• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۶۶۸۰۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۲
اقتصادی » آب و انرژی

همه دنیا قنات را به‌عنوان یک صنعت ایرانی پذیرفته‌اند

معاون آب و آبفای وزیرنیرو با اشاره به ثبت یازده قنات کشور در فهرست جهانی و یونسکو گفت: کشورهای دنیا صنعت قنات را متعلق به ایران می‌دانند و آن را به عنوان یک صنعت ایرانی پذیرفته‌اند.

به‌ گزارش خبرگزاری صداو سیما از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "رحیم میدانی" معاون وزیرنیرو در امور آب و آبفا و رئیس شورای حکام طی سخنانی در هشتمین نشست شورای حکام مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی ابراز داشت: مراکزی تحت پوشش یونسکو با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران درکشور وجود دارد که این مراکز شامل مرکز ابتکار عمل خشکسالی، مرکز مدیریت منطقه ای آب شهری و مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال‌های اخیرشاهد افت شدید سفره‌های آب زیرزمینی بوده‌ایم، افزود: باید فرهنگ قنات و سازگاری آن بامحیط زیست ترویج شود و در حفظ و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی از این صنعت و فناوری بهره برند.

در ادامه استاندار یزد به پیشینه چندهزارساله فن آوری حفر قنات، در ایران اشاره کرد و گفت: هر موضوعی که با مشارکت مردم دنبال شود نتیجه بهتری به دنبال دارد و از این رو مدیریت مصرف آب استان یزد با رویکرد فرهنگی در حال انجام است.

وی با بیان این که فناوری قنات یکی از میراث‌های ارزشمند کشور ما است که شماری از آن‌ها پیشینه چند هزار ساله دارند، گفت: رمز و رازهای بسیاری درباره فناوری قنات وجود دارد که تنها مقنی‌های این حرفه آن رازها را می‌دانند؛ بنابراین ضروری است که با روش‌های گوناگون، این فنون و دانش‌ها گردآوری شده و برای بهره مندی و انتقال به نسل‌های آینده، ثبت شود.

میرمحمدی افزود: هنگامی که علم زمین شناسی و فناورهای گوناگون به شکل امروزی وجود نداشت، افراد محلی با کوشش بسیار وضعیت آب‌های زیر زمینی را شناخته و نسبت به حفر قنات برای دسترسی به منابع آبی اقدام می‌کردند که این موضوع بسیار ارزشمند، نیازمند کشف رمز و رازهای متعدد آن است.

وی یادآور شد: در کشور ما بیش از 37 هزار رشته قنات زنده به طول 4 هزار کیلومتر وجود دارد و این عرصه نشان می‌دهد مردم، به ویژه ساکنان مناطق گرم و خشک از جمله یزد از فناوری قنات برای دسترسی به آب بهره برده‌اند.

استاندار یزد ادامه داد: در استان یزد نیز هزار و 900 رشته قنات وجود دارد که متاسفانه 697 رشته از آن در 10 سال اخیر به علت خشکسالی، خشک شده است.

میرمحمدی افزود: ثبت جهانی (یونسکو) دو رشته قنات زارچ و حسن آباد، نشان از اهمیت جهانی موضوع آب و سازه‌های آن دارد.

استاندار یزد در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت موضوع مدیریت مصرف آب، گفت: در این زمینه، در کشور و استان یزد، در این زمینه طرح‌های پخش سیلاب، آبخیزداری بهینه و مدیریت مصرف آب در تمام بخش‌ها اجرا شده است.

در هشتمین نشست شورای حکام مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی استاندار یزد، نماینده یونسکو در پاریس، معاون وزیرنیرو درامور آب وآبفا به عنوان رییس شورای حکام، نماینده کمیسیون ملی یونسکو، مدیرکل آب وخاک وزارت جهادکشاورزی، معاون سازمان میراث فرهنگی کشور، نماینده دفتر منطقه ای یونسکو و همچنین نمایندگان کشورهای تونس، عراق، الجزایر، آذربایجان و هند، نمایندگان عضو شورای حکام قنات حضور دارند.

در این نشست که در مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آب یزد برگزار شد، کشورهای شرکت کننده گزارشی از وضع کنونی سازه‌های تاریخی آبی قنات‌های کشورشان ارائه داده و همچنین زمینه‌های مشترک میان کشورها برای همکاری‌های بیشتر در زمینه قنات وسازه های تاریخی آبی بررسی می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان
رویداد تولید محتوای دیجیتال پردیس و قرچک
ماجرای یک پیام!
پاییز رنگارنگ درکوچه باغ‌های شهریار
دستگیری و بازداشت ۲ قرق بان و ۲ نگهبان متخلف 
افتتاح ۸۴ پایگاه سواد آموزی در مدارس استان
نیما عالمیان و شیما صفایی حذف شدند
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
در مسیر درست تاریخ
پایان هفته پنجم لیگ برتر هندبال با پیروزی بالانشین‌ها
نشست مجمع نمایندگان استان کرمان با استاندار در روز مجلس شورای اسلامی
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
پژوهش چراغ مسیر توسعه پایدار است
بازگشت افتخار آفرینان تیم ملی بدنسازی به میهن
راه اندازی سامانه هوشمند نبض شهر در اصفهان
محکومیت اقدامات آمریکا و اعلام آمادگی برای همکاری‌های معنوی
بستری ۱۵۹ بیمار حاد تنفسی در گیلان
امر به معروف؛ اصل بی‌تفاوت نبودن در جامعه است
رونمایی از پوستر رویداد «کاسپین رباتیک» در رشت
صعود کوهنوردان بسیجی به قله برف انبار قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)