سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : هر دولتی که در آمریکا به روی کار آید باید به تعهدات خود در برجام عمل کند .
بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری هفتگی خود گفت : دولت حاکم بر کاخ سفید حتی اگر هم نخواهد باید به تعهدات دولت پیشین در برجام عمل کند و هیچ فردی حتی در مقام رییس جمهور نمی تواند تعهدات امریکا را نادیده بگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه انتخابات را در همه جا حتی در امریکا خوب دانست وگفت : در نهایت این مردم آمریکا هستند که تعیین می کنند چه کسی به کاخ ریاست جمهوری راه یابد .
وی تصریح کرد: ما یاد گرفتیم که درباره مسایل داخلی دیگران صحبت نکنیم و این را به بسیاری که متوجه نیستند، گوشزد می کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد. باید منتظر باشیم و ببینیم مردم آمریکا چه کسی را به عنوان رییس جمهوری انتخاب می کنند. هر چه مردم این کشور انتخاب کنند، می تواند مورد قبول همه باشد.
قاسمی با بیان این که انتظار نداریم اتفاق بزرگی در مورد ایران روی دهد، اظهار داشت: ما مسایل مشخصی با آمریکا داریم که مهم ترین آن برجام و تعهد آمریکا است و تصور نمی کنم با تغییر دولت، هر کسی سر کار آید تعهدات را زیر پا بگذارد و از این بابت نگران نیستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در سایر حوزه ها هم تعامل و گفتگوی مشخصی با آمریکا نداریم و نخواهیم داشت و تا زمانی که امریکا تغییری در سیاست و نگاه خود به ایران نداشته باشد اتفاقی رخ نخواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در اجرای برجام با عهدشکنی و بی اخلاقی طرف مقابل رو به رو بودیم.
قاسمی با اشاره به اینکه تلاش می کنیم تا طرف مقابل به تعهداتش هر چه زودتر عمل کند افزود: با اینکه در بعضی موارد مشکلات حل شده اما هنوز همه گره ها باز نشده و در موضوع اقتصادی برخی مشکلات باقی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه مقصر اجرا نشدن کامل برجام را امریکا دانست و گفت: امریکایی ها به جای حرف زدن کمک کنند بانک های اروپایی بدون دلهره و نگرانی همکاری های خود را با ایران انجام دهند .
قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی درمورد آخرین وضعیت پیگیری های دو میلیارد دلار اموال مصادره شده ایران در امریکا اظهار داشت: هنوز اتفاق جدیدی نیفتاده است و روند قضایی در همه جای دنیا و به خصوص دادگاه های بین المللی زمانبر است.
وی با بیان اینکه اقدامات اولیه دراین زمینه صورت گرفته است افزود: روند کار مسیر طبیعی خود را طی می کند و امیدواریم این پرونده در وقت لازم با سرعت بیشتر به نتایج دلخواه ما برسد.
قاسمی درباره دستور العمل جدید وزارت خزانه داری امریکا درباره مبادلات دلاری ایران اظهار داشت: بحث مبادلات دلاری از اهرم های فشاری است که امریکا به کشورهای دیگر تحمیل می کند تا موسسات مالی و اقتصادی نتوانند کار خود را با ایران پیش ببرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: وضعیت جدید می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد ولی اینکه میزان این تاثیرگذاری چقدر است باید صبر کرد.
قاسمی با بیان اینکه امریکا باید کارهای بیشتری انجام دهد تا ما کمی به حُسن نیت آن واقف شویم یادآورشد: امریکا در عمل حسن نیت خود را نشان نداده و رفتارش به گونه ای است که به بلندتر شدن دیوار بی اعتمادی کمک می کند.
امروز همه دریافته اند که دولت سوریه جایگزین ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : کسانی که مدعی بودند بشار اسد باید در کوتاه مدت برود امروز دریافتند که دولت سوریه جایگزین دیگری ندارد و تروریستها از این موضوع سوءاستفاده خواهند کرد.
بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری هفتگی خود افزود : دولت سوریه یک دولت قانونی است که براساس رای ملت انتخاب شده است و برای ما قابل قبول نیست که با خشونت و تروریسم تغییر کند .
وی روابط ایران و سوریه را کهن و با پیشینه طولانی عنوان کرد و گفت : در دوران جنگ تحمیلی 8 ساله این دولت سوریه بود که در جهان عرب به تنهایی از ایران حمایت کرد و ما هم امروز باید به دوستانمان متعهد باشیم .
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود با محکوم کردن حملات تروریستی اخیر در سامرا گفت : در جایی که احتمال وقوع حملات تروریستی وجود دارد باید تدابیر امنیتی با دقت بیشتری اعمال شود .
قاسمی تصریح کرد : هم باید زائران را توجیه کرد و هم باید از نهادهای عراقی بخواهیم دقت عمل بیشتری داشته باشند تا شاهد اینگونه حوادث ناگوار نباشیم .
وی افزود : با توجه به علاقه مردم ایران برای زیارت عتبات عالیات نمی توانیم مرزها را ببندیم ولی باید تدابیر امنیتی با دقت بیشتری دیده شود.
قاسمی با اشاره به اینکه تروریستها امروز منطقه را هدف قرار داده اند تصریح کرد : تضمین تامین امنیت برای کسانی که به کشورهای منطقه سفر می کنند دشوار است .
مذاکرات با روسیه و جمهوری آذربایجان برای لغو روادید ادامه دارد
بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری هفتگی خود درباره آخرین وضعیت و نحو صدور روادید بین ایران و جمهوری آذربایجان گفت: یکی از برنامه های دولت آقای روحانی این بود که گذرنامه ایرانی جایگاه و ارزش واقعی خود را پیدا کند و این برنامه در دستور کار بخش کنسولی وزارت امور خارجه قرار دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: علاقمند هستیم که تا جایی که امکان پذیر است بتوانیم به مرحله لغو روادید برسیم و شهروندان بتوانند بدون معطل ماندن در صف دریافت روادید، سفر کنند.
قاسمی با بیان این که سیاست تسهیل و لغو روادید با کشورهای متعددی در جریان است ، افزود: علاقمند هستیم با توجه به نوع مناسباتی که با جمهوری آذربایجان داریم لغو روادید صورت گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه گفت : مذاکرات بین دو طرف انجام شده و فکر می کنم گام به گام به مرحله لغو روادید برسیم.
وی تصریح کرد: در گام نخست تسهیلات بیشتری ارائه می شود بعد از آن برای گروه های خاصی لغو روادید انجام می شود و در مرحله بعد لغو روادید به صورت عمومی انجام خواهد شد.
قاسمی گفت: با روسیه هم مذاکرات برای تسهیل روادید در جریان است و برداشت من این است که در یک پروسه گام به گام می توانیم شاهد لغو روادید باشیم.
وی تصریح کرد: آماده هستیم با تمام کشورهایی که به رسمیت می شناسیم و علاقمند به همکاری با ایران هستند برای شهروندان لغو روادید اعمال شود.
وی در مورد روند انتخاب سفرای ایران در عمان و سوریه نیز اظهار داشت: روند انتخاب سفرا مانند همه جای دنیا پیچیده و طولانی است در مورد سوریه به لحاظ قانونی سفیر قبلی پنج سال در محل ماموریت حضور داشت و دیگر نمی توانست در محل ماموریت بماند و به مجوزهای خاصی نیاز بود بنابر این ماموریت پایان پذیرفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: رایزنی ها برای انتخاب سفیر ایران در سوریه و عمان شروع و بخشهایی از کار انجام شده است و امیدواریم هر چه زودتر سفرای ایران را در دمشق و مسقط معرفی کنیم.
قاسمی با اشاره به اهمیت عمان و سوریه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت:هم عمان و هم سوریه از اهمیت ویژه ای برای ما برخوردارند و ما علاقمند نیستیم حتی یک روز سفارتخانه های ما در این کشورها خالی از سفیر بماند و تلاش می کنیم هر چه زودتر این خلاء پر شود .
قاسمی درباره خبرهای مختلف درباره سفر مقامات مصری به ایران گفت : هنوز از طرف مصر و از کانالهای دیپلماتیک تقاضایی برای سفر به ایران دریافت نکرده ایم .