• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۳۷۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۱
اقتصادی » صنعت
تیتر امشب شبکه خبر سیما:

بررسی دغدغه های قطعه سازان و آینده بازار خودرو

رئیس انجمن قطعه سازان: با گران شدن دلار ما نیز در بازار شاهد افزایش قیمت قطعات خودرو هستیم که امر درستی نیست و نباید قیمت ها با نوسانات دائمی دلار دچار تلاطم شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رضا رضایی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر که به دغدغه های قطعه سازان و آینده بازار خودرو اختصاص داشت، با تاکید براینکه قیمت ها باید به گونه ای باشد که حق مصرف کنندگان ضایع نشود افزود: صنعت قطعه و خودرو جزو یک خانواده و شرکت های رقیب نیز بدنبال این هستند که درون این خانواده شکاف ایجاد کنند تا بتوانند جای پای خود را در کشور مستحکم کنند. 

وی اضافه کرد: تلاش کردیم در تحریم های اخیر تولید خود را افزایش دهیم تا قطعه سازان و خودروسازان متضرر نشوند، اما اکنون به یکباره شاهد افزایش 12 تا 15 درصدی در قیمت مواد اولیه هستیم و این افزایش قیمت برای ما غیرقابل تحمل است. 

رضایی تصریح کرد: حدود سه ماه است که مواد اولیه گران شده و ذخیره مواد اولیه هم به حداقل رسیده است.

رئیس انجمن قطعه سازان با بیان اینکه در سال 2008 و 2009 شاهد رکود اقتصادی در دنیا بودیم و صدمه آن را صنعت خودروسازان دید گفت: امسال 40.7 دهم درصد افزایش تولید داشتیم که رضایت بخش بود اما هم اکنون قیمت مواد اولیه مانند پلیمر 20 تا 30 درصد گران شده است، در آن زمان دولت ایالات متحده از صنعت خودروسازی خود حمایت ویژه ای کرد تا آنها صدمه ای نبینند.

وی ادامه داد: قطعه سازان باید حق بیمه و عائله و افزایش حقوق را جلوتر به دولت پرداخت کنند در حالی که در سایر کشورها شاهد یک چنین پرداختی هایی نیستیم، این عوامل دست ما را برای تولید و صادرات و حتی رقابت با خارجی ها می بندد.

رضایی افزود: قرارداد انجمن قطعه سازان با خودروسازان به این صورت است که اگر قیمتها تا 5 درصد افزایش یابد خودروساز می تواند در قیمت قرارداد توافق شده تجدید نظر کند. 

وی گفت: تلاش ما این است که با حفظ کیفیت، خودرو را با قیمتی مناسب به دست مصرف کننده برسانیم از این رو پیشنهاد می کنیم بحث عرضه و تقاضا را آزاد کنیم و قیمت دلار را هم رها کنیم تا بتوانیم جای خود را در صنعت پیدا کنیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

مدیر کل خودرو وزارت صنعت دیگر مهمان این برنامه در ارتباط تلفنی گفت: بحث کارگروه صنعت درباره دغدغه های قطعه سازان و صنعت خودرو فقط بر روی افزایش قیمت تاکید ندارد زیرا افزایش نرخ ارز به تنهایی در افزایش قیمت خودرو تاثیر گذار نیست و بلکه باید همه فاکتورهای موثر برای افزایش احتمالی قیمت خودرو لحاظ شود.

میرحسین قناتی با اشاره به تصمیم ها برای رفع نگرانی قطعه سازان و خودروسازان افزود: ابتدا باید جلسات با حضور خودرو سازها، قطعه سازان، پتروشیمی و فولاد مبارکه برگزار شود تا در یک تعادل و بالانس قیمتی کنار یکدیگر به فعالیت بپردازند.

وی با تاکید براینکه خروج از قیمت گذاری به تنهایی مشکل قطعه سازان و خودروسازان را حل نمی کند ادامه داد: این دو گروه باید به دنبال تولید خودروی رقابت پذیر باشند و قیمتی معین کنند که توان خرید آن برای مشتریان در بازار وجود داشته باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
 
در ادامه برنامه دبیر انجمن خودروسازان با اشاره به افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت مواد اولیه در صنعت خودرو، خواهان حمایت دولت از قطعه سازان شد.
احمد نعمت بخش با بیان اینکه تلاش کردیم با افزایش تولید، قیمت خودرو را افزایش ندهیم  گفت: نوسانات دلار موجب افزایش قیمت فولاد ها و پتروشیمی ها به عنوان دو جزء اصلی تولید خودرو شده است.

وی تاکید کرد: دولت می تواند به خودروسازان و قطعه سازان ارز مبادله ای دهد تا قطعه سازان با افزایش قیمت ها روبرو نشوند و در مقابل ما هم بتوانیم قیمت خودرو را کنترل کنیم اما اگر دولت به ما کمک نکند طبیعی است که شاهد افزایش قیمت خودرو در کشور خواهیم بود.

دبیر انجمن خودور سازان سازان با اشاره به اینکه هم اکنون پتروشیمی و فولادهای  آلیاژی  گران شده اند اضافه کرد: این وضع در حالیست که در مقابل انتظار دارند قیمت خودرو گران نشود که این طرز فکر صحیح نیست.

نعمت بخش گفت: 9 درصد قیمت یک خودرو ارزش افزوده و حدود 8  درصد عوارض گمرکی  و 17 تا 18 درصد هزینه های تامین مالی قطعه سازان و خودور سازان را به خود اختصاص می دهد و همه این موارد بروی قیمت خودرو محاسبه می شود.

همچنین سه درصد  شماره گذاری و  دو تا سه درصد قیمت خودرو هزینه بیمه شخص ثالث نیز به این قیمت ها افزوده می شود و در عمل از 20 میلیون تومان قیمت یک پراید 12 میلیون تومان سهم ماست و بقیه به  خودرو ساز تعلق نمی گیرد.

وی افزود : یکی از دلایلی که از افزایش قیمت خودرو اکراه داریم این است که مصرف کننده توان خرید پایینی دارد.

تعرفه خودرو 40 درصد است، هر تولید کننده خارجی زمانی که تولیداتش کاهش می یابد نیروهای خود را تعدیل می کند در حالی که میزان تولید ما نسبت به سال 90 که بالاترین تولید را داشتیم  کاهش یافته است اما به ما گفته اند حق تعدیل نیرو هم نداریم که این امر درست نیست.

نعمت بخش با بیان اینکه صنعت خودرو از سوی دولت حمایت ویژه ای نشده است ، تصریح کرد : با توجه به اینکه صنعت خودرو، صنعتی پیشتاز است، هرچه تولید ما بیشتر شود چرخ های صنایع وابسته نیز بیشتر به حرکت درمی آید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اشتغال پایدار برای جوانان با خودکفایی در معادن مس تخت گنبد سیرجان
تساوی حاصل تلاش دو تیم داماش گیلان و مس سونگون
ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط
شبکه‌های رادیویی متمرکز بر بازنمایی ظرفیت استان‌ها
برگزاری دوره توانمند سازی گروه های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در آبادان
ویزیت رایگان متخصص قلب و عروق در دستک بندر کیاشهر
پانزدهمین یادواره شهید شهریاری در زنجان
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
یکی از دو نیروی گارد ملی هدف قرار گرفته آمریکا جان باخت
روزی به پاسداشت مجاهدت های جان برکفان نیروی دریایی
حال خوب گله مرال‌های هیرکانی 
نمایشگاه اقتصاد به توان مردم درکرمان
پشت کردن ایرلندی‌ها در زمان پخش سرود ملی انگلیس
صعود اباذری به یک‌چهارم نهایی کاراته جهان
برگزاری یادواره شهدای جاویدالاثر در روستای هرچگان
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در مسابقات والیبال
تجلیل از نخبگان در جشنواره جهادگران علم و فناوری رفسنجان
وزیر جهاد کشاورزی: تعهد کنیم هیچ آب و غذایی هدر نرود
ارتقای جایگاه تبریز در بازار جهانی جواهرات اولویت مدیریت آذربایجان شرقی
شکست ملوانان در برابر پیکان در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)