• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۴۸۳۶۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳
اقتصادی » آب و انرژی

پژوهشگاه نفت؛مرجع اصلی ارزیابی قیر در کشور

پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مرجع اصلی آنالیز و ارزیابی قیر در کشور مطرح است.

تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی                  1395/08/03        
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شانا،پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مرجع اصلی آنالیز و ارزیابی قیر در کشور مطرح است وآزمایشگاه های این مجموعه در ارزیابی قیر و فرآورده های آن به سازمان ملی استاندارد ایران و گمرک کمک می کند.

علیرضا معینی، مدیر گروه پژوهش ارزیابی‌های تخصصی نفت خام و فرآورده‌های نفتی پژوهشگاه صنعت نفت، ظرفیت فعلی تولید قیر در کشور را حدود 3,5 میلیون تن در سال عنوان کرد و گفت: از این میزان، حدود 2 میلیون تن در طرح ‌های راهسازی و تولید محصولات قیری مصرف و مابقی آن صادر می‌شود.

وی افزود: ایران با توجه به حجم عظیم تولید قیر، هیچگونه وارداتی ندارد و از تولید کننده‌های نسبتا بزرگ دنیاست.

معینی با بیان این که عمده فعالیت‌های قیر و راهسازی پژوهشگاه صنعت نفت در قالب اجرای طرح‌های تحقیقاتی انجام شده است و ادامه دارد، افزود: در این واحد فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف از جمله ارزیابی قیرهای استحصالی از نفت‌های خام، ارتقا کیفیت قیرهای تولیدی کشور، توسعه مصارف و کاربردهای قیرهای تولیدی و قیرهای طبیعی، فرموله کردن فرآورده‌های مختلف ویژه قیری نظیر پوشش محافظتی لوله‌ها بر پایه قیر، امولسیون‌های قیری، ماستیک‌ها، پرایمرها، قیرهای پلیمری، آسفالت گوگردی و ... انجام شده است.

به گفته وی، فرموله کردن و واگذاری دانش فنی محصولات پوششی لوله‌ها بر پایه قیر و نیز تهیه دانش فنی آسفالت گوگردی و ساخت موفقیت آمیز جاده برای اولین بار در کشور از جمله دستاوردهای واحد قیر پژوهشگاه به شمار می رود؛ همچنین ارائه خدمات علمی، آزمایشگاهی و مشاوره‌ای به صنایع کشور از دیگر فعالیت‌های این واحد است.

معینی افزود: به دلیل وجود تجهیزات کارآمد و همچنین نیروی انسانی با تجریه و تحقیقات بسیار زیاد، واحد قیر پژوهشگاه از دیرباز به عنوان تنها مرجع علمی در زمینه قیر و فرآورده‌های قیری مطرح بوده است و هم اکنون با وجود خصوصی شدن صنعت قیر، همچنان در این زمینه مرجع است.

مدیر گروه پژوهش ارزیابی‌های تخصصی نفت خام و فرآورده‌های نفتی پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: از آنجا که بسیاری از آزمایشگاه‌های کشور همانند آزمایشگاه های پژوهشگاه توان ارائه خدمات در زمینه قیر و محصولات قیری را ندارند، سازمان ملی استاندارد ایران این مرکز را مرجع خدمات آزمایشگاهی می‌داند و در بسیاری موارد، آنالیز و تعیین ماهیت قیرها و فرآورده‌های قیری داخلی و یا صادراتی را به پژوهشگاه ارجاع می کند.

وی گفت: همچنین گمرکات کشور برای شناسایی ماهیت نمونه های صادراتی قیر، همواره نمونه‌ها را به صورت پلمب شده برای پژوهشگاه ارسال می‌کنند تا از صحت و سقم کیفیت مواد ارسال شده اطمینان یابند تا در آینده در خارج از کشور دچار مشکل نشویم.

معینی افزود: پژوهشگاه صنعت نفت به وزارت راه، عمده‌ترین مصرف کننده قیر در کشور، پیشنهاد داده قوانین و مقرراتی ویژه را برای پیمانکاران خود وضع و دوره‌های آموزشی مناسبی را برای کارخانه‌های تولید کننده قیر برگزار کند تا سطح دانش فنی در این زمینه ارتقا یابد.

وی همچنین بر دقت و انسجام در بازرسی‌ها و نظارت‌ها تاکید کرد و گفت: اگر هر مصرف کننده یک گواهی کنترل کیفیت و استاندارد را از محصول درخواستی خود طلب کند، مشکلات غیر استاندارد بودن محصولات به حداقل می رسند.

معینی با بیان این که کشورهای آسیایی و آفریقایی بیش‌ترین خریداران قیر ایران هستند، ادامه داد: با توجه به مقدار قابل توجه تولید قیر در کشور و همچنین صادرات و قیمت بالای آن، تولید آن می‌تواند به اقتصاد کشور کمک شایانی کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
مهدی رحمتی: به هیچ تیمی باج نمی‌دهیم
معابر زرنه ایوان، نونوار شد
اجرای ۲۵ طرح آبرسانی در تربت حیدریه
برداشت سیب‌زمینی
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
ساعت ۲۰ امشب افتتاح دوره ششم
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)