• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۷۱۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۴
سیاسی » مجلس

واکنش ها به گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: این کمیسیون با تاسیس دفتر اتحادیه اروپا اگر با هدف مداخله در امور داخلی ایران باشد، مخالف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی کواکبیان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که آیا در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خبر تازه ای درباره تصمیم گیری برای تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در کشورمان مطرح شده است؟ افزود: تاکنون در این کمیسیون بحث خاصی در این باره نشده و تصمیم نگرفته است.
وی گفت: بحث کلی درباره نحوه ارتباطات با کشورهای عضو اتحادیه اروپا و خود این اتحادیه بود.
در ادامه ابوالفضل ظهره وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا هم با حضور در این برنامه درباره احتمال گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران گفت: این موضوع سابقه دیرینه ای دارد و آنها در گذشته هم تمایل داشتند در تهران دفتر داشته باشند. 
وی با بیان اینکه معمولا سفارت کشور رئیس دوره ای اتحادیه اروپا همان کار دفتر این اتحادیه را انجام می دهد، افزود: اکنون هم 2 نفر از طرف اتحادیه اروپا در یکی از سفارت خانه های اروپایی در تهران مشغول کار هستند.
ظهره وند با اشاره به اینکه باید هزینه و فایده تأسیس دفتر اتحادیه اروپا بررسی شود، گفت: تصمیم گیری درباره این موضوع اجماع در سطح ملی  و شورای عالی امنیت ملی را نیاز دارد زیرا تأثیرات مثبت و منفی بلند مدت را در پی خواهد داشت بنابراین باید این موضوع به دقت بررسی شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه کواکبیان در پاسخ به این پرسش که سند راهبردی اتحادیه اروپا چه لایه ها و اهدافی دارد؟ گفت: این سند لحن و حالت خوبی نداشت.
وی افزود: درباره تأسیس دفتر اتحادیه اروپا حتما در شورای عالی امنیت ملی بحث و تصمیم گیری خواهد شد.
کواکبیان ادامه داد: بر اساس اصل 176 قانون اساسی همه مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید پس از تأئید مقام معظم رهبری اجرا شود.
وی گفت: اخباری که از سوی برخی مقامات وزارت خارجه درباره تأسیس دفتر اتحادیه اروپا مطرح شده هنوز به لایه های تصمیم گیری نرفته است.
کواکبیان افزود: از آنجایی که تاکنون دفتر اتحادیه اروپا نداشتیم و موضوع تقریبا جدیدی است علاوه بر وزارت خارجه نیاز به تصمیم گیری در لایه های دیگر دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: حساسیت ها در این زمینه به این علت است که احساس نشود که آن ها می خواهند طرح نفوذ و دخالت در امور داخلی ما را پیگیری کنند.
کواکبیان تاکید کرد: اگر چنین احساسی باشد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأسیس این دفتر موافقت نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه اصل بر برقراری رابطه است، افزود: اگر مبنای تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران ، مداخله در امور داخلی ما نباشد و خلاف عرف دیپلماتیک فعالیت نکنند و در سطح مقامات عالی نظام در این باره تصمیم گیری شود برای ایجاد این دفتر مشکلی نخواهد بود.
کواکبیان ادامه داد: آن ها در برخی بیانیه ها از اصلاح حقوق بشر کشورمان صحبت می کنند در حالی که حقوق بشر ایران به آن ها مربوط نیست و آن ها برخوردهای دوگانه می کنند و حتی یک بار درباره حقوق بشر در فلسطین صحبت نمی کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه آن ها می گویند می خواهیم بر حقوق بشر ایران نظارت کنیم اقدامی مداخله جویانه است.
وی افزود: گفتگوی حقوق بشر باید دوطرفه باشد و ما هم دیدگاه خود را اعلام کنیم و اینکه آن ها بخواهند به ما دیکته کنند پذیرفتنی نیست.

ظهره وند هم گفت: دفتری که اتحادیه اروپا قصد دارد در تهران تأسیس کند کار ویژه  او متمرکز بر حقوق بشر و مطالبات آنهاست و در سندشان تأکید کرده اند که باید بر حسن اجرای برجام نظارت شود و پس از آن تحریم ها کاهش یابد در حالی که ما به تعهدات خود در برجام عمل کردیم و اکنون آنها باید به تعهدات خود از جمله لغو تحریم ها عمل کنند.
در ادامه ساسان شاه ویسی رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی دانشگاه تهران در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: ارتباطات سیاسی، اقتصادی، دانشگاهی، ارتباطات چهره به چهره مردمی شامل فعالان اجتماعی، سازمان های مردم نهاد، مدافعان حقوق بشر از جمله مواردی است که به صراحت در سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره ایران قید شده است.
وی ادامه داد: این سند ابتدا از مذاکرات سازنده ایران استقبال می کند و گشایش دفتر را برای تسهیل روابط مطرح می کند.
شاه ویسی افزود: در این سند از حضور ایران برای عضویت در سازمان تجارت جهانی استقبال شده و از دستگیری افراد دارای تابعیت مضاعف ایرانی و از برنامه موشکی و نفوذ ایران در منطقه ابراز نگرانی کردند.
وی ادامه داد: وقتی به سوابق دفاتر دیپلماتیک اتحادیه اروپا نگاه می کنیم عموما برای پیگیری موارد خاص تشکیل شده است و روابط دیپلماتیک دو جانبه نیست.
رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی دانشگاه تهران افزود: آنها برای پیگیری موارد خاص خود دفاتر منطقه ای خود را در 137 کشور بر قرار کردند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در ادامه کواکبیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در اینکه دفتر اتحادیه اروپا بخواهد کار تجاری و اقتصادی معمولی را پیگیری کند مخالفتی نیست اما اگر آن ها بخواهند در امور داخلی ما مداخله کنند پذیرفتنی نیست.
در ادامه ظهره وند با اشاره به اینکه انگیزه آن ها برای تأسیس دفتر را مثبت نمی بینیم گفت: آنها باید بیانیه خود را تصحیح و ماهیت مأموریت خود را برای ما تبیین و روشن کنند.
کواکبیان با بیان اینکه موافق مشروط تأسیس دفتر اتحادیه اروپا هستم، گفت: در روال طبیعی نباید مخالفتی با تأسیس این دفاتر داشته باشیم.
وی افزود: قطعنامه قبلی و بیانیه فعلی نشانه این است که اقدامات دیگری هم قرار است انجام دهند.
کواکبیان تاکید کرد: با اقدام یک جانبه،‌ قلدرمآبانه و سلطه جویانه آنها موافق نیستم اما اگر در شرایط طبیعی باشد مخالفتی ندارم.
وی افزود: اگر بخواهد مداخله جویانه باشد وزارت امور خارجه، شورای عالی امنیت ملی،‌ مقام معظم رهبری و کمیسیون امنیت ملی اجازه تأسیس این دفتر را نخواهند داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
سوگواره یاس نبوی در ۱۰ بقاع متبرکه آذربایجان غربی برگزار می شود
برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه ۲۹ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۴ به افق ارومیه
دستگیری سارقان تابلو فرش‌های ۲۰میلیاردی در تبریز
تعطیلی مرز تمرچین پیرانشهر ؛ امروز و فردا
استقبال از پیکر پنج شهید گمنام در گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)