساد به گونه ای در کشور رشد کرده که نیازمند جراحی جدی است و وضع موجود زیبنده نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران نیست.
دهقان تاکید کرد: پیشگیری و برخورد با فساد اقتصادی ضروری است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه بر مبارزه با مفاسد اقتصادی در قانون اساسی و دیگر قوانین تاکید شده است، گفت: در مجلس دیوان محاسبات وظیفه نظارت بر عملکرد مالی و هزینه کرد بودجه و اعتبارات سالانه را دارد و در قوه قضائیه هم سازمان بازرسی کل کشور  وظیفه نظارت بر همه نهادها را بر عهده دارد و در قوه مجریه هم وزارت دارایی و ذی حساب ها وجود دارند که در همه ادارات کل مستقر هستند.
 
محمد کاظمی افزود: تشکیل نهادهای موازی راه مبارزه با مفاسد اقتصادی نیست بلکه راه آن شفاف سازی و آزادی گردش اطلاعات، تقویت مطبوعات و محرم دانستن مردم است.
وی تاکید کرد: اجرای طرح ایجاد سازمان مبارزه با جرایم اقتصادی، موازی کاری است و تداخل ایجاد می کند.
کاظمی گفت: باید بخش هایی را که با مفاسد اقتصادی مبارزه می کنند تقویت کنیم. 
در ادامه دهقان گفت: وضع فعلی قابل تداوم نیست و ریشه های نظام و کشور از فساد اقتصادی ضربه می خورد و آبروی کشور در جهان می رود بنابراین یک متولی مستقل برای مبارزه با فساد مورد نیاز است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: وظیفه این ستاد، ایجاد هماهنگی میان 3 قوه در مبارزه با مفاسد اقتصادی است نه مبارزه مستقیم با آن.
کاظم پالیزدار افزود: از مهر سال 92 پس از گذشت 36 ماه تا کنون 31 جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی برگزار شد و جلسه سی و دوم آن هم هفته آینده برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه عالی ترین مقام های سه قوه اعضای این ستاد هستند که هماهنگی و حضور همزمان آن ها مشکل است گفت: مطالبات معوق، ساماندهی شبکه بانکی کشور، برخورد با مؤسسات غیرمجاز و مفسده های کلان اقتصادی از نتایج تصمیمات این ستاد است.
پالیزدار افزود: برخورد، راهکار مبارزه با فساد اقتصادی نیست بلکه پیشگیری بهترین راهکار است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: باید به سمت پیشگیری برویم نه نهادسازی و موازی کاری و باید قوانین ما شفاف باشد و مردم را کاملا محرم نظام بدانیم و عملکرد وزارتخانه ها مانند آینه جلوی مردم باشد.
کاظمی افزود: مشکلات فعلی ناشی از شفاف عمل نکردن نهادها و مؤسسات دولتی است و قوه قضائیه در رسیدگی به پرونده های مفاسد اقتصادی کوتاهی نکرده است.
در ادامه دهقان گفت: تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی، موازی کاری نیست و ساختار فعلی مبارزه با مفاسد اقتصادی جواب نداده است.
در ادامه دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: باید بسترهایی که موجب ایجاد فساد می شود مشخص و برطرف و ساختارها اصلاح شود.
 
دهقان هم گفت: مبارزه با فساد مستلزم یک کار هماهنگ پلیسی، قضایی و امنیتی است.
در ادامه نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی  مجلس با بیان اینکه مشکل قانون نداریم  گفت: ساختار اداری ما مشکل دارد و عملکرد مالی ادارات شفاف نیست به همین علت فساد ایجاد می شود.
کاظمی ادامه داد: گردش آزاد اطلاعات نداریم و گاهی با خبرنگارانی که فساد را افشاء می کنند برخورد می شود.
وی گفت: تشکیل سازمانی با عنوان سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی با مسئولیت قوه قضائیه خلاف استقلال قواست زیرا قوه قضائیه صرفا وظیفه رسیدگی به پرونده ها را دارد و در بحث اجراء ، کشف جرم و بدست آوردن آمار مسئولیتی نمی تواند داشته باشد.
دهقان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس هم گفت: بر اساس بند 4 اصل 156 قانون اساسی، مسئولیت مستقیم کشف جرم با قوه قضائیه است.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­روایت ریشه‌های تئاتر دینی در یک کتاب
آخرین وضعیت بارش‌ها در هرمزگان ۲۸ آذر ۱۴۰۴
لغزندگی تمامی محور‌های چهارمحال و بختیاری
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ و تمدید نمی‌شود
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
باید و نباید های علت های  خلط گلو
پلیس شیروان حساب کلاهبردار اینترنتی را مسدود کرد
نگاهی به فیلم‌های امروز تلویزیون
تداوم بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
مردم از حضور در حریم رودخانه‌ها و مکان‌های پر خطر خودداری کنند
حزب‌الله: هتک حرمت به قرآن جنایتی مشمئز کننده است
انتقاد هلند و اسپانیا از تحریم آمریکا علیه قضات دیوان بین‌المللی کیفری
۱۹ اثر خراسان شمالی به بیست و هفتمین کنگره شعر دفاع مقدس راه یافت
باغ صدساله پسته در بام و صفی‌آباد هنوز بذر زندگی می‌دهد
نوازندگی دیشب باد، خواب را از چشم ایلام گرفت
اطلاعیه ستاد بحران شهرستان فاریاب
استقرار موشک‌های هسته‌ای اورشنیک روسیه در بلاروس
بارش شدید باران و برف در نقاط مختلف استان کرمان
رژیم صهیونیستی از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
انتشار فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب در زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
هوای سرد در تهران ماندگار است
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)