رئیس جمهور فیلیپین:سفرای آمریکا جاسوس هستند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین روز پنجشنبه در پاسخ به برخی گزارش های رسانه ای درباره طرح آمریکا برای بی ثبات کردن دولت این کشور گفت سفرا و نمایندگان آمریکا، جاسوس هستند و برخی از آنها صرفا برای جاسوسی منصوب شده اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مانیل، دوترته گفت با اینکه گزارش های اطلاعاتی خاصی درباره طرح آمریکا برای تضعیف دولت فیلیپین دریافت نکرده ولی بر این باور است که بیشتر سفرای آمریکا با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) همکاری می کنند و سیا نیز سابقه ای طولانی در دخالت در امور کشورهای دیگر در پرونده خود دارد.
روزنامه مانیل تایمز روز سه شنبه به نقل از یک «منبع عالی رتبه» گزارش داد یکی از سفرای سابق آمریکا در فیلیپین، طرحی را برای تضعیف دوترته آماده کرده است. وزارت امور خارجه آمریکا، این ادعا را کذب خواند.
دوترته در مصاحبه ای تلویزیونی گفت:«بیشتر سفرای آمریکا، و نه همه آنها، در واقع سفرای حرفه ای نیستند. در عین حال برخی از آنها نیز جاسوسی می کنند و با سیا ارتباط دارند. سفیر یک کشور، جاسوس شماره یک آن کشور است ولی سفرای آمریکا، کار اصلی شان واقعا این است که دولت ها را تضعیف کنند.»
دوترته کینه و ناراحتی خود را نسبت به آمریکا مخفی نکرده و نفرت خاصی از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دارد. وی بارها تهدید کرده است که پیمان های امنیتی این کشور را با آمریکا لغو می کند. وی بارها نیز از دورویی و زورگویی آمریکا انتقاد کرده است.
وی روز پنجشنبه گفت وی به توافق های امنیتی کشورش با آمریکا پایبند خواهد بود و افزود دونالد ترامپ نامزد پیروز انتخابات آمریکا را دوست دارد و مشتاق است وی سریعا زمام قدرت را در آمریکا در دست بگیرد.
روزنامه مانیل تایمز گزارش داده بود فیلیپ گلدبرگ که فعالیت وی به عنوان سفیر آمریکا در فیلیپین به تازگی به پایان رسید راهبردهای مختلفی را برای بی ثبات کردن فیلیپین در یک دوره 18 ماهه ارائه کرده است. حمایت از مخالفان دولت و وارد کردن رسانه ها، ارتش، کشورهای همسایه فیلیپین و مقامات ارشد دولتی به شورش علیه دوترته و انزوای اقتصادی وی در میان این راهبردها قرار دارد.