• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۶۱۲۴۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
اجتماعی » محیط زیست
مجابی:

برخورد فعال هر سه قوا در سیاست های ابلاغی محیط زیست

معاون توسعه مدیریت امور مجلس حفاظت محیط زیست: هر سه قوا در خصوص سیاست های ابلاغی محیط زیستی رهبر معظم انقلاب برخورد فعالانه داشته و در عالی ترین سطح سیاست ها را ابلاغ کردند.

برخورد فعال هر سه قوا در سیاست های ابلاغی محیط زیستمحمد مجابی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: بحث سیاستهای کلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا حقوق اساسی در قانون اساسی دیده می شود و ما زمانیکه حقوق را در قانون اساسی می بینیم وارد قوانین برنامه و قوانین آینده می شویم.
 
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری افزود: بر اساس سیاستهای کلی قانون اساسی ، سیاست هایی که رهبری ابلاغ می کنند در همه مجالس و دولت ها قابلیت اجرایی دارد و این طور نیست که با تغییر دولت ها و مجلس ها تغییر کند بلکه مسیری مشخص دارد و همه باید طبق آن عمل کنند.
 
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در کشور ما برغم اینکه ما در قانون اساسی یک اصل برای حفظ محیط زیست داریم در آموزه های دینی ،‌فرهنگی و تمدنی ما نیز توجه به محیط زیست بسیار زیاد است اما ما در محیط زیست مشکلات اساسی و جدی داریم.
 
مجابی افزود: برای اینکه این مساله حل شود ما باید ابتدا فلسفه مشخصی را برای روند توسعه تعریف کنیم و این فلسفه روشن عبارت است از توسعه پایدار که ما باید توسعه ای پایدار برای روند توسعه خود داشته باشیم و برای اینکه این توسعه به روند اجرایی برسد ما نیازمند آن هستیم که ابلاغی در این زمینه انجام شود.
 
وی ادامه داد: برای اینکه این سیاست ها صورت گیرد رییس تشخیص مصلحت نظام کمیته مستقل محیط زیستی تشکیل داد و نخستین دستوری که در این کمیته مورد بحث و بررسی قرار گرفت تهیه مقدمات و مواد اولیه برای ابلاغ سیاست های کلی حوزه محیط زیست بود و این کمیته از تمام متخصصان در حوزه های مختلف محیط زیست، قوای سه گانه و نیروهای مسلح استفاده کرد و با ترکیبی تخصصی ویژه مواد لزوم را برای طرح در تشخیص مصلحت نظام آماده کردند.
 
مجابی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در اسفند 93 درخصوص حفظ و صیانت از محیط زیست گفت: بعداز سخنرانی معظم له در اسفند  93 در فرصت کوتاهی که این سخنرانی گذشت در آبان 94 سیاست های کلی محیط زیست با نظر مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
 
وی افزود: مشکلات محیط زیستی نه سریع ایجاد و نه سریع برطرف می شود و در برخی موارد برای اینکه یک مساله محیط زیستی صورت بگیرد سالیان سال زمان می برد اما آنچه که اهمیت دارد این است که سیاست های ابلاغی ریل گذاری درستی شود تا مسیر را بتوانیم درست کنیم و اساسی ترین سیاستی که می تواند به محیط زیست کمک کند همین سیاست است و باید اقدام کنیم .
مجابی با اشاره به بندهای سیاستهای ابلاغی گفت: در سیاستهای ابلاغی 15 ماده داریم و از موارد اکولوژیکی شروع می شود و عنصر اول آن آب ،‌خاک و هواست .
 
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به عناصر اصلی سیاستهای ابلاغی که متشکل از آب ، خاک و هوا است افزود: بحث ریزگردها یک مبحث اصلی بود که در این سیاستهای ابلاغی به آن پرداخته شده است چرا که 90 درصد کانون ریزگردها منشا خارجی دارد و در یکسال گذشته ما شاهد پویش دیپلماسی محیط زیست در این زمینه بوده ایم.
 
مجابی ادامه داد: در یکسال گذشته جلسه وزرای محیط زیست به این موضوع اختصاص پیدا کرده است و گزارشی از وضع گرد و غبار در مجلس های تمام کشورها مطرح شده است ودر حال حاضر نیز سازمان تخصصی ملل متحد باید گزارشی برای این موضوع تهیه کند و ارائه دهد.
 
وی با اشاره به اصلاح لایحه هوای پاک در مجلس شورای اسلامی  که یکی از عناصر سیاست ابلاغی رهبری است افزود: در مجلس دهم تعدادی از لوایح مهم محیط زیستی که می تواند به حوزه سیاستها کمک کند با سرعت بیشتری مورد توجه قرار گرفته است و در حال حاضر لایحه هوای پاک در اصل اصلاح قانون منع آلودگی هوا 34 ماده دارد وآنچه که مورد توجه قرار گرفته است ضعف های قانون قبلی بوده که با اصلاحات جدید 50 نماینده درباره آن تاکید دارند تا هر چه زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد و رای اعتماد بگیرد.
 
مجابی با اشاره به اینکه سیاست هایی که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ می شود باید مورد پایش قرار گیرد گفت: در پایش ابتدا شاخص هایی برای آن تعریف می شود ودر حال حاضر 26 شاخص به تصویب رسیده است.
 
وی با اشاره به گزارش عملکرد یکساله سیاستهای ابلاغی محیط زیست مقام معظم رهبری ادامه داد: از زمان ابلاغ سیاستها ما کار آمار و گزارش را شروع کرده ایم و امسال بر اساس گزارش اول شاخص ها مشخص می شود که میزان پیشرفت و عملکرد آنان چقدر بوده است .
 
مجابی افزود: اگر بخواهیم آماری بدهم هر سه قوه درباره سیاست ها بسیار فعال برخورد و در عالی ترین سطح ابلاغ کرده اند و هر سه قوه باید نقشه ای را برای پیشبرد سیاستها آماده کنند و در جلسه ای که همایش تخصصی برگزارمی شود از هر یک از قوا نماینده ای حضور می یابد و آمار نهایی خود را اعلام می کنند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
تعطیلی یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در رشت
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان؛ ۱۱ و ۱۲ آذر
ورزشی‌های دهم آذر ماه در استان سمنان
پایش مستمر کارخانه‌های آسفالت و واحد‌های شن وماسه سلماس 
رهاسازی پنج قطعه پرنده در طبیعت چایپاره 
آیا کم آبی با بارش‌های زمستانه جبران می‌شود؟
تیم ملی ایران راهی پرزیدنت کاپ شد
مهار آتش‌سوزی یک فروند شناور باربری در اسکله کیش
قدردانی از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)