• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۰۴۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

در مصرف آسپرین احتیاط کنید

کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو گفت: مصرف آسپرین در هر شرایطی مستلزم تجویز پزشک است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو؛ مجید حنیفه با بیان اینکه مصرف این دارو در مقادیر مختلف، کاربرد متفاوتی دارد افزود: مصرف دُز 80 تا 200 میلی‌گرم از آن در روز اثر ضدپلاکتی و پیشگیری از لخته شدن خون به همراه دارد.


در مصرف آسپرین احتیاط کنید

وی گفت: اثر ضدپلاکتی این دارو موجب شده تا بسیاری از پزشکان آسپرین را برای پیشگیری از بسته شدن عروق، کاهش خطر سکته قلبی، تنگی عروق و جلوگیری از لخته شدن خون و در نتیجه حملات قلبی تجویز کنند.

حنیفه افزود: افراد میانسالی که ریزفاکتورهای بیماری‌های قلبی را دارند، می‌توانند با مشورت پزشک روزانه یک عدد آسپرین با دُز 80 مصرف کنند.

وی گفت: مصرف آسپرین در دُزهای بالاتر اثر ضددرد، تب و التهاب دارد؛ اما با توجه به وجود داروهای ضدالتهاب جدید و کم‌ عارضه‌، مصرف آن توصیه نمی‌شود.

دکتر حنیفه، نبود داروهای ضدالتهاب و ضددرد در سال‌های گذشته را علت گرایش مردم به این دارو دانست و اعلام کرد: امروز بیشتر قرص‌های آسپرین با دُز 80 میلی‌گرم در داروخانه‌ها موجود است.

کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه تصریح کرد: بیماران فابیسم، کسانی‌ که به داروهای ضددرد حساسیت دارند، نقص‌های خونریزی مانند بیماران هموفیلی، زخم‌های گوارشی، پولیپ بینی و افرادی که پلاکت خونشان پایین است، نباید از آسپرین استفاده کنند.
وی افزود: بیماران کبدی، آسم، کودکان زیر 12 سال و افرادی که شیمی درمانی می‌شوند نیز به علت پایین آمدن قابل توجه پلاکت‌های خون باید از خوردن این قرص خودداری کنند.

دکتر حنیفه گفت: در گذشته برای پایین آوردن تب کودک از آسپرین با دُز پایین استفاده می‌شد که امروزه به هیچ عنوان استفاده خودسرانه از آن برای کاهش درد و تب توصیه نمی‌شود؛ زیرا در مواردی منجر به ایجاد سندروم «ری rey» و آسیب‌های مغزی می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف آسپرین تحت هر شرایطی باید با تجویز پزشک معالج مصرف شود، افزود: مادران باردار از سه ماهه دوم بارداری تا یک هفته پیش از زایمان به تشخیص پزشک برای پیشگیری از لخته شدن خون عروق می‌توانند از این قرص استفاده کنند.

حنیفه، خونریزی دستگاه گوارش، افت پلاکت خون و ناراحتی‌های گوارشی را از عوارض جانبی این دارو برشمرد، گفت: اگر بیماران پس از مصرف این دارو دچار علائمی نظیر کهیر، خارش، تنگی نفس، تورم لب و یا ناراحتی‌های شدید گوارشی شوند، باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.

وی توصیه کرد: اگر بیماران پس از مصرف آسپرین یا هر دارویی احساس کنند که وضعشان وخیم شده است حتماً باید با پزشک اورژانس تماس بگیرند؛ همچنین داروهای خود را به دیگران توصیه نکنند و همیشه لیستی از داروهای مصرفی خود به همراه داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت
تجدید خاطرات گذشته در تالار وحدت
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
وزیر اقتصاد: اقداماتی برای جبران کسری بودجه آغاز شده است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)