• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۶۱۲۴۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
اجتماعی » محیط زیست
مجابی:

برخورد فعال هر سه قوا در سیاست های ابلاغی محیط زیست

معاون توسعه مدیریت امور مجلس حفاظت محیط زیست: هر سه قوا در خصوص سیاست های ابلاغی محیط زیستی رهبر معظم انقلاب برخورد فعالانه داشته و در عالی ترین سطح سیاست ها را ابلاغ کردند.

برخورد فعال هر سه قوا در سیاست های ابلاغی محیط زیستمحمد مجابی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: بحث سیاستهای کلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا حقوق اساسی در قانون اساسی دیده می شود و ما زمانیکه حقوق را در قانون اساسی می بینیم وارد قوانین برنامه و قوانین آینده می شویم.
 
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری افزود: بر اساس سیاستهای کلی قانون اساسی ، سیاست هایی که رهبری ابلاغ می کنند در همه مجالس و دولت ها قابلیت اجرایی دارد و این طور نیست که با تغییر دولت ها و مجلس ها تغییر کند بلکه مسیری مشخص دارد و همه باید طبق آن عمل کنند.
 
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در کشور ما برغم اینکه ما در قانون اساسی یک اصل برای حفظ محیط زیست داریم در آموزه های دینی ،‌فرهنگی و تمدنی ما نیز توجه به محیط زیست بسیار زیاد است اما ما در محیط زیست مشکلات اساسی و جدی داریم.
 
مجابی افزود: برای اینکه این مساله حل شود ما باید ابتدا فلسفه مشخصی را برای روند توسعه تعریف کنیم و این فلسفه روشن عبارت است از توسعه پایدار که ما باید توسعه ای پایدار برای روند توسعه خود داشته باشیم و برای اینکه این توسعه به روند اجرایی برسد ما نیازمند آن هستیم که ابلاغی در این زمینه انجام شود.
 
وی ادامه داد: برای اینکه این سیاست ها صورت گیرد رییس تشخیص مصلحت نظام کمیته مستقل محیط زیستی تشکیل داد و نخستین دستوری که در این کمیته مورد بحث و بررسی قرار گرفت تهیه مقدمات و مواد اولیه برای ابلاغ سیاست های کلی حوزه محیط زیست بود و این کمیته از تمام متخصصان در حوزه های مختلف محیط زیست، قوای سه گانه و نیروهای مسلح استفاده کرد و با ترکیبی تخصصی ویژه مواد لزوم را برای طرح در تشخیص مصلحت نظام آماده کردند.
 
مجابی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در اسفند 93 درخصوص حفظ و صیانت از محیط زیست گفت: بعداز سخنرانی معظم له در اسفند  93 در فرصت کوتاهی که این سخنرانی گذشت در آبان 94 سیاست های کلی محیط زیست با نظر مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
 
وی افزود: مشکلات محیط زیستی نه سریع ایجاد و نه سریع برطرف می شود و در برخی موارد برای اینکه یک مساله محیط زیستی صورت بگیرد سالیان سال زمان می برد اما آنچه که اهمیت دارد این است که سیاست های ابلاغی ریل گذاری درستی شود تا مسیر را بتوانیم درست کنیم و اساسی ترین سیاستی که می تواند به محیط زیست کمک کند همین سیاست است و باید اقدام کنیم .
مجابی با اشاره به بندهای سیاستهای ابلاغی گفت: در سیاستهای ابلاغی 15 ماده داریم و از موارد اکولوژیکی شروع می شود و عنصر اول آن آب ،‌خاک و هواست .
 
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به عناصر اصلی سیاستهای ابلاغی که متشکل از آب ، خاک و هوا است افزود: بحث ریزگردها یک مبحث اصلی بود که در این سیاستهای ابلاغی به آن پرداخته شده است چرا که 90 درصد کانون ریزگردها منشا خارجی دارد و در یکسال گذشته ما شاهد پویش دیپلماسی محیط زیست در این زمینه بوده ایم.
 
مجابی ادامه داد: در یکسال گذشته جلسه وزرای محیط زیست به این موضوع اختصاص پیدا کرده است و گزارشی از وضع گرد و غبار در مجلس های تمام کشورها مطرح شده است ودر حال حاضر نیز سازمان تخصصی ملل متحد باید گزارشی برای این موضوع تهیه کند و ارائه دهد.
 
وی با اشاره به اصلاح لایحه هوای پاک در مجلس شورای اسلامی  که یکی از عناصر سیاست ابلاغی رهبری است افزود: در مجلس دهم تعدادی از لوایح مهم محیط زیستی که می تواند به حوزه سیاستها کمک کند با سرعت بیشتری مورد توجه قرار گرفته است و در حال حاضر لایحه هوای پاک در اصل اصلاح قانون منع آلودگی هوا 34 ماده دارد وآنچه که مورد توجه قرار گرفته است ضعف های قانون قبلی بوده که با اصلاحات جدید 50 نماینده درباره آن تاکید دارند تا هر چه زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد و رای اعتماد بگیرد.
 
مجابی با اشاره به اینکه سیاست هایی که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ می شود باید مورد پایش قرار گیرد گفت: در پایش ابتدا شاخص هایی برای آن تعریف می شود ودر حال حاضر 26 شاخص به تصویب رسیده است.
 
وی با اشاره به گزارش عملکرد یکساله سیاستهای ابلاغی محیط زیست مقام معظم رهبری ادامه داد: از زمان ابلاغ سیاستها ما کار آمار و گزارش را شروع کرده ایم و امسال بر اساس گزارش اول شاخص ها مشخص می شود که میزان پیشرفت و عملکرد آنان چقدر بوده است .
 
مجابی افزود: اگر بخواهیم آماری بدهم هر سه قوه درباره سیاست ها بسیار فعال برخورد و در عالی ترین سطح ابلاغ کرده اند و هر سه قوه باید نقشه ای را برای پیشبرد سیاستها آماده کنند و در جلسه ای که همایش تخصصی برگزارمی شود از هر یک از قوا نماینده ای حضور می یابد و آمار نهایی خود را اعلام می کنند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و توقیف پنج هزار جفت کفش احتکار شده در اصفهان
رونمایی از کتاب «بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی»
درخشش کرمان در مسابقات قهرمانی فوتبال ۵ نفره جوانان کشور
لزوم تبیین حقیقت انقلاب برای دانشجویان، با گفت‌وگوی صمیمانه و روشنگری
افزایش ساعت کار پایانه مرزی لطف آباد خراسان رضوی
ورود دو سامانه بارشی به مازندران طی یک هفته آینده
از اجرایی شدن طرح کارت امید مادران تا شناسایی ۱۲ هزار زوج نابارور در استان
تعطیلی دو مرکز غیرمجاز دندان‌پزشکی و خدمات زیبایی در آبادان
پیگیری اصلاح نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی جاده‌های کرمان
گرامیداشت هفته امور تربیتی در گرگان
محرومیت ۴ بازیکن شاغل در لیگ حرفه‌ای بسکتبال
رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت و ماه انفاق و مهربانی
مشارکت ۱۸ درصدی خیرین در مدرسه‌سازی
تشدید نظارت بر بازار زنجان در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان
تکریم خانواده شهید بهروز خاکسار در سلماس
همت خیران در ساخت بزرگترین کتابخانه روستایی کشور
هشدار طوفان و کاهش کیفیت هوا در کرمان
تجلیل از دانش‌آموز فعال محیط‌زیست در تکاب
تاج: توسعه فوتبال بانوان یک ضرورت است
رای کمیته انضباطی والیبال درباره شکایت شهداب یزد از قلیچ نیازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
اعلام قیمت تضمینی پیله ابریشم
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)