• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۰۳۶۹۳
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۰
سیاسی » سیاست خارجی

گام بلند ایران برای توسعه همکاری های اقتصادی با جنوب و شرق آسیا

رئیس دستگاه دیپلماسی سفر وزیر امور خارجه به سه کشور آسیایی را گامی بلند برای توسعه همکاری های سیاسی اقتصادی با هند ، چین و ژاپن برشمرد.

بهرام قاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: سفر آقای ظریف به این سه کشور آسیایی در ادامه سفرهای دو جانبه پیشین است که پارسال از آسیا آغاز شد و در سفرهای دوره ای آفریقا، آمریکای لاتین و اروپای شرقی ادامه یافت.
وی افزود: آقای ظریف در صدر هیئتی بلند پایه امروز تهران را به مقصد دهلی نو ترک کرد که البته سفر به این کشور قبل از آنکه مرتبط با دیدارهای دو جانبه باشد به منظور حضور در اجلاس قلب آسیاست اجلاسی که با موضوع افغانستان کارش را از سال 2011 آغاز کرد.
قاسمی گفت: آقای ظریف برای حضور در این اجلاس به "امریت سار" مرکز ایالت پنجاب هند سفر می کند و مواضع کشورمان در خصوص افغانستان و مسائل این کشور و مجموعه مسائل منطقه را تبیین خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در حاشیه این اجلاس یک روز را نیز برای دیدارهایی در دهلی نو و برگزاری نشست مشترک اقتصادی با حضور نمایندگان شرکت های ما و نمایندگان موسسات تجاری ، اقتصادی هند اختصاص داده ایم.
وی سخنرانی آقای ظریف در نشست نخبگان و اندیشمندان هندی را در بعد از ظهر روز شنبه از دیگر برنامه های نخستین روز سفر دوره ای وزیر امور خارجه اعلام کرد.
قاسمی گفت : قرار است در حاشیه این اجلاس در دهلی نو دیدارهایی نیز با مقامات این کشور انجام شود که در حال تنظیم آن هستیم.
وی افزود: 12 کشور عضو اصلی و 16 کشور بعنوان حامیان اجلاس قلب آسیا عمدتاً در سطح وزرای خارجه در این دوره از اجلاس شرکت می کنند. 
قاسمی گفت: این اجلاس متشکل از 6 کمیته است که جمهوری اسلامی ایران مسئولیت کمیته آموزش و مسائل آموزش مربوط به افغانستان را بر عهده دارد و کشورهای دیگر نیز وظائف دیگری را بر عهده گرفتند که برخی فعالترند و فعالیت برخی نیز ناچیزتر است، هند نیز مسئولیت کمیته توسعه اقتصادی افغانستان را برعهده دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی این دوره از اجلاس قلب آسیا را فرصت بسیار خوب و مناسبی برای رایزنی میان کشورهای عضو دانست که عمدتاً همسایگان افغانستان و آسیایی هستند.
وی با تبیین مرحله دوم سفر وزیر امور خارجه به شرق آسیا گفت: آقای ظریف پس از هند به دعوت رسمی وزیر خارجه چین به پکن می رود که در آنجا مذاکرات وزرای خارجه دو کشور را خواهیم داشت که در این گفتگوها روابط دو جانبه مرور و مسائل منطقه ای و بین المللی بررسی می شود. 
قاسمی افزود: در چین نشست ها و دیدارهای مختلفی با حضور نمایندگان شرکت ها و موسسات اقتصادی کشورمان با طرف های چینی برگزار و مسائل اقتصادی دو جانبه به ویژه در عرصه بازرگانی ، بانکی و فنی پی گیری می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بیش از 60 نماینده از شرکت ها و موسسات مختلف کشورمان شامل 15 نماینده از شرکت های خصوصی ، 38 نماینده از شرکت های عمومی و بیش از 6 نماینده از مدیران بانک ها در سفر به چین حضور دارند.
وی افزود : چین یکی از شرکای عمده اقتصادی کشورمان است که در دوران تحریم روابط گسترده ای با ما داشت و دارد؛ امیدواریم در این سفر بتوانیم علاوه بر تجدید و افزایش همکاری های پیشین برخی ایده ها و طرح های جدید بویژه طرح های بزرگ و بلند مدت را طراحی و تعریف کنیم.
قاسمی همچنین با تبیین برنامه های سفر آقای ظریف به ژاپن گفت: آقای ظریف به دعوت رسمی همتایش به این کشور سفر می کند و با توجه به جایگاه و نقش اقتصادی ژاپن در آسیا سفر مهمی محسوب می شود.
وی افزود : در سه دهه گذشته و حتی پیش از انقلاب ظرفیت های بسیاری در ژاپن می بینیم که به علل تحریم های پیشین شاید این ظرفیت ها به منصه ظهور نرسید و خیلی نتوانستیم همکاری هایمان را برای بلند مدت افزایش دهیم . 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت : سفر آقای ظریف به ژاپن می تواند گام بلندی در همکاری های دو جانبه با این کشور باشد که آمادگی بسیاری در طرف ژاپنی در یکسال گذشته برای همکاری با ما شاهد بودیم ؛ آنان از نظر مالی و بانکی در ماههای گذشته همکاری های خوبی با ما داشتند و با رفت و آمدهای بسیار میان مسئولان پولی و بانکی دو کشور تفاهمات خوبی صورت گرفته است . 
قاسمی افزود : ژاپنی ها  اعتبارات خوبی برای اجرای طرح ها در کشورمان تخصیص دادند و آمادگی دارند برای سرمایه گذاری در طرح های بزرگ با ما مشارکت کنند . 
وی گفت : بر اساس رهنمودهایی که در سطوح عالی کشور داشته و داریم طبق سیاست دستگاه دیپلماسی در پی تنوع دادن به همکاری های خود در عرصه جهانی هستیم ؛ ما قرار نیست به هیچ منطقه خاصی متکی باشیم بلکه همکاری های خود را تا حد ممکن متنوع ، متوازن و متعادل می کنیم اعم از همکاری با اروپا ، آسیا ، آمریکای لاتین یا آفریقا . 
قاسمی افزود : سال پیش سفری مرحله ای به آسیا ، آفریقا ، آمریکای لاتین و در ادامه به شرق اروپا داشتیم و اکنون سفر به شرق آسیا را در دستور کار قرار دادیم بویژه به دو کشور چین و هند که جزو اقتصادهای نوظهور دنیا هستند و جهان آینده خوبی برای اقتصاد آنان پیش بینی می کند. 
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : ما در سالهای گذشته هم همکاری های خوبی با چین و هند داشتیم و اکنون زمینه و استعداد لازم فراهم است تا این همکاریها را افزایش دهیم . 
وی همچنین با اشاره به جایگاه مهم اقتصادی و صنعتی ژاپن تصریح کرد : این کشور به علت تحمیل تحریم های ظالمانه بر کشورمان تا حدی نتوانست با ما همکاری مطلوبی داشته باشد و تحت تاثیر تحریم ها تا حدی به عقب بازگشتیم و همکاری هایمان ابتر و ناقص ماند.
قاسمی افزود: اما اکنون ژاپن نشان می دهد که آمادگی کاملی برای همکاری های تجاری، اقتصادی، صنعتی و بانکی با ما دارد به نحوی که مناسبات مان در سطح بهتری گسترش یابد.
وی گفت: البته قطعاً در این سفر دوره ای فقط نگاهمان اقتصادی نخواهد بود و رایزنی های سیاسی درباره تحولات منطقه ای و جهانی و روابط دو جانبه با این کشورها خواهیم داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اینکه آیا می توان امیدوار بود در سفر آقای ظریف به سه کشور آسیایی در تعامل با بانک های بزرگ گشایش ایجاد شود گفت : این گشایش اتفاق افتاده به ویژه در ژاپن که بسیار بیش از انتظار بوده است و با رفت و آمدها و مذاکراتی که داشته ایم توانستیم به تفاهمات خوبی برسیم.
قاسمی افزود: درباره هند هم مشکل خاصی نداریم و وضعیت مناسبات دو کشور رو به جلو بوده است و اکنون گشایش های زیادی را شاهدیم.
وی گفت : در خصوص چین نیز همکاریهای دو کشور حتی در دوران تحریم تا حد خوبی وجود داشت و امروز نیز وجود دارد گرچه ممکن است ما گاهی گلایه ها و مشکلاتی به علل مختلف اعم از مشکلات بروکراتیک یا مسائل فنی میان شرکت های دو طرف وجود داشته باشد. 
قاسمی افزود : با این نوع سفرها و رایزنی ها با توجه به ترکیب هیئتی که آقای ظریف را از بخش های صنعتی ، مالی و بانکی همراهی می کنند می توانیم نقاط ضعف را شناسایی و با مذاکرات برطرف کنیم و قدم های بیشتری رو به جلو برداریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره سفر آینده نخست وزیر ژاپن گفت: این سفر در دستور کار است اما تاکنون تاریخ مشخصی برای آن تعیین نشده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی هیئت داوران بخش معارفی مسابقه‌های سراسری قرآن اوقاف
هندبال بانوان قهرمانی جهان؛ شکست ایران مقابل سوئیس
هفته سیزدهم لیگ آزادگان؛ صف‌آرایی دو نماینده مازندران
تقویم روز و اوقات شرعی هفتم آذر به افق آبادان و خرمشهر
توسعه عمرانی و رفع مشکلات زیرساختی، دستاورد سفر دولت به بوشهر
توزیع ۲۴ تن جو و ۲۰ تن سبوس بین ساربانان مانه
فعالیت ۱۵ مرکز رشد هوش مصنوعی و رباتیک در فارس
پیش بینی بارش پراکنده در استان‌های ساحلی دریای خزر
اعزام دانش آموزان ایجرودی به سفر معنوی راهیان نور
دولت خود را درخصوص وعده‌های مطرح‌شده مسئول می‌داند
روایتی از یک مهمانی بدون حضور میزبان
مرگ راننده نیسان در زنجان به‌ علت نبود مثلث خطر
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)