• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۱۰۰۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۵
بین الملل » تحلیلی

السبسی:حل بحران سوریه از عهده کشورهای عربی و خود سوریه خارج است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهوری تونس اعلام کرد  بحران سوریه ابعاد  بین المللی پیدا کرده است و حل آن از عهده خود این کشور و کشورهای عربی خارج شده است.
 شبکه خبری یورونیوز از فرصت دیدار باجی القائد السبسی رئیس جمهوری تونس در نخستین نشست سران تونس و اتحادیه اروپا در بروکسل استفاده کرد و در گفتگو با وی نظر وی درباره مسائل مختلف جویا شد. 
السبسی در پاسخ به اینکه چه انتظاری از نشست سران تونس و اتحادیه اروپا دارد گفت: کمک های اتحادیه اروپا از تونس هیچ گاه کافی نبوده اما چشمگیر بوده است. اتحادیه اروپا در کنفرانس حمایت از سرمایه گذاری در تونس قول کمک 14 میلیارد یورویی به این کشور را داد که تقریبا معادل یک سال تولید ناخالص داخلی این کشور است.
رئیس جمهوری تونس گفت ما از اروپا می خواهیم ما را در مسیر دموکراسی حمایت کند. زیرا برقراری دموکرسی در تونس با توجه به منطقه ای که در آن واقع شده ، دشوار است. او گفت ما خواستار حمایت از تعهدی هستیم که در مسیر دموکراسی پذیرفته ایم. انتخابی که در شرایط فعلی منطقه ما دشوار است. تونس در این منطقه از جهان استثناء است. 
وی خاطر نشان کرد از موفقیت ما در مسیر برقراری دموکراسی با توجه به روابطمان با اتحادیه اروپا و گزینه های دموکراتیکی که تونس برگزیده است، باید حمایت شود. گزینه هایی که سایر کشورهای منطقه آن را انتخاب نکرده اند. اروپا که همواره ما را تشویق به ادامه تلاشهایمان می کند باید از ما از نظر مالی و سیاسی نیز حمایت کند. حتی اگر این همبستگی تنها از نظر سیاسی صورت گیرد برای ما کافی خواهد بود.
وی در باره کمک های قطر از تونس با توجه به ائتلاف دولت با حزب النهضه نیز گفت:کمک های مالی قطر یکی از کمکهایی است که ما دریافت می کنیم. از طرفی حمایت قطر چیز جدیدی نیست و ربطی هم به حزب النهضه  ندارد. در نتیجه با النهضه یا بدون این حزب حمایت قطر از تونس ادامه خواهد یافت. 
وی درباره مشکلات امنیتی و وجود تروریسم که یکی از موانع سرمایه گذاری در تونس است گفت ما با تروریسم مبارزه می کنیم. مبارزه با تروریسم نماد سیاست امنیتی در تونس است. در منطقه نیز تونس در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد. این مبارزه برای اتحادیه اروپا و همچنین برخی از کشورهای اروپایی نیز خوب است.
وی در پاسخ سئوالی که آیا تروریسم در تونس محصول وارداتی از لیبی است، گفت :در تونس، الجزایر و حتی در مصر تمام تلاش ما این است که لیبی درخشش گذشته خود را بازیابد و از تجزیه خاک لیبی جلوگیری کنیم  زیرا تجزیه لیبی منجر به فاجعه بزرگی خواهد شد. برخی به فکر تجزیه لیبی هستند اما آِینده به آنها نشان خواهد داد که اشتباه می کنند.
وی در همین باره افزود کشورهای منطقه یعنی مصر، الجزایر و تونس باید برای کمک به حل مشکل لیبی تلاش کنند.
وی در پاسخ به سئوالی که با تروریست های تونسی که در صفوف داعش می جنگند هنگام بازگشت چه برخوردی می کنید گفت:
ما نمی توانیم شهروندان تونس را از بازگشت به کشورشان منع کنیم. این مسئله غیر قانونی است. اما با توجه به سیاست امنیتی مان با همه افرادی که به کشور باز می گردند رفتار می کنیم. ما اقدامات احتیاطی لازم برای حفظ امنیت شهروندانمان را انجام داده ایم. در نتیجه از بازگشت کسانی که مایلند به کشورشان بازگردند، استقبال می کنیم و با هر کس با توجه به اعمالش رفتار خواهد شد.
سبسی درباره رابطه با سوریه نیز گفت ما بر اساس سیاست های اتحادیه عرب،سازمانی عربی که برای هماهنگی سیاست های خارجی کشورهای عربی در عرصه های مختلف شکل گرفته است عمل می کنیم.
وی درباره راه حل بحران سوریه نیز گفت:این بحران با دخالت های روسیه، آمریکا و کشورهای دیگر ابعادی بین المللی پیدا کرده است. این مسئله باید مد نظر قرار گیرد، مسئله ای که باعث می شود حل این بحران به طور کلی از عهده کشورهای عربی و حتی خود سوریه خارج شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)